1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przycinający się dźwięk

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Vinralsh, Czerwiec 26, 2014.

  1. Vinralsh

    Vinralsh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 23, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Mam taki dziwny problem z konsolą - podczas grania przycina mi się dźwięk co kilka-kilkanaście sekund na dosłownie 0,5 sekundy (niezależnie od gry, również w menu - czyli wina konsoli, nie gry czy napędu) - niby nic, ale strasznie irytujące na dłuższą metę. Macie może pomysły na to co jest problemem, albo jakieś porady/rozwiązania?

    Dodatkowo konsola wyświetla mikro-błędy w obrazie ( mignie raz na jakiś czas mały pasek albo coś w tym w stylu) - do tego chyba nie trzeba być ekspertem - to nadciągający RROD, prawda? - i tutaj znowu czy macie jakieś porady/rozwiązania/ pomysły?

    No i czy te 2 problemy są ze sobą powiązane?

    Z góry dzięki!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Najlepiej jakbyś pokazał krótki filmik pokazujący ocb ...

    JASPER'a masz ??
     
  4. Vinralsh

    Vinralsh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 23, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, Jasper - filmik wrzucę jak tylko go nagram :)
     
  5. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    dla uspokojenia z rrodem raczej nie ma to nic wspólnego. Bardziej stawiam na twardy dysk lub jego cache, laser w dvd
     
  6. Vinralsh

    Vinralsh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 23, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorry, że tak długo - tutaj jest link do filmiku:
    Problem z dźwiękiem XBOX360


    i tak jak mówiłem - to niezależne od gry (akurat GTA V jest na dysku) i mam wrażenie, że w głównym menu xboxa są takie "urwane" dźwięki również, kabel też sprawdzałem - no i to jest losowe, raz włączam konsole to takie coś jest co grube kilkanaście sekund, raz tak jak na filmiku.
     
  7. art_1000

    art_1000 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Chełm - Lublin
    1.Spróbuj jeżeli jeszcze tego nie robiłeś to podłączyć inny kabel. Wnioskuję że masz spięty xbox i tv kablem hdmi, więc wziąć inny kabel hdmi.
    2. Sprawdzić też czy to samo występuje np. na kablu component czy inny jaki masz do konsoli aby spiąć klocka z tv.
    3.Tak samo sprawdźić możesz też zamieniając gniazdo hdmi jeżeli twój tv m,a więcej niż jedno.
    4.Spojrzeć na gniazdo hdmi w klocku i Tv czy jesrt całe (czyli czy złote styki w środku nie są pęknięte, odgięte itp.

    To moje spostrzeżenia tak na szybko.:)

    Sam miałem problem z hdmi jak miałem podpięty pod monitor, który miał dwa wejścia hdmi. I pewnego dnia sam nie wiem jakim sposobem (choć przypuszczam, że od wkładania i wyciągania gdzieś kiedyś musiał jakoś zahaczyć) i gniazdo pierwsze hdmi gdzie był klocek spięty w tv odgiął się jeden wtyk i musiałem zmienić na drugi hdmi. Bo każdy styk za coś tam odpowiada i u mnie akurat potem był problem z dźwiękiem i obrazem a później z xboxem ten hdmi nie działał, wogóle też już nie działa.
     
  8. Vinralsh

    Vinralsh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 23, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak więc kable sprawdzałem różne (3) - bez zmian, ostatecznie sprawdziłem je na innej konsoli - wszystko śmiga bez zarzutów. Zauważyłem przy tym, że wspomniane wcześniej graficzne problemy (zmiana kolorów, paski etc) pojawiają się przy operacjach na kablu - tak więc podejrzewam wyjście HDMI :x chciałem sprawdzić jeszcze to na komponencie, ale nie mam fabrycznego, a na komponencie z Falcona (kabel działa, bo Falcon odpalił) obraz się nawet nie pojawił - i tu pytanie: czy i te wyjście jest popsute czy muszę mieć kabel od Jaspera?
     
Wczytywanie...

Poleć forum