1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przygotowanie Obrazu ISO do gry na LT+

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez Blackburn, Listopad 24, 2010.

  1. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    1.Wgrywamy do napędu Ixtreme LT+
    2. Tak przygotowujemy tylko obrazy zawierające zabezpieczenia AP25.Resztę starszych gier działa normalnie.
    Sa to na chwile obecną:
    -FABLE III
    -NFS : HP
    -ASSASSINS CREED 3
    (Jeśli macie jakieś inne tytuły proszę podawać dodam do listy.

    3.Pobieramy Patche do gier (Wszystkie w jednej paczce + program)

    Kod:
    http://www.przeklej.pl/plik/xboxforum-black-rar-0023vc7kb2mv
    4.Odpalamy PPF-O-MATIC 3
    [​IMG]

    1.Wybieramy Obraz ISO ( Uwaga czysty! nie modyfikowany wcześniej.)
    2.WYbieramy Patch .ppf do naszej gry.
    3. Klikamy Apply

    5. Teraz Pora na ABGX 360 ver. 1.0.4 (Po włączeniu może wyświetlać wersję 1.0.2 , Proszę się nie przejmować jest to wersja 1.0.4 Jest to napisane nawet po Odpaleniu GUI
    Kod:
    http://hotfile.com/dl/84558168/724c1b6/abgx360_v1.0.4_setup.exe.html
    USTAWIAMY W TAKI SPOSÓB

    [[​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Wybieramy na górnym pasku PLik ISO

    KLIKAMY LAUNCH
    6. Jeżeli wszystko wygląda tak ,to gra jest gotowa do nagrania . ENjoy!
    [​IMG]

    Najważniejsze AP25 replay sector is currently verified
    oraz SS : ss2 (trusted)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Szyderca

    Szyderca Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK Panowie! Nagrałem gierkę z SS Version 1 i gra działa! Dziękuję bardzo za poradnik + :)
     
  4. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Jeśli jest SS1 można dla bezpieczeństwa ściągnąć z
    Kod:
    http://www.abgx360.net/verified.php
    pliki SS i DMI ręcznie i wrzucić je tutaj :

    [​IMG]
     
  5. mlodinho10

    mlodinho10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli masz już wgrany LT+ to musi ładnie działać ;) Wczoraj wgrałem LT+, kopię przygotowałem wg. tego poradnika i Twój screen wygląda tak, jak u mnie. Gra śmiga aż miło.

    P.S Nowy ABGX podobno ma patchować gry z AP 2.5 i to robi, ale wg. info z xbox360iso nie wgrywa SS2 tylko SS1, dlatego lepiej na razie robić wg. tego tutka. Tak czy siak - kopia z SS1 czy SS2 - jeśli cała zielona w ABGX to będzie działać poprawnie na LT+, przynajmniej tak wynika z tamtego forum.
     
  6. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Nic wam nie działa, bo Blackburn nie umie używać ABGXa. Przede wszystkim pan Blackburn nie powinien pisać poradnika, skoro nie zna się na tym, co radzi. Po pierwsze:
    Ojej! A ja myślałem, że trzeba jeszcze zaznaczyć opcję "Patch even if stealth passes"! Ale nie, może ja po prostu głupi jestem ;) Poza tym po co ściągać ręcznie, jeśli może zrobić za nas to automatycznie ABGX? Aaa... zapomniałem, przecież na Twoich ustawieniach on tego nie będzie robił. Poprawne ustawienia ABGX360:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Ustawienie na screenie numer 3 jest BARDZO ważne, oczywiście Pan Blackburn je pominął ;) Poradnik zamieszczony w pierwszym poście powinien się nazywać: "Jak otrzymać bana - 100% pewności" ;)
     
    1 osoba to lubi.
  7. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Lepiej zobacz dokładnie na moje screeny, bo nie zaktualizowałeś najważniejszych. Usuń swoje w pierwszym poście i podmień na moje. Na Twoich ustawieniach:
    a) ABGX nie będzie automatycznie aktualizował bazy danych nowych SS i wdrażał ich w obraz płyty.
    b) Nie będzie sprawdzał poprawności sumy kontrolnej płyty (dużo gier w sieci jest z naruszoną strukturą, co może doprowadzić do bana).
     
  8. sebawilq

    sebawilq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobione NFS iso tak jak napisał Blackburn i wszystko ok
    [​IMG]
    Jeszcze miana na LT+ o jedziemy
     
  9. Kobian

    Kobian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Respev - pliki SS i DMI (DMI_219A99C3.bin i SS_AFC109E0.bin)
    Patch NFSHS_PAL_AP25.PPF

    [​IMG]

    [​IMG]

    Edit:

    Już mam

    How to Manually patch SSv2 files:

    - Go to www.abgx360.net/verified.php, use the blue number on the right hand side of your game to obtain an SS and DMI combination (still must match the XEX of your game).
    - Load ABGX360, Go to the "Manually Patch or Extract Files" tab,
    - Tick "Patch even if stealth passes"
    - Tick the Patch SS, & Patch DMI, then browse for the files you just downloaded.
    - Go to the options tab
    - UN-tick "Verify if stealth passes" - trzeba tutaj odznaczyć :)

    Click "LAUNCH"
     
  10. cloud0

    cloud0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2009
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dobra działa dodanie SS v2. Poradnik niżej:

    Manualne dodawanie SS v2:

    - idziemy pod adres http://www.abgx360.net/verified.php]abgx360 - Verified, wybieramy grę (sprawdzamy czy zgadza się XEX CRC) klikając w niebieski numerek i ściągamy pliki SS i DMI
    - idziemy do zakładki "Manually Patch or Extract Files"
    - zaznaczamy "Patch even if stealth passes"
    - zaznaczamy "Patch SS" i "Patch DMI", podajemy ścieżkę do plików
    - idziemy do zakładki "Options"
    - odznaczamy "Verify if stealth passes"

    Po wybraniu obrazu ISO klikamy "Launch". Po tym zabiegu działa na 100%. Sam przetestowałem :p
     
  11. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  12. newman

    newman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam koledzy, a jak wyglada sprawa np. z patchowanie gry PL dajmy na to assasina brotherhood PL lub Fable 3 PL lub NFS HP PL :) ? Tymi patchami mozna je spatchowac, ktore wydali goscie od C4eva? Testowal to ktoś? Czy tylko testowaliscie na angielskich wersjach. Wydaje mi sie, ze to tylko roznica w PAL/NTSC/region free w tym AP25, ale moze sie myle, niech ktos sie wypowie.
     
  13. arasnet

    arasnet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czechowice
    witam.
    co grozi jak zostawiłem w NFS HP SS 1 i wypaliłem...... nie gram przez XBL i nie zamierzam zastanawiam się tylko nad oflagowaniem.
     
  14. brook1234

    brook1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    panowie robię to według waszego poradnika z nfs i ss2 się samo zrobiło w abx ale AntiPiracy dalej mam na żółto pacza wgrałem na początku przed modyfikowaniem w abx
     
  15. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Bo to zawsze będzie żółte (informacja o tym że gra zawiera ochrone Ap2)
    Przypatrz się screenom w tutorialach i pokaż swojego
     
  16. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    co jesli najpierw sprawdzilem obraz abgxem a dopiero pozniej odpalilem i uzylem PPF-O-MATIC 3?
     
  17. kevox1

    kevox1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak bym to wszystko zrobił oprócz wgrania LT+ to by działało ? bo za bardzo nie potrafię flashować napędy ale nie dawno dałem do przerobienie i chyba mam wgrany LT
     
  18. brook1234

    brook1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jeszcze jedno ustawiłem ten abx i tak macie coś takiego ze na początku wywala dużo na niebiesko jakieś sektory a potem leci jak w starszej wersji abx i czy na tym najnowszym mogę sprawdzać też starsze gierki
     
  19. ArkaDJo

    ArkaDJo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Mam problema, kurde. :p

    Zrobiłem wszystko wg poradnika, wrzuciłem na agbx i wszystko powyskakiwało tak jak na screenach z wyjątkiem tego, że na zielono mam napisane: "Video is zero padded". Poniżej przedstawiam link z tym czymś:

    Imageshack - agbx.jpg

    Zatem mogę wrzucić do nagrywania czy nie? Pozdrawiam : )

    Edit:

    Też tak mam.
     
  20. RoboT

    RoboT Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak na zielono to OK. Można nagrywać.

    Też tak mam najpierw na niebiesko potem po staremu. NFS działa.
     
  21. cwieq89

    cwieq89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    dołączam się do pytania, czym grozi jak jest SS1?
     
Wczytywanie...

Poleć forum