1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przywracanie fabrycznego firmware

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez q77, Maj 31, 2011.

  1. q77

    q77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Siema,



    Chcę przywrócić fabryczny soft w napędzie. Rozumiem, że mam w Jungle Flasherze dodać klucz z napędu do fabrycznego softu a potem flash. Tak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. termit92

    termit92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Oryginalny soft wgrywasz tak samo jak wgrywałeś soft ixtreme
     
  4. q77

    q77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Łącze stock z kluczem, flas***e.

    Wolałem się upewnić przed updatem, domyślam się, że przywrócenie fabrycznego softu jest niezbędne żeby nie wyłapać bana.
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    tak jest to niezbedne.....poza tym wystarczy wgrać najnowszego dasha i juz masz stockowy soft
     
  6. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów

    tak tylko przy okazji flage, bo nie chce mi się wierzyć że Microsoft jeszcze jakiegoś "smaczku" nie dodał do aktualizacji i wszystkie nie oficjalne FW zostały oflagowane.
    Więc lepiej normalnie wgraj orginalnego softa i dopiero zrób aktualizacje.
     
  7. q77

    q77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    OK, więc już jest problem. Samsung nie chce wejść w Vendor Mode, kombinowałem z tacką itp. ale ni uja :> Jakieś pomysły?
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    odpal dosflash32 z pakietu dosflash 1.9...wejdzie na miekko....wszystko w windzie
     
  9. q77

    q77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W dosflash32 pod bootowalną windą 7 - no know chip czy jakoś tak

    BTW. Wcześniej sflashowałem w dosie, konsola czyta kopie i oryginały gier, więc jest ok. Teraz znowu nie chce mi w vendora wejść, próbowałem metod podanych w tutorialu pdf z jungle flashera ale one nic nie dają ;/
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  11. q77

    q77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    na xp nie odpala bo brakuje czegoś tam (może net framework) a nie mam jak zainstalować bo to jest live cd.
    Flas****e ze starego lapka i muszę mieć wyciągnięty dysk :)
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  13. q77

    q77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    problem jest ino z tym Vendorem, jak flashowałem Customa to poszło bez problemu. Wiem, że są na to jakieś sposoby, czytałem zachodnie boardy na ten temat i coś tam piszą ale nic z tego u mnie nie działa.
     
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    no a czmu nie możesz bootowalnym penem w dosflashu??
     
  15. q77

    q77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Żaden bootowalny xp mi nie działał. Próbowałem kilka metod, poza tym potrzebny jest live cd/usb a nie wersja do instalacji, i tu zaczyna się problem
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    chodzi mi o dosflash...w dosie....z bootowalnego pena
     
  17. q77

    q77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w dosflash w dosie pokazuje aktualnie ten sam błąd co na w7 - no know chip czyli wisi na statusie 0x51
     
  18. q77

    q77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    activate.iso czy 0800 disk, który z nich użyć aby wejść w Vendor mode?
     
  19. q77

    q77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    BUMP!

    Tylu specjalistów i nikt nie wie?
     
Wczytywanie...

Poleć forum