1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przybliżone ustalenie wykonanej przeróbki

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Dapiko, Czerwiec 27, 2012.

  1. Dapiko

    Dapiko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie
    W którymś z tematów była informacja, iż nie da się ustalić co za przeróbka została wykonana, ale może chociaż będzie ktoś w stanie ogólnie powiedzieć mi co zostało zrobione z moją konsolą.
    Otóż konsola została oddana w dobre ręce, które za 50zł zrobiły coś co spowodowało działanie gier. Niedawno otworzyłem konsolę i zobaczyłem, że plomba z napędu została zerwana, może to jakoś dodatkowo pomoże.
    Może istnieje też możliwość weryfikacji poprzez próbę uruchomienia jakichś gier, które mogą działać lub nie.
    Za pomoc z góry dziękuję.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    to ze plomby nie ma to normalnie, wkoncu trzeba sie dostac do napedu, powiedz w ktorym okresie byla dana do fachowca to troche pomoze, a innej opcji jak nagranie gier pod konkretne flashe aby sie przekonac ktory to, raczej nie ma
     
  4. Dapiko

    Dapiko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Lipiec 2011. Byłbym skłonny ponagrywać te gry i sprawdzić, tylko musiałbym wiedzieć które.
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    lipiec 2011 to prawdopodobnie bedzie LT+ bo wtedy przerabialem na LT+, czyli musialbys nagrac np Assasins Creed: Brotherhood aby dzialalo na LT+
     
  6. Dapiko

    Dapiko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbowałem nagrać Assasins Creed: Brotherhood. Mam nagrywarkę LiteOn iHAS 124 B. Robiłem zgodnie z poradnikiem http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/ Obraz został przemielony przez abgx, wypalony imgburn i umieszczony w konsoli. Po włożeniu rozpoczęło się czytanie płyty. Wyskoczył czarny ekran i pozostał taki już do samego końca. Musiałem wyłączyć konsolę przyciskiem na boxie.
    Jeśli robiłem coś źle, to śmiało proszę o pomoc.
    Jeśli jednak było ok, to wiadomo co tam może siedzieć, żebym wiedział jakie gry będą obsługiwane?
    Z góry dziękuję za odpowidzi
     
  7. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    wydaje mi się że będzie LT+ 1.9 .To jest Gra AP 2.5 a po aktualizacji dasha gry z AP 2.5 przestawały działać.Czyli pójdą starsze gry XGD2 które nie mają AP 2.5
     
  8. Dapiko

    Dapiko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie odkryłem że na płycie zlokalizował się okruch, który po usunięciu odsłonił kawałek nienagranej płyty. Może to też wina tego?
    Czyli rozumiem, że wszystko starsze powinno działać. A żeby nowo wydane gry działały, to powinienem zaktualizować to co siedzi w konsoli?
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Kolega ma LT+2.0
     
  10. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    jakby mial lt 2.0 to by mu ruszyla gra ktora nagral wg poradnika z forum
     
  11. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Jeżeli chłopak ma LT+ 2.0 to abgx musiało mu spatchować tego assassina na LT+ 3.0
     
  12. Dapiko

    Dapiko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jestem przeciętnym zjadaczem chleba i jakie znaczenie ma dla mnie fakt posiadania wersji 1.9 bądź 2.0? Albo inaczej, skąd mam wiedzieć, która gra będzie kompatybilna z moim sprzętem?
    Mógłbym się pokusić zaktualizować tego co tam siedzi, o ile nie dotyczy to fizycznych zmian, czyli jakichś lutowań itp. Tylko nie wiem na ile zaawansowana jest taka operacja.
     
  13. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    lepiej leć synek se to przerób na 3.0

    na 1.9 nie pójdą ci gry z AP 2.5 chyba przy dashu 13599
     
  14. Dapiko

    Dapiko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem. A jeśli chodzi o nagrywanie płyt, to wszystko nagrywać z ustawieniami jak w tym poradniku?
     
  15. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Tak, po to jest ten poradnik
     
  16. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Sprawdź jaki masz napęd w konsoli i poszukaj klucza napędu który prawdopodobnie dostałeś od gościa, który przerabial twoja konsole. Dostałeś go albo na mail albo na płycie cd. Jeżeli go masz i radzisz sobie z otwieraniem konsoli to powinieneś dać radę przerobić go sam ;D całosc sprowadza się do podłączenia napędu do pc i kilku kliknięc.

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  17. Dapiko

    Dapiko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie klucza nie mam :/ Gdyby całość polegała na samym podpięciu przez SATA to myślę, żebym sobie poradził, natomiast w poradnikach wyczytałem konieczność posiadania odpowiedniego sprzętu, którego nie mam.
     
Wczytywanie...

Poleć forum