1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przygotowanie i nagranie gry - krok po kroku

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Jordan, Luty 10, 2009.

  1. Jordan

    Jordan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja nagrałem, wszystko dobrze, ale gra nie działa a komputer nie widzi nic. Wydaje mi się że to wina płyt (tdk). Jakie mogą być inne przyczyny? Jak włączam grę do konsoli pokazuje się obraz, ale dalej nie idzie, stoi na pierwszym obrazie. Co jest?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Daj log z nagranej płyty w tym temacie >> Błąd przy nagrywaniu [IMGBURN]: I/O Error - info pierwszy post
     
  4. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    świetny poradnik na pewno się sprzyda.
     
  5. sroxer

    sroxer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzięki, za poradnik. Przyda mi się bardzo :)
     
  6. Gemini

    Gemini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Bardzo dobry poradnik. Prosiłbym jednak abyś rozwinął trochę info o pliku np image.000.
    Napisałeś że może wystąpić i tyle. Czy coś należy z nim zrobić. Czytałem że zmienia się rozszerzenie z 000 na Iso lub też nagrywa tak jakby to był plik Iso (ale w jakim programie?).
    Z góry dziękuję.
     
  7. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nic się nie zmienia, jest to normalne rozszerzenie obrazu jak ISO i nagrywa się identycznie.
     
  8. T10z

    T10z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    niewiem tylko jednego, czy mam nagrać tylko te 2 pliki czy te wszystkie?
     
  9. piorz

    piorz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    te 2 pliczki(chyba chodzi ci o *.iso i *.dvd) to są właśnie te wszystkie party tylko rozpakowane. Nagrywasz tylko te 2.
     
  10. T10z

    T10z Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    OK,mógłbyś mi jeszcze powiedzieć... bo nie rozumiem tego 3 obrazka, pisze nad nim taki tekst:

    Jeżeli pliki nie posiadają ikonki archiwum i wyglądają tak to należy je otworzyć za pomocą winrar'a lub innego pakera i wypakować. Aby to zrobić postępujemy jak poniżej:

    Można z niego wywnioskować że wszystkie te ikonki trzeba otworzyc za pomocą winrara i wypakować ale autor wybrał tylko jedną ikonke i tylko ją wypakował tak więc??? Wystarczy jedna czy trza wszystkie?

    Wiem że pytania głupie i totalnie zjechane ale jestem w tych sprawach
    zielony i nie mam pojęcia więc pytam...
     
  11. bunker.lp

    bunker.lp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 18, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kwidzyn

    jak otworzysz tak jak w tym przypadku aur-shhp.rar lub któryś z partów który ma ikonkę winrar i rozpoczniesz wypakowywać to nawet nie musisz tych plików bez ikon winrar myszką pokazywać (ale muszą być w tym samym folderze)
     
  12. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Poprawione, teraz chyba jest to bardziej zrozumiałe choć do zaawansowanych operacji to mnie nie należy ;)
     
  13. burhi2

    burhi2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Chciałbym się spytać czemu po ściągnięciu tego programu wyskakuje mi błąd "aplikacja nie została właściwie zainicjowana(0x0000135)".
     
  14. raph

    raph Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    102
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    witam, prosze o pomoc

    wczesniej nagrywalem plytki CloneCd+ Booktype - w wiekszosci verbatimy nagrywajac 2,4x lub 4x w zaleznosci od plyty. rowniez tdk 4x i smigaja jak nalezy.

    Niedawno zakupilem te same tdk, mass effect niestety czesto wywala komunikat ze szmatą, fight night jako tako dziala, choc rowniez czasem ma opory, oczywiscie tutaj mam swiadomosc ze TDK nie są płytami doskonałymi.


    Glownym punktem programu stał się otoz VERBATIM, tak tak..
    dzis kupilem 3 plytki 8x (9zeta sztuka, sic!), plusy oczywiscie.

    nagralem pierwszą (NBA 2k9) i niestety dupa blada, tradycyjnie clonecd + booktype. Gra odpala ekran loadingu i cześć.

    Druga to resident evil. Tutaj niestety gra nawet dobrze nie startuje.

    Pomyślałem co tu moze byc nie tak, nagrywarki stosunkowo wczesniej jakos nie zajeżdzalem bym mogl powiedziec ze swoje juz przeszła, zatem pokombinowalem i wgralem firmware najnowszy i sprobowalem nagrac raz jeszcze RE5 wg. poradnika IMGBURNEM- niestety sytuacja sie powtarza...

    Wszystkie nagrywane 4x, zastanawialem sie czy to moze nie byc powodem, ale skoro wczesniej nagrywalem takie same plyty, z ta sama predkoscią to ogarniaja mnie watpliwosci.

    Nagrywarka Liteon DH20A3H.
    Wiem ze najlepsza ona do nagrywania gier na x-a nie jest, jednakze udalo mi sie wczesniej nagrac kilkanascie gier bez zadnych problemow.

    Czy ktoś pomoze?

    edit: płyty verbatim pochodzą z indii. czytalem ze te wersje sa gorszej jakości anizeli 'oryginał'. Czy ktoś śmiga na tych indyjskich wytworach?
     
  15. Xant

    Xant Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam gry od kumpla i przegrywam je tak: ImgBurnem robie obraz iso, potem sprawdzam abxem i wszystko ok na zielono, ale jak daje autofix w XDVDMullet to wyskakuje, ze nie moze w bazie znalesc pliku i nie przechodzi. Wszystkie haczyki są i good kreon ripy. Czy wszystko jest ok czy jakos inaczej je kopiowac.
    I jeszcze jedno pytanie: Da sie sprawdzic wersje gry jakos zeby porownac ze strona abx czy nie ma nuka? prosze o odp.
     
  16. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Daj log z imgburn w tym temacie >> http://x360iso.org/iso/5955-blad-pr...%5D-i-o-error-info-pierwszy-post-wa%AFne.html

    Wszystko jest ok, po co sprawdzasz w mulleterze jak ten program nie jest już wspierany. Wystarczy tylko abgx360, a co do porównania ze stroną abgx to pytam się, po co ??
     
  17. otacon

    otacon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a co jeżeli rozmiar odbiega od 5.31MB i wynosi np 6.32MB ??
     
  18. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A co to jest za gra ?? HAWX ??
     
  19. otacon

    otacon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gears of war
     
  20. raph

    raph Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    102
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kupilem dzis plytki platinum i poki co dzialaja wysmienicie. 3 gry nagrane, w pelni sprawne.
    Obawiam sie tylko nad inwestycją w wieksza ilosc sztuk, bo nie chcialbym zeby za miesiac mi one padły.
     
  21. vieron

    vieron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrałem i u mnie jest tak samo, niestety nie jestem jeszcze w stanie teraz sprawdzić bo X w naprawie ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum