1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

przesiadka z ps2 na xboxa 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Neosoko, Luty 23, 2011.

  1. Neosoko

    Neosoko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam Wszystkich serdecznie
    Jestem od dziś posiadaczem xboxa360 elite i na początek mam problem ,którego wczesniej nie miałem z ps2 bo technologia była inna...

    Otóż mam telewizor crt 29cali z płaskim kineskopem ,który do tej pory mi nie przeszkadzał przy ps2 bo i tak chinchami to podłączałem.
    Wiem ze mając xboxa musze za jakiś czas zainwestować w tv lcd lub led ale w tym momencie mam co mam i trzeba jakos grac.
    wiec podłączyłem tą konsole kablem dołączonym do zestawu, z jednej strony do konsoli chyba to hdmi a do tv trzema chinchami ,no i działa ale troche niewyrazne napisy, została mi przejsciowka na scart ale w tv mam jedno wejscie euro i podpiety jest dekoder kablówki lub dvd.
    Czy jak podepne tą przejciowke z chinchami to cos zmieni to? chyba nie...

    a na allegro coś sprzedają takiego jeszcze :

    SPEED-LINK KABEL DO XBOX 360 ( SCART / S-VIDEO ) (1449729016) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

    czy to by poprawiło obraz w jakiś sposób?

    Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc bo za nim kupie lcd to minie chwila a monitora nie mam bo mam laptopa.
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    1. To nie jest HDMI tylko po prostu złącze graficzne xboxa ( o ile można tak to nazwać )
    2. Spróbuj z ustawieniami grafiki Pal 50 / Pal 60
    3. Ja grałem tydzien na Grundigu CRT i zrezygnowałem z uwagi na kiepską jakość obrazu.
    4. Możesz spróbować z S-Video.
     
  4. haterox

    haterox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Sprawdź, skoro masz taką możliwość, ale w gruncie rzeczy sygnał będzie taki sam.

    Może poprawić, ale szału nie będzie. Grałem sam na kineskopowcu do niedawna i obraz nie będzie mega ostry jesli o to co chodzi.
    Jest przyklejony nawet temat o tym http://xboxforum.pl/sprzetu-f11/chinch-czy-scart-co-lepsze-do-telewizora-sd-35756.html
     
  5. Neosoko

    Neosoko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie chce bez sensu kasy wydawac na kable ,może ktoś miał podobny dylemat do mnie....
     
  6. Neosoko

    Neosoko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki ,poczytałem i skłaniam sie teraz do kupna tego kabelka scart ,ludzie w wiekszości polecają
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ale nadal napisy nie beda na tyle ostre zeby je swobodnie czytac, dasboard xbox 360 jest dla telewizorow LCD, Plazma
     
  8. Gonzo321

    Gonzo321 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sam niestety przechodzę przez ten problem. Nawet podłączenie najlepszej jakości kablem nie da Ci ostrości :( Chyba będę musiał się pożegnać z xboxem.
     
  9. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
  10. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Jeżeli podłączysz scart'em z sygnałem RGB (nie zwykłym AV) to obraz i kolory będą o niebo lepsze niż na zwykłych chinchach. Sam miałem tak podłączonego kloca przez jakiś czas więc wiem z autopsji. Chyba że masz w TV wejście COMPONENT (3x chinch od obrazu + 2x chinch od głosu) to obraz będzie już bajka (bez przeplotu).
     
  11. piotrek95pl

    piotrek95pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    tez mialem taki problem ale wkacu dorobilem sie (moj ojciec) telewizora 50" i gra sie bosko
     
  12. Neosoko

    Neosoko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam z tyłu pudła wejscie antenowe i euro a z przodu wejscie jack ,3 chinche i s video.
    Componentu wiec nie mam a RGB mam?
     
  13. Neosoko

    Neosoko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki za podpowiedz ale nie szukam monitora bo nie mam kompa tylko laptopa ,jak juz coś to poszukam tv 40 cali ale póki co musze z tym pudłem sie męczyc i optymalnie to podpiąć
     
  14. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    RGB sygnał idzie po wtyczce euro i jest lepszy od s-video. Czy masz to nie wiem, ale raczej na pewno.
     
Wczytywanie...

Poleć forum