1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przez JUST cause 2 Dostałem rroda !!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maXiking, Kwiecień 9, 2010.

  1. maXiking

    maXiking Banned

    Dołączył:
    Marzec 27, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jestem pewien na 90 % że rod którego wczoraj złapała moja konsola był przez JUST CAUSE 2. Dlaczego tak myśle ??
    Zacznijmy od tego że wszystko było ok z konsolom dopóki nie włączyłem just cause, xbox przez cały dzień nie był włączany a z tą grom działał może 5 min.
    Na początku wywaliło mi pada (że niby odłączony), po włączeniu po chwili znowu go wywaliło, no a po kolejnym włączeniu konsola się zwiesiła . Nie wiedziałem o co chodzi więc wyłączyłem i włączyłem konsole z grom , i było to samo czyli 2 razy wywaliło pada i zwiecha tylko ze tym razem z rodem. Roda naprawiłem przez włączenie konsoli bez jakiego kolwiek chłoedznie tak żeby wyskoczyły 2 czerwnoe diody informujące o przegrzaniu, po czym po złożeniu klocka wszystko było ok. Zacząłem testować konsole w assasin creed 2 i nic się nie działo, więc włączyłem just cause 2 i znowu to samo czyli 2 razy wywaliło pada ale wolałem nie ryzykować kolejnym rodem więc wyłączyłem konsole. Nie czekają ponownie odpaliłem żeby nie traciła temperatury i włączyłem forze 3 no i gra działa wyśmienicie

    Co o tym myślicie ? jest to możliwe że gra psuje konsole? moze to przez najnowszego dasha coś jest nie tak
    Znalazło by sie jakieś wytłumaczenie tej sytuacji?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    A grałeś na oryginale czy na kopii ? Bo może ( ale raczej małe szanse na to ) być to wina kiepskiej lub nagranej z błędami płyty . Choć po prostu chyba przyszedł już czas na tę konsolę ....
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Szybkie pytanie. Orginał czy podróba? Z dysku czy z płyty?
     
  5. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Taaa... akurat przez tą grę, a jak mi padnie konsola gdy będę grał w Forza Motosport 3, ale tylko przez 5 minut i wyskoczy mi rrod to będzie wina gry. Po prostu w tym momencie padła konsola i tyle.
     
  6. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
  7. Marinox

    Marinox Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mi się wydaję że wina nie leży po stronie gry lecz po stronie wymagań gry i tego jak ta gra zużywa mocy xboxa. Twój Xbox nie działa jak nówka więc wiadomo. Oczywiście mogę się mylić.
     
  8. trochos

    trochos Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    172
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Toulon
    Jest to możliwe!!!Moj sąsiad jakiś rok temu grał w gta iv znaczy próbował grac.Działo się to samo co tobie.Moj brat go naprawił i znowu było to samo po odpaleniu gry.Naprawił po raz kolejny i Xbox chodzi do dziś!!!Wytłumaczenie:to wina gry nawet jeśli orginal(w przypadku gta 4 to byl to orginal)dlaczego tak mowie??Bo kiedy zaczął grac na pożyczonym GTA nic się nie działo(ja jeszcze nie miałem wtedy X)te felerne GTA do dziś leży u niego na polce.
    Moja rada to sprzedaj szybko ta grę ;) (jeśli oryginalna gra) lub ściągnij na nowo. Bo nie radze nagrywać jeszcze raz.
     
  9. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ooo maXiking widzę, że to Twój pierwszy Xbox. Przyzwyczajaj się to normalne. Średnio raz na rok się zmienia konsolę, bo szlag trafia te badziewie.
    Ja wiem, wiem, że się trafią tacy farciarze, którym konsole działają po kilka lat, ale nie dobijajcie nas...
     
  10. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No na Falcony i starsze juz przychodzi czas :)
     
  11. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ja posiadam jaspera i po tej najnowszej aktualizacji dasha zaobserwowalem dziwna sytuacje ktorej nie bylo wczesniej a mianowicie:

    właczylem gre Forza Motosport 3
    wszystko sie uruchomilo do mometu gdzie przed wyscigiem zawsze jest pokazany tak jakby filmik z danego toru... obraz sie zawiesil, pad nie reaguje nawet jak wyjolem plyte z napedu to obraz caly czas byl na ekranie...

    reset konsoli... drugi raz zrobilem to samo i znowu w tym samym miejscu sie zawiesila...

    znawu reset konsoli... i zapodalem do napedu BF BC2 gra sie uruchomila bez problemu...

    po tym jak sie uruchomila wylaczylem BF i zapodalem znawu Forza Motosport 3 tym razem gra sie odpalila...

    oby dwie gry mam nagrane na HDD i uzywam plyty do odpalenia tylko gry...

    czego to moga byc objawy??
     
  12. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    bad sektory na dysku ?
    na alleg... całą masę tego uszkodzonego badziewia sprzedają
    a to że xbox się na jednej grze wywala a na innej nie ,to może być obciążenie CPU/GPU jedna gra ma mniejsze wymagania ,a druga większe i bardziej obciąża - co zrobić ? wymiana pasty ...
    i dobra wentylacja Xa ,nie trzymamy go w zamkniętych szafkach tylko z dobrym dostępem powietrza ze wszystkich stron
     
  13. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ta konsola ma 5miesiecy wiec watpie zeby to byla wina pasty... mam laptopa co chodzi dzien i noc i paste wymieniam mu raz na rok... mnie chodzi o to czy takie zgrzyty moga byc spowodowane ta nowa aktualizacja a nie zla wentylacja bo klocek stoji w dobrze wentylowanym miejscu...
     
  14. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Każda gra na x360 zużywa 100% mocy. Nawet te pierwsze.

    Też się zastanawiam nad dashem. Może to jego wina?
     
  15. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    @gipadam86 do ciebie było o bad sectoracha do autora tematu o paściea co do DASHa to macie rację ,M$ pobanował milion konsoli teraz ludzie w serwisie nie mają co robić i musieliby iść na zielona trawkęwięc M$ zaszył roda w gierkach :D
     
  16. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    2 tygodnie temu miałem podobny problem z JC2.
    Zainstalowałem grę na dysku, odpaliłem i w momencie intra konsola się zawiesiła. Zrobiłem reset i wywaliło mi rooda, kod błędu 0110.
    Dzień później włączyłem konsole i do dzisiaj jest git.
     
  17. piasek1906

    piasek1906 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2008
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pszów
    a tam rok :) ja posiadam jeszcze xenoxa wersje core i już ma ponad 2 lata :)
    Zero oznak zmęczenia materiału, zero jakichkolwiek zwiech, przegrzań, roda i płytki czyta bez najmniejszego problemu :) Pofarciło mi się z tą konsolą :)
     
  18. elosiema

    elosiema Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    241
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Fakt że nowe jaspery są najwytrzymalsze ale moim zdaniem żywotność każdego sprzętu zależy głównie od tego jaki Chińczyk miał dzień.
     
  19. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    taa dokladnie:D
     
Wczytywanie...

Poleć forum