1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przygotowanie obrazu ISO przed nagraniem

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez szank, Grudzień 28, 2008.

  1. szank

    szank Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-Pax
    Witajcie, ponieważ wiele nowych użytkowników pyta „Jak przygotować kopie żeby nie dostać Bana”. Zdecydowałem się napisać poradnik. Ten poradnik nie uchroni cię przed banem ale pomoże zmniejszyć prawdopodobieństwo jego wystąpienia.


    Krok 1
    Gdy ściągnąłeś i wypakowałeś obraz z neta lub sam go zripowałeś otwórz go w XDVDMulleterze. Polecam wersję 10.2 beta. Gdy załadujesz obraz powinno pokazać się takie okno


    [​IMG]



    Kolorem zielonym jest oznaczony region. Kolorem czerwonym jest zaznaczona kompatybilność z ixtreme.
    Krok 2

    Jak widać na tym przykładzie wszystko jest ok czyli nie ma wielkich powodów do niepokoju . (Jeżeli wszystkie okna nie są zaptaszkowane przejdź do kroku. 4). Ale dla pewności lepiej włączyć autofixa. W tym celu klikasz w crc checking (niebieska ramka).

    [​IMG]

    Gdy się zapyta czy sprawdzić „data partition” kliknij tak. Po tym wszystko powinno być w 99%ok. Jeszcze na wszelki wypadek skorzystaj z Kreon Checker.

    Krok 3
    Żeby skorzystać z tego programu potrzeba wyodrębnić SS z obrazu. Aby to zrobić otwórz XDVDMulletera i wybierz obraz . A następnie kliknij extract SS (czerwona ramka

    [​IMG]

    Teraz wybierz do jakiego folderu ma zostać zapisany SS.
    Gdy go zapiszesz otwórz KreonCheckera.

    [​IMG]

    Kliknij chceck i wybierz swój ss. Wtedy powinno pokazać się czy jest dobry Kreon. Gdy jest Bad Kreon zjedź na dół poradnika.

    [​IMG]

    W tym wypadku na zdjęciu widać good kreon, więc można grać spokojnie.

    Krok 4 -Gdy pojawią się błędy:

    Gdy w mulleterze pisze że nie może pobrać SS z bazy danych lub gdy nie ma zaptaszkowanych wszystkich okienek kompatybilności z ixtreme lub gdy Kreon checker pokazuje że w grze jest Bad Kreon nawet po autofixie. Trzeba użyć abgx360.


    [​IMG]

    Wypadu gdy nie ma zaptaszkowanych okien i użyjesz autofixa powinno być ok . Lecz gdy po autofixie dalej masz takie nie zaptaszkowane okna musisz użyć abgx360. To samo tyczy się Bad Kreona i braku ss-ów w bazie danych mulletera. Gdyż innym wypadku będziesz na celowniku gdy nadejdzie kolejna fala banów i raczej prawdopodobieństwo że nie dostaniesz bana w tym przypadku jest nikłe. A więc do roboty.
    Oto główne okno programu.

    [​IMG]

    Aby uzyskać maksimum bezpieczeństwa ustaw wszystko tak jak jest na screenach.

    [​IMG]

    Gdy zrobisz wszystko tak jak tu jest pokazane wybierz obraz i kliknij Launch. Po jakimś czasie powinno się wszystko naprawić. Może wyskoczyć komunikat że gry nie ma na liście. Wtedy trzeba poczekać i za jakiś czas spróbować ponownie. Gdy wszystko zakończy się pomyślnie trzeba załadować obraz do mulletera.

    [​IMG]

    Jak widać teraz wszystkie pola kompatybilności są zaznaczone. Gdy miałeś Bad Kreona wyciągnij ponownie ss-a i wrzuć go do Kreon checkera.

    Teraz można nagrać grę na płytę.





     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. appaloosa

    appaloosa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak wypalić poprawnie gry z pierwszego xboxa żeby działały na xbox 360?
     
  4. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    szukaj chłopie, wszystko jest na forum. Poradniki ISO
     
  5. szank

    szank Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-Pax
  6. Vookash

    Vookash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce
    Świetny poradnik. Dzięki.
     
  7. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie kapuje w ogóle po co korzystać teraz z mulletera jak abgx360 jednym przyciskiem naprawia wszystkie błędy iso tzn. bad kreon, xtreme, vieo itd.
     
  8. janek418

    janek418 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    no wlasnie mam pytanie, czy uzywajac samego agx360 mam taka sama pewnosc jak przy uzyciu mulletera i agbx360? nie moge zainstalowac mulletera gdyz nie mam ms network 2.0 (a jego skoleji nie mam gdyz wymaga sp2 w zwyz a ja nie mam sp :/). precyzujac czy komus zdazylo sie ze po sprawdzeniu obrazu w agbx360 ktory pokazal, ze wszystko ok, nastepnie sprawdzajac obraz w mulleterze pokazal jakies bledy?
     
  9. szank

    szank Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-Pax
    Powinno być dobrze, jednak przez agbx360 nie możesz sprawdzić SS i innych ważnych danych z kompatybilności z iXtreme (czerwona ramka w poradniku w fot. 1). Może być tak że gra nie ma pełnego zabezpieczenia tak jak gra na fot. 6 (od góry). Może zdarzyć się tak że do jakiejś gry w bazie danych abgx są ss które wszystkiego nie naprawiają. W takim przypadku będziesz na celowniku gdy zagrasz w taką grę. Jeśli będziesz miał mulletera to będziesz wiedział żeby nie grać w tą gre, ponieważ wszystkie pola nie będą zazaczone .Wtedy poczekasz aż do wypuszczania nowych ss. Oczywiście sytuacja jest przykładowa.

    A co do softu:


    SP2 do Xp można ściągnąć np. stąd: http://www.instalki.pl/programy/dow...tek_Service_Pack_2_dla_systemu_Windows_XP.php

    Tu masz net frameworka:
    http://www.microsoft.com/downloads/...FamilyID=0856eacb-4362-4b0d-8edd-aab15c5e04f5

    Masz tu link do dobrego mulletera : http://rapidshare.com/files/104188881/XDVDMulleterBeta10.2.rar


    Jeśli pomogłem kliknij "Dziękuje"
     
  10. S3Bols

    S3Bols Guest

    kiedy moge grać na xbox live spokojnie ? co musi być zaznaczone, zrobione aby spokojnie grac na XLive ?
     
  11. janek418

    janek418 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    czy moge zainstalowac ten sp2 gdy nie mam x'peka pierwszej swiezosci? :D
     
  12. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1353
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    Przeniosłem do poradników i zmieniłem tytuł.
     
  13. Phrarr

    Phrarr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak możesz zainstalować SP2, jeśli nie masz SP1. Ale jak już instalujesz sobie SP2 to polecam przy okazji ściągnąć SP3 ;]
     
  14. janek418

    janek418 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    dzieki, a czy ta instalacja wiaze sie z formatowanie dysku, czy zwykla instalka i dalej wszystko po staremu?
     
  15. szank

    szank Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-Pax
    to zwykła instalka i masz dalej wszystkie programy

    S3bols, przeczytaj jeszcze raz poradnik, tam pisze co trzeba zrobić żeby prawdopodobieństwo bana było jak najmniejsze. Najlepiej zawsze 2 razy robić oboma programami.
     
  16. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie rozumiesz chyba do końca działania abgx360. Jeśli sprawdzasz jakąś grę, która nie posiada poprawnego stealth SS itd to program ten naprawia grę automatycznie bez zbędnych ceregieli i nie ma możliwości nie naprawienia obrazu jeśli znajduje się w bazie - jak piszesz. Jeśli gry nie ma w bazie to dostaniesz stosowną informację tak jak w muleterze. Nie wiem po co utrudniać sobie robotę i bawić się w jakieś kreonchceckery.
     
  17. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czy bazy SS mulletera są na stałe zapisane na dysku, czy może trzeba je aktualizowac online co jakiś czas?
     
  18. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jest w programie opcja online database
     
  19. szank

    szank Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-Pax
    Offtopic, lepiej sprawdzić grę 2 razy, żeby mieć pewność.
     
  20. ReD#1

    ReD#1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    witam mam maly problem, zrobilem wszystko jak napisane ale i tak creon checker pokazuje mi "bad kreon rip"....;/ oprocz tego wszystko ok
     
  21. Xbox360!

    Xbox360! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy jezeli po odpaleniu ISO programem XDVDmulleter wszystkie pola mam zaptaszkowane to musze cokolwiek robic czy wypalac gre i grac ? :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum