1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ps3 media serwer problemy z synchronizacją

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wzdryngiwacz, Lipiec 18, 2010.

  1. wzdryngiwacz

    wzdryngiwacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak w temacie. W odtwarzanym filmie HD po pól godzinie zaczyna rozjezdzać sie dzwiek z obrazem. Ktoś z was używa tego programu ? Może poda jakieś optymalne ustawienia tego programu. A może tak to wygląda na Xboxie i nic sie nie da zrobiC ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Lotor234

    Lotor234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to jakbyś nie wiedział jest forum o xboxie . nie zadawaj tu pytań o ps3 zarejestruj się na jakieś forum o ps3 i tam ci pomogą
     
  4. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dokładnie. Nazwa strony mówi sama za siebie.
     
  5. virusek

    virusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
    koledzy jak nie wiecie co to za program to lepiej w ogóle nie wypowiadajcie się.
    Jakie masz kodeki ? I podaj konfiguracje kompa, procka, ilość ram itd.
     
  6. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Pierwsze dwie odpowiedzi... żal.
    Z taką wiedzą to może lepiej tylko oglądajcie forum zamiast na nim pisać :D
    Zobaczyli "PS3" i już ****ą w gacie , że to forum o Xboksie360...

    Co do tematu...
    Kiedyś miałem taki problem , film bynajmniej nie w HD , jednak był transkodowany przez program. I pewnie dlatego też dźwięk i obraz się rozjechał...
    Jak to rozwiązać , na początek może zaopatrz się w najnowszą wersje programu , później może pokombinuj z ustawianiami jakości transkodowania , to może mieć też jakiś wpływ... osobiście nie używam tej opcji , bo najwyraźniej mam za słabego kompa i połączenie wifi , aby na czas transkodować i wysyłać film do konsoli. U mnie napisy całkowicie się rozsynchronizowują , a film klatkuje jak szalony , bo połączenie za słabe , żeby przesyłać film z średnim bitrate w okolicy 60MB/s :|
     
  7. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    I co nie mamy racji? W internecie przecież można znaleźć forum o PS3. A jeśli nie (choć to nierealne :D) dozbierać kilka postów i pisać w dziale offtopic.
     
  8. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Ogólnie tak , preferowany temat to X360.
    Jednak w tym przypadku nie macie racji chłopaki , bo mowa o programie do streamowania mediów , program po prostu się nazywa "PS3 Media Server". A używać go można chyba z każdym sprzętem , nie tylko z PS3 :)
     
  9. virusek

    virusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
    Tematów o tym programie już było parę ale tak jak wspomniano. Do filmów HD potrzebny jest na prawdę mocny sprzęt. Tym bardziej jak to idzie przez wifi to zapomnij o płynności.
     
  10. wzdryngiwacz

    wzdryngiwacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Widzę, że na niektórych nazwa ps3 działa ja płachta na byka.

    @virusek
    Komp jak na dzisiaj średni. e8400, 4gb ram, AMD 4850. Kodeki K-lite Mega. Pc z konsolą połaczony przez ethernet.

    @andrush film leci pięknie. Zadnego klatkowania. Tylko ten dzwiek po czasie sie rozłazi. Jest pózniejszy od obrazu.

    Tematów o ps3 media serwer kilka tu znalazłem ale nie znlazlem tam odpowiedzi której szukam.
     
  11. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    To może to po prostu taki film? Na kompie sprawdzałeś jak działa?
    Ale z własnych doświadczeń pamiętam , ze tez tak miałem. Oglądałem jakiś standardowy film avi do 700MB , z napisami , na początku niby wszystko cacy , później wszystko się rozlazło i tylko z napisów mogłem się dowiedzieć co się dzieje w filmie. I bodajże też kablem ethernet wszystko szło... stawiam na jakieś komplikacje przy transkodowaniu filmu. Dodam , ze z kompa nie dalo się w tym czasie korzystać , bo tak się złom staral , ze na nic nie reagował :p
     
  12. wzdryngiwacz

    wzdryngiwacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Na pc jest ok. Ale skoro piszesz, że też tak miałeś to znaczy, że to wina programu. Może z ps3 lepiej współpracuje. Szkoda. Trzeba bedzie pomysle o jakims stacjonarnym odtwarzaczu HD.
     
  13. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie lepiej użyć Windows Media Center? Mi na tym śmiga pięknie każdy film.
     
  14. wzdryngiwacz

    wzdryngiwacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Rexx... Dzięki ! Zapomniałem o tym. Muszę poczytać jak to zrobić. A czy pisząc każdy, to masz na myśli także film w rozdzielczości hd ?
     
  15. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Według specyfikacji WMC obsługuje HD (Support for high-definition (HD)). Odtwarzałem tym wszystko filmy trailery itp.. więc z własnego doświadczenia nie wiem czy jest to prawda.
    Jeżeli nie masz Windows Media Center możesz posługiwać się Windows Media Player w wersji chyba 11 wzwyż. Odwiedź Xbox.com | Xbox 360 Media Download Center
     
  16. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak , ale WMC nie odtwarza .mkv , a ten program potrafi skonwertować go do MPEG-2 bez czekania i robi to w locie bez zacięcia , praktycznie bezstratnie , strata będzie tylko wtedy kiedy film ma dźwięk DTS , bo skonwertuje go niestety do Dolby Digital...
     
  17. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Co z tego, że to forum o Xboxach? Tak dla Waszej wiadomości, wielu Modów tego forum ma PS3 zamiast Xboxa :)
     
  18. wzdryngiwacz

    wzdryngiwacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie odtwarza mkv ? no to znowu lipa :(
     
  19. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    I napisów nie będzie w WMC bodajże ;>
    Zmień ustawienia transkodowania. Wybierz gorszą jakość , może film nie rozjedzie się.
    No i jest tam taka opcja jak "wymuś liczbę FPS pobraną z FFMpeg", może to w czymś pomoże , bo skoro rozjeżdża się to , to znaczy , ze film gubi czasami kilka klatek aż się nazbiera wystarczająco , żeby rozsynchronizował się dźwięk...
     
  20. wzdryngiwacz

    wzdryngiwacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzięki za wszystkie rady ale nic mi się nie udało zrobić. Zresztą nie chciałem zmniejszać jakośći streamowania. To nie wchodziło w grę. Ale przeszukując zasoby sieci udało mi się natknąć na inny streamer - Wild Media Serwer. I puki co wszystkie problemy z synchronizacją zniknęły. Szkoda tylko że sam program jest płatny.
     
Wczytywanie...

Poleć forum