1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przycisk START

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez Fearevil, Wrzesień 21, 2013.

  1. Fearevil

    Fearevil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2013
    Posty:
    47
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witajcie.

    Mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos kto bedzie potrafil mi pomoc.
    Gdy zainstalowalem NHL 14 i Diablo III mialem problem z przyciskiem START. Mowiac krotko jesli trzeba bylo wcisnac START np., aby spauzowac gre to guzik START nie dzialal ( w innych grach bylo ok).

    Znalazlem jednak w pewnym temacie rade od uzytkownika "#z0nk31"
    Trzeba bylo po prostu wylaczyc opcje robienia screenshotow w ustawieniach FSD.

    Dlugi czas wszystko dzialalo bez problemow jednak problem na nowo wrocil...:/

    Mimo wylaczonej opcji robienia screenshotow START nie dziala w wyzej wymienionych grach.
    Jak wejde w opcje zwiazane z screenshotami i uruchomie np. DIABLO III to wszystko jest ok, ale po wylaczeniu konsoli i wlaczeniu jej na nowo robi sie kaszana... START nie dziala mimo wylaczonej opcji screenshota w FSD...

    Ponadto po wlaczeniu konsoli gdy widnieje ekran startowy XBOX 360 na dole wyskakuje komunikat, ze zostalem zalogowany choc nigdy tak sie nie robilo.
    Zawsze bylem wylogowany i dopiero sie logowalem, a teraz zonk.

    Ktos wie co jest grane???
    Ja juz stracilem cierpliwosc...

    Dodam, ze mam FSD 3 rev. 735.

    Instalowalem go nawet na nowo i nie pomoglo.
    Gdzie szukac przyczyn?

    Prosze o pomoc.

    Pozdrawiam.

    EDIT:

    Ponawiam wątek, bo niestety nie uporałem się z tym problemem na dobre...

    Mam problem z przyciskiem START w grach: DIABLO III, NHL 13 i 14 jak już wczesciej pisalem. Wiem, ze mozna to wyeliminowac wylaczajac mozliwosc robienia screenshotow w ustawieniach FSD, co oczywiscie uczynilem. Wszystko bylo ok, do czasu.
    Teraz borykam sie znow z problemem przycisku START, jednak obecnie wyglada to nastepujaco:

    Gdy konsola nie jest podlaczona do internetu to przycisk start w wyzej wymienionych grach nie dziala. Jesli wejde w ustawienia FSD zaznacze opcje robienia screenshotow, a potem odznacze i uruchomie gre to jest dobrze, ale gdy tylko odlacze konsole z zasilania i wlacze to problem powraca.......:/

    Jesli konsola jest podlaczona do neta to przycisk START dziala ZAWSZE.

    Moze mi ktos powiedziec co zrobic, zeby sie tego ustrojstwa pozbyc, bo jak gram w miejscach gdzie nie ma netu to drazni mnie ciagle wchodzenie w ustawienia?

    ESLORD wypowiedz sie jak mozesz, bo podobno jestes niezlym specjalista- PROSZE:)

    Nie pisz post pod postem - używaj opcji EDYTUJ - #Jabar
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    spróbuj wgrać nowego fsd, wersja rev 775 a starego wywal
     
  4. Fearevil

    Fearevil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2013
    Posty:
    47
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    @Anarkad dzieki za zainteresowanie;)

    Widzisz zaczelo sie to wszystko na FSD rev.735, wiec wrzucilem najnowszego rev.775. Niby wszystko bylo ok, ale problem wrocil najprawdopodobniej ponownie, albo to ja myslalem, ze wtedy zmiana wersji na nowsza pomogla.
    Przedwczoraj wgrywalem chyba najnowsze fsd 3 razy i nic.

    Rece opadaja.
     
  5. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    zmien ustawienia robienia screenów tzn zmien przyciski przez ktre sie to robi i wyłącz tą opcję.

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  6. Fearevil

    Fearevil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2013
    Posty:
    47
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zmiana przyciskow i wylaczenie opcji nic nie dalo....:(

    Zauwazylem, ze jak sa podlaczone 2 pady to jest wszystko ok...
    Masakra!!!!!!!!!!!!!

    Jest jakis specjalista z Poznania, ktory moglby to zobaczyc i moze pomoc?
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Też miałem ten problem ale znalazłem rozwiązanie :)
    Tak jak napisał Anarkad - zmień klawisze którymi robisz SS.
    Zmień 'Screenshot Trigger oraz Screenshot Activator' na jakieś inne klawisze ja mam tak:
    Screenshot Activator: LB
    Screenshot Trigger: RS Press

    I wszystko hula, przycisk START działa za pierwszym razem. (Wcześniej jak miałem domyślne ustawienia to musiałem z 20 razy nacisnąć aby wczytać menu pauzy).
     
  8. Fearevil

    Fearevil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2013
    Posty:
    47
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Pixel, a jaka wersje FSD masz, miales jak wystapil u Ciebie ten problem?

    Ja wrzucilem teraz wersje starsza czyli FSD 3 rev.58 i wszystko jest ok, bo tam nie ma tej chorej opcji z robieniem screenshotow...
    Jutro wrzuce na nowo rev.775 i dam znac czy cos pomoglo jak zmienie na te same klawisze co Ty podales.
     
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Posiadam najnowszą wersję FSD (rev.775). Ustawienia SS masz w Ustawieniach FSD > Plugin > F3Plugin.
    Tam masz taką opcję 'Enable Controller Combo for Screenshots'. Powinieneś mieć to zaznaczone i na dole masz 2 opcje: Trigger i Activator. Są to przyciski którymi robisz SS. Domyślnie to są Start i Back, możesz ustawić dowolne, tylko pamiętaj, żeby najlepiej nie ustawiać z przyciskiem START. Inne ustawienia przycisków "naprawiły" problem z menu pauzy w niektórych grach.
     
  10. Fearevil

    Fearevil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2013
    Posty:
    47
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak jak juz wczesniej pisalem zmiana przyciskow do SS nie pomogla.
    Pixel zmienilem dokladnie tak jak Ty masz i nic.......:/
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zaktualizowałeś FSD? Spróbuj może wyczyścić pamięć podręczną. Denerwuje mnie jedna rzecz.. Ten głupi "ScreenShot Activator", jeżeli ustawię jakiś klawisz pod niego, to potem np. w Diablo ten klawisz nie będzie działał.. W innych grach wszystko śmiga, dlatego polecam ci wyłączyć całkowicie opcję robienia SS :)
     
  12. Fearevil

    Fearevil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2013
    Posty:
    47
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak, ma to rev.775...
    Sluchaj ja po prostu wywalilem z folderu Plugins plik o nazwie FreestylePlugin.xex dzieki czemu plugin nie jest zaladowany i nie mam problemu z tymi durnymi ScreenShootami...
     
Wczytywanie...

Poleć forum