1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przycinanie się GTA IV i dodatków. POMOCY!!!

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez Bazajaytee, Listopad 12, 2009.

  1. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    Witam! Czy u Was w gta 4 występuje spadek fps?? U mnie jest to dość często. Chodzi mi o to że np. jedę drogą i patrzę się na przechodniów, drzewa, słupy, kosze itp. i nie mijają one tak płynnie tylko zacinają się. Albo jak goni mnie kilka radiowozów i ja zderze w coś a radiowozy mnie obstawią to wtedy spadek do jakichś 15 fps. Czym to może być spowodowane, co byście polecali?? Dodam, że grę mam zainstalowaną na dysk, problemu z teksturami nie mam, tylko te przycinanie mnie denerwuje. Proszę o pomoc. Z góry thx.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    To jest normalne w GTA IV... pomoże Ci nagranie gry na dysk
     
  4. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    przecież napisałem, że zainstalowałem na dysk. Może czyszczenie cache by coś pomogło...
     
  5. Roller

    Roller Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam taki problem pobrałem GTA: Episodes from Liberty City. Spaczowałem ją programem ppf-o-matic (mam iextrema 1.5) i gdy włączam grę, to pokazuje mi się logo Rockstara i konsola mi się zawiesza. O co chodzi?
     
  6. Kisiel_i_Ciastka

    Kisiel_i_Ciastka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chojna
    Co do postu wyżej to aż żal się wypowiadać a co do Ciebie m4rcin to czy tak jest tylko w GTA? Czy w innych grach też spotkałeś się z takim spadkiem fps??
     
  7. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    jak nie miałeś z innymi grami z wave 4 problemu to prawdopodobnie źle wypalona płyta
     
  8. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    To zdarzyło mi się tylko w GTA IV (WAVE 3) i dodatkach (WAVE 4) oraz w DiRT 1 (podczas wyścigu z innymi pojazdami), a tak to nie zauważyłem spadku w innych grach ;)
     
  9. Barteek10

    Barteek10 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Gta 4 ma to do siebie , że przycina .
    Jedni to olewaja i nie zwracają uwagi innych to denerwuje np. mnie ;D
    Nic nie zrobisz ewentualnie
    Spróbuj jeszcze usunąć cache - może pomóc
     
  10. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    A czy usunięcie cache nie usunie mi sejwów itp.?? A jeśli nie to jak się to robi?? Wiem, że jakąś kombinację się wprowadza, ale nic poza tym... :(
     
  11. Kisiel_i_Ciastka

    Kisiel_i_Ciastka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chojna
    Nie usunie Ci save'ow. Wchodzisz na zakładkę SYSTEM i podświetlając ikonę HDD wciskaj kombinację:
    Y, X, X, LB, RB, X, X
    A potem potwierdzić
     
  12. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    mam już najnowszą aktualizację więc nie muszę już wciskać tej kombinacji (nie wiedziałem), ale dzięki ;)

    edit: sprawdze czy coś się zmieniło po czyszczeniu i dam znać ;)
     
  13. pennypl

    pennypl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak to jest z dodatkami do GTA
    Trzeba je instalowac na dysk czy mozna odpalac bezposrednio z plyty ?
     
  14. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    Można instalować albo można z płyty grać.


    A co do tematu to wyczyściłem cache i moooooże trochę się poprawiło... ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum