1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przewód - Tasiemka zamiast kieszeni na HDD oraz pytanie

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez mr19inches, Styczeń 4, 2009.

  1. mr19inches

    mr19inches Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Znalazłem taką aukcję:

    http://allegro.pl/item521567547_xbox_360_przewod_tasiemka_dysk_sata_gwar.html

    I teraz pytanie:

    1\ Czy przez taki kabelek będę mógł podłączyć dysk do konsoli bez kieszeni? Wiem że to będzie wyglądało "nie elegancko" ale sądzę że będzie taniej.

    2\ Jaki dysk najlepiej i jak najtaniej? Może być nawet 20GB.

    3\ Mam wersję Arcade więc nie mam dysku z żadnymi danymi i nic nie będę musiał kopiować. Czy jeśli kupię dysk i podłączę go do konsoli oczywiście sformatowanego to czy będzie on od razu gotowy do pracy czy będę go musiał jakoś modyfikować i przygotować do pracy z konsolą?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Wszystko było na forum. Kabelek pasuje, zawsze mozna wtyk wylutować, dać inny przewód, a dysk schować do ładnej kieszeni. Dysk ma być WD seri Bevs lub Bevt. Przygotować go trzeba odpowiednim programem (wgrać pliki od dysku 20gb lub 120gb). Według mnie lepiej opłaca się kupić dysk 120 GB. Po przygotowaniu dysku podłączasz go do konsoli i formatujesz.
     
  4. viru

    viru Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie wiedziałem że może być bevt czy będzie pasował ten sam pliczek z firmwarem czy trzeba dać inny ?
     
  5. Monstrum

    Monstrum Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Można :]

    ot
    blabla 10 znaków
     
  7. Cinze

    Cinze Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy podpięcie dysku do konsoli kabelkiem zamiast umieszczenie go w kieszeni ma jakieś negatywne skutki na dysk czy po prostu ma to znaczenie estetyczne ?
    (ktoś chyba kiedyś wspomniał na forum że dysk nie umieszczony w kieszeni może się niszczyć)
     
  8. Cloud Strife

    Cloud Strife Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tylko estetycznie, chyba że masz burdel w domu to możesz wejść przypadkowo na dysk ;p
     
  9. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Twoja odpowiedź mnie rozwaliła :p
     
  10. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
  11. gelu87

    gelu87 Banned

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    bez sensu..... zalowac pare zl na dysk z kieszenia <lol2> moze tez kupic konsole bez obudowy bedzie taniej "D lepsze chlodzenie.......
     
  12. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    No jeżeli dla ciebie różnica 100 zł to pare zł, to prosze bardzo kup nam wszystkim takie.
     
  13. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a jakiś tani dysk 20gb da się znaleźć ? :D
     
  14. markus270393

    markus270393 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, podepnę się do tematu. Mam zamiar kupić konsole w wersji arcade. Zastanawiam się nad kupnem dysku i kabelka z allegro za 25. Czy to wszystko będzie działało, i czy ten dysk o pojemności 250GB nie będzie się gryzł z konsolą?


    Można w ogóle takie coś zastosować w tym modelu (arcade)?
     
  15. gelu87

    gelu87 Banned

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to jest chore !!! skoro nie stac kogos na konsole to niech jej nie kupuje a nie pozniej marudzi ze drogo czy cos dysk............ kup sobie samochod bez drzwi nie sa potrzebne a zawsze kupic taniej co nie :D jak by tak myslec to wkoncu sama plyte naped kupicie
     
  16. KrzysiekeM

    KrzysiekeM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
    @gelu87

    Uważasz, że ludzie biedni, badź Ci, którzy liczą sie z każdym groszem są chorzy? Tudzież nie mają prawa do przyjemności jakim niewątpliwie jest Xbox? Masz za dużo pieniędzy? to weź wspomóż jakąś akcje charytatywną a nie wypisuj takich bzdet, które nic nie wnoszą do tematu...

    Pozdrawiam
     
  17. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Poprostu gadamy z jednym z tych, którzy wolą kupować oryginały i drogie rzeczy, niż oszczędzać. Ciekaw jestem czy w swoim aucie (jeżeli takowe posiadasz) kupujesz tylko oryginalne drogie części, czy może tańsze zamienniki :D
     
  18. markus270393

    markus270393 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli, wychodzi na to że samochód mam z drzwiami od malucha, zaś gelu87 od viper'a o_O
    A co do tego dysku będzie pasował do Xbox'a 360 w wersji arcade?
     
  19. Cinze

    Cinze Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, będzie pasował to Xbox'a 360 Arcade
     
  20. mr19inches

    mr19inches Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja już zakupiłem taki zestaw czyli kabelek za 25 zł i osobno sam dysk bez obudowy. Udało mi sie kupić Seagate 20 GB od XBX Premium za 50zł. Wszystko śmiga elegancko.
     
  21. sebar23

    sebar23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    może ma ktoś sprzedać kabel do dysku bo mam dysk a kabla nie
     
Wczytywanie...

Poleć forum