1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przywiosłem xboxa z usa i co dalej...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez stahura, Luty 22, 2010.

  1. stahura

    stahura Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Niedawno wróciłem z hameryki i przywlokłem ze sobą xboxa elite, nówka, jeszcze do wczoraj nie rozpakowany. Tu się chyba zaczynają schody, o ile poprzedni elite w stanach działał bez problemów o tyle w PL realia przedstawiają się gorzej i jestem trochę zielony w tym temacie.
    Pierwsze czego się domyśliłem to będę potrzebował przejściówki do wtyczki, ale czy to wystarczy? W Ojczyźnie inne napięcie w gniazdku więc trzeba pewnie jakiś inny zasilacz albo transformatorek?
    Jak się przedstawia sytuacja z grami? Nie ma problemów? Idę do sklepu, kupuję, odpalam i gram?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. amaru123

    amaru123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościerzyna
    Bedziesz miał czarno - biały obraz jak będziesz grał .
     
  4. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    O ile się dobrze orientuje to zasilacz do wymiany ;] (Na moim pisze 200-240V a w USA jest 110V)
    Co do gier podobnie - kaszana . Gry PAL(ogólnodostepne w Europie) nie będą działąć na Twojej konsoli NTSC - Tylko gierki NTSC i region free czyli o zakupie w sklepach możesz zapomnieć .

    Edit; Z tym zasilaczem to pewności nie mam . - najlepiej sprawdź co na nim pisze ;]
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Największe problemy będziesz miał z grami, bo albo będziesz załatwiać NTSC albo PAL ale z Region Free. Samo PAL Ci nie odpali
     
  6. Antenelles

    Antenelles Banned

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    149
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak się ma dobry ******* ;] to zadnego problemu nie bedzie

    oczywiscie przeróbka musi być
     
  7. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Masz 2 możliwości - sprzedaj i kup wersję PAL albo przerób i graj na piratach tu problemów z NTSC a PAL nie będzie.
     
  8. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    No nie do końca. Ściągać też musi gry NTSC albo Region Free...
     
  9. stahura

    stahura Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprzedawać nie chcę. Jaka przeróbka w grę wchodzi? Jak posciągam z torrentów gry w NTSC to przerabiać też muszę? Piraty - to o xbox live mogę zapomnieć tak?
    Więc gry PAL region free będą chodzić bez problemów tak? Skąd je brać albo jak rozpoznać?

    Czy z innymi konsolami - PS3, Wii - też są takie problemy (zasilacz, NTSC)?
     
  10. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Z Wii sa tez takie problemy (zasilacz, gry) z PS3 to chyba nie ma problemu z grami (PS3 jest regionfree), ale moze byc problem z zasilaczem. Tym bardziej ze w PS3 zasilacz jest wbudowany w konsole.
     
  11. Zozozl

    Zozozl Banned

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bajki
    hameryki * ameryki
    Dlatego że kupiłeś w USA to masz region NTSC a nie PAL
    Spokojnie dla nowszych telewizorów To pestka odpalic NTSC I PAL
     
  12. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ale konsola nie odpali gier PAL... Proszę Cię - nie wiesz to się nie udzielaj
     
  13. Quba18

    Quba18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    To ja się też wypowiem, ja mam parę gier z USA czyli w systemie NTSC, a konsole z systemem PAL, nie wiem czemu, ale gry chodzą mi bez problemu, nie jest to Region Free, bo na pudełku jest napisane NTSC i czemu tak się dzieje?
     
  14. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa

    Na pudełku nie ma napisane Region Free :D To można sprawdzić w internecie... Na pudełku zawsze będzie PAL/NTSC/NTSC-J
     
  15. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    A co to jest to NTSC-J
     
  16. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    NTSC-J = NTSC Japońskie mam tekkena oryginał też mam na opakowaniu NTSC-J ale chodzi więc musi być region free
     
  17. stahura

    stahura Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No mniej więcej już kumam ocb z grami, teraz przeróbka, może ktoś się wypowiedzieć na jej temat? "Z czym to się je, jak smakuje" i jakie są koszta?
     
  18. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Koszt od 30 do 100zł w zależności od napędu.

    Liteona v3 się dodatkowo lutuje.

    Można to zrobić w domu

    najnowszy jest iXtreme LT

    Grając na xbl jest ryzyko bana.
     
  19. stahura

    stahura Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ban jak rozumiem za przeróbkę, ale gry kupione w sklepie w Polsce chodzą normalnie tak? ;)
     
  20. qlako

    qlako Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Bana dostaniesz jeśli podłączysz przerobioną konsolę do XboxLive (oczywiście są szanse że tego bana nie dostaniesz ale prędzej czy później go otrzymasz) Ban uniemożliwia grę na XboxLive i dodatkowo blokuje możliwość instalacji gier na dysku twardym. Więc jeśli zamierzasz grać na XboxLive a także kupować gry u nas w Polsce to niestety będziesz musiał ją sprzedać i kupić wersję PAL.
     
  21. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    I gry kupione w Polsce nie działają też na oryginalnych konsolach NTSC, bo kolega tak to napisał, że można się trochę pomieszać.
     
Wczytywanie...

Poleć forum