1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przymierzanie się do przeróbki krok po kroku

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Seban_ZA, Grudzień 25, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    Witam

    Założyłem ten temat ponieważ mam zamiar przerobić pierwszy raz xboxa 360. Mam parę pytań, proszę o wyrozumiałość. Mam LT2.0 w serwisie przerabiany. Przy ostatniej przeróbce poprosiłem aby mi zgrali oryginalny firmware napędu oraz klucz napędu. Dostałem takie coś 6 plików z rozszerzeniem .bin, co one oznaczają?
    1. Czy mając te pliki mogę bawić się śmiało w przerabianie?
    2. A jak w serwisie się pomylili i te pliki są od innej konsoli to jak mogę w tani sposób, nie kupując przeróżnych urządzeń sam je wydobyć?
    Dummy.bin
    Identify.bin
    Inquiry.bin
    Key.bin
    Lite_CFW.bin
    Serial
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Zrobić samemu probe. W sieci tutoriale
    W moim sigu masz tutek do flasha
     
  4. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    no dobra ok ale co oznaczają poszczególne pliki .bin
     
  5. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Najważniejszy to plik dummy.bin z tego pliku będziesz robił tylko flash. Resztę plików zostaw na wszelki wypadek.
    Plik Lite_CWF.bin możesz usunąć bo jest to już przygotowane FW z LT+ 2.0
     
  6. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    czyli mając dummy.bin mogę śmiało przerabiać?:)
     
  7. m4rc1n3k

    m4rc1n3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    105
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    tak możesz, tylko go nie kasuj po przeróbce
     
  8. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    dobrze wszystko zrozumiałem, dziękuję za pomoc
     
  9. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Możesz pod warunkiem że to na pewno plik od twojej konsoli
     
  10. sidewalker

    sidewalker Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Moglibyście powiedzieć, co potrzeba do zczytania klucza napędu? wiem, że jakiś probe (możecie podać link, podobno ktoś z forum sprzedaje), ale ktoś mi mówił, że jeszcze jakaś "igła probująca(?)" jest potrzebna, ale to juz nie ogarniam tematu, nie wiem, co to jest :p
     
  11. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  12. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  13. eksbox

    eksbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeżeli się pomylili, i wgrałeś firmware z tamtym złym kluczem, to prawidłowego klucza już nie wydobędziesz z napędu. Żeby sprawdzić, czy tamten klucz z płyty cd pasuje do konsoli, ściągnij nowego JungleFlashera, ustaw port, gdzie jest podłączony napęd od xboxa, załaduj dummy.bin z płyty cd z kluczem w zakładce FirmwareTool 32 i kliknij prawym przyciskiem myszy w załadowane firmware i kliknij "verify key" czy coś podobnego. W logu powinno być wiadomość, że klucz w dummu.bin pasuje z kluczem napędu.
     
  14. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Do Fata potrzebny jest Probe a w Slimie bez probe wyciagniesz
     
  15. sid333

    sid333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    192
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdzieś
    A jak chcę wgrać LT 3.0 to najpierw muszę wgrać LT 3.0 a potem dasha 14699 czy na odwrót? Czy może wgrywać dasha 13599?
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie ma różnicy

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  17. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    Porównałem klucze czyli zrobiłem tak jak poradził eksbox
    "Żeby sprawdzić, czy tamten klucz z płyty cd pasuje do konsoli, ściągnij nowego JungleFlashera, ustaw port, gdzie jest podłączony napęd od xboxa, załaduj dummy.bin z płyty cd z kluczem w zakładce FirmwareTool 32 i kliknij prawym przyciskiem myszy w załadowane firmware i kliknij "verify key" czy coś podobnego. W logu powinno być wiadomość, że klucz w dummu.bin pasuje z kluczem napędu."
    i pokazał się ten log, czy on oznacz, że klucze się zgadzają???
    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym!
    te zaciemnione klucze są identyczne
     
  18. Andrzej891110

    Andrzej891110 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem z uruchomieniem JF. Podczas uruchamiana pojawia mi się komunikat ze niepoprawnie zainnicjowany i jakies numeru w nawiasie np. (0x000000000123). nie miałem tego problemu przed sformatowaniem systemu . wgrałem sobie ten sam system co miałem wcześniej. co mam nie tak. plyte mam z chipem ich5 wiec nadaje się do flashu. poprzednio tylko uruchomiłem program a nie korzystałem z niego.
     
  19. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  20. januszszunaj

    januszszunaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam
    a może trzeba wyciągnąć pliczek
    z folderu libusb0 -ja tak miałem
     
  21. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Zainstaluj .NET Framework 2.0 lub wyżej
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum