1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

PS3+X360+PC Jaki Router?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Belic, Kwiecień 19, 2011.

  1. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    WItam. Panowie mam w domu PC, PS3 oraz X360 i chciałbym kupić taki router z wbudowanym modemem DSL aby mi to wszystko połączył i żeby elegancko net śmigał (NAT:OTWARTY). Dodam że intersuje mnie tylko model z funkcją "UpNP" oraz tylko dla
    sieci NEOSTRADA. Pozdrawiam i czekam na propozycje modeli :) dobrze jakby miał instrukcję PL. :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Az sie chce powiedziec "A nie mówiłem ?"
    Zaden router nie ma w pelni otwartego NAT bo to wtedy jest MODEM
    Propozycja routera, np taki
     
  4. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To zle mowili, na linii na informatyka raczej nie trafiłeś, nie mozna otworzyc NAT calkowicie bo wtedy nie da sie dzielic lacza jedno z drugim sie gryzie, NAT to losowanie portów, adresow ip itd, otwarcie wszystkich portow spowoduje przekierowanie calkowiecie ruchu dla jednego ip wiec zrobi sie MODEM
    NAT jest po to zeby m.in. oddzielic publiczne ip od prywatnych

    Kazdy router ma UPNP ale nie licz na to ze porty otworzy na stale bo tak sie nigdy nie stanie zeby to zrobic trzeba samemu przydzielic stale IP i przekierowac porty tylko po co ja to pisze juz chyba z trzeci raz

    Co do routera to kazdy obecnie jest robiony w chinach i nie wazne czy kupisz linksysa za 500zl czy tp-linka za 100zl kazdy musisz ustawic i wedlug ciebie jaka jest normalna firma co bo przecie nie potrafisz sobie wybrac routera to i firm nie znasz

    Tak ten router co podales bedzie dobry
     
  6. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    No dobra ale dlaczego jak w obecnym routerze ZTE 831 podpinam PS3 i X360 to na obu konsolach mam NAT OGRANICZONY? Przecież włączenie funkcji UPnP powinno "przekierwoać automatycznie porty zarówno dla X360 jak i PS3? Czyż nie tak? Jeśli nie to co muszę zrobić aby na obu konsolach NAT był otwarty? Naprawdę mnie męczy ten problem.... czekam na pomoc pozdro :) Jeszcze coś wyczytałem w wikipedi że nie mogę przekierować portów na PS3 i X360 tylko JEDNO Z NICH....a wiec co zrobić aby NAT był OTWARTY bez "przekierowywania portów" bo chcę mieć internet otwarty zarówno w PS3 jak i X360.. kurde !Brudsien weź postaraj się mi pomóc bo chyba tylko ty możesz mi pomóc bo widze że się znasz :)
     
  7. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Belic@

    Nie znam sie az tak na tych NATach itp ale ostatnio pisałem na forum ze mam kłopot z tym każdy radził mi zakup routera az w końcu kupiłem go i nie wiem jakim cudem ale po podłączeniu według rozpiski czyli jak każdy router do modemu w moim przypadku NAT zrobił się otwarty miałem ciągły kłopot z NATem umiarkowanym az do soboty gdy kupiłem ten router nie ma kłopotu komunikat znikł a przy sprawdzaniu w Xboxie połączenia w końcu dochodzi mi do LIVE nie jak poprzednio zatrzymuje się przy komputerze ale mowie mogę się w czymś mylić bo obeznany nie jestem lecz jak by nie było odkąd jest to każda gra która miała kłopot z Natem już go nie ma .

    Router to D-Link wireless G ROUTER model : DIR-300 z wifi bo były bez
    Cena 119zl w media marktcie :)

    Jeżeli pomogłem wiadomo :)
     
  8. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    No właśnie ale ja jakbym kupował to TP-Link firmy ten co w linku.. no ale ja coś nie czaję. Jak grają te osoby co mają podpięte PS3 i X360 do routera??? Czy one mają NAT OTWARTY ma obu konsolach czy jak bo tak jak mówiłem "chyba że źle zrozumiałem" cytat z wikipedii.-----"można też przekierować porty, ale wtedy z gry może skorzystać tylko jeden komputer" w tym przypadku KONSOLA. Tak więc co zrobić aby NAT był OTWARTY na obu konsolach bez przekierowywania portów? a zresztą jak przekieruję porty na X360 to na Xsie NAT będzie otwarty ale na PS3 bedzie OGRANICZONY...czyli jeszcze raz co zrobić aby tu i tu był otwarty? próbowałem przekierować porty na PS3 ale bez skutku..... W dalszym ciągu czekam na pomoc.

    PS:W ostateczności zakupię router TP-linka ale może bez zakupu nowego routera da sie coś zrobić???
     
  9. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    K*rwa Spider parówko toć ile razy k*rwa można Ci mówić. Odblokuj porty dla XBL i PSN raz w routerze i w obu konsolach statyczne IP i k*rwa będzie dobrze, a nie jakieś pie***dolenie sobie wymyślasz.
    Dla PSN są porty:
    TCP: 80, 443, 5223
    UDP: 5223, 3478, 3479, 3658

    A dla XBL:

    * Port 88 (UDP)
    * Port 3074 (UDP and TCP)
    * Port 53 (UDP and TCP)
    * Port 80 (TCP)

    W Xboxie ustaw podstawowy DNS taki sam jak adres bramy, w PS3 powinno tak samo być. Raz to ustawisz i w morde je*ane będzie wreszcie dobrze i będziesz miał ten pie****dolony NAT otwarty.
     
  10. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    no dobra niech ci bedzie spróbuję zrobić i dam ci znać :)
     
  11. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    Tak jak myślałem Karsky nic to nie dało..czekam na inne propozycje
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Niektore routery maja domyslnie wlaczony UPNP wiec router automatycznie otworzył porty

    Wiesz to juz jest nudne nie znasz sie to wezwij kogo kto sie zna daj mu 50-100zl i zaoszczędzisz czasu sobie i nam
    Masz powazne problemy z zrozumieniem, pisalem ci ze nie mozna otworzyc na stale tych samych portow dla kilku urzadzen ale xbox i ps potrzebuja inne porty

    ;)

    Nie dalo bo nie potrafisz ustawic przecie ja czy kolega krosfajer nie wymyślamy ustawien, sam mam przekierowane porty i co nie dziala mi, dziala tylko z toba sie leko mowiac trudno rozmawia
     
  13. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    Powiem tak przekierwoanie portu 3074 na X360 rozwiąże problem ale tylko dla X360! A ja chcę aby NAT był OTWARTY dodatkowo dla PS3.. O to mi się rozchodzi.. aha jeszcze coś pewnie ty masz tylko X360 tak więc bez problemu będzie ci działać przekierowanie a ja dodatkowo chcę też NAT OTWARTY dla PS3...sorki że się powtarzam.. naprawdę już tyle portów próbowałem przekierować na PS3 i NIC. a W X360 tylko jeden i wystarczył.....help me :(
     
  14. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    Panowie nie wiem co się dzieje ale: Zainstalowałem na nowo modem ustawiłem IP automatycznie w routerze w PS3 też IP automatyczne i w X360 też automatyczne następnie zaznaczyłem w routerze opcję "UPnP", odpalam X360 i PS3 i o dziwo na obu konsolach NAT OTWARTY. Chcąc upewnić się czy będzie tak za 2-gim razem włączam ponownie router i co.....lipa X360 nawet nie chce się wogóle połączyć z XBL, wchodzę w opcje routera i patrzę a tam funkcja UPnP aktywna"teoretycznie" ale praktycznie NIE W czym jest problem?...


    PS:Dzwoniłem do neostrady mówiłem całą sytuację i konsultant powiedział mi że niektóe modele routerów po "restarcie" nie zapamiętują niektórych funkcji..Czy może być to prawda bo jeśli tak to mam pytanie czy inne routery np TP-link (jak ustawię funkcję UpNP i wyłączę go na noc to zapamięta mi tą funkcję czy NIE?) Bo jeżeli inne zapamiętują tą funkcję a mój nie no to wiadomo nowy routerek należy zakupić. Co o tym sądzicie? Sorry że tak truję wam ale sam już nie mam do tego siły proszę o pomoc :)
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Czy tobie brakuje któregoś chromosomu ?
    Jestes jakis niepełnosprawny czy jak ?
    Ile razy mozna pisac a ty dalej idiotyzmy swoje walisz ZADEN UPNP NIE ZAPAMIETA PRZEKIEROWANIA PORTOW PO RESTARCIE juz o tym pisalem ale czytac nie potrafisz ze zrozumieniem

    Nastepnie co za znaczenie ma PS czy xbox czy cokolwiek innego ustawiasz odpowiednio porty dla danego numeru ip ty se mozesz przekierowac ile chcesz porto ale nie mozna jednego i takiego samego portu dac dwom lub wiecej ip w danej sieci tzn teoretycznie mozna ale nie moga byc uzywane w tym samym czasie ale ciebie to nie dotyczy bo przekierowujesz rozne porty zaden sie nie powtarza i za przeproszeniem odwal sie od tego upnp, ustaw stale ip xbox, ps3 itd i przekieruj recznie porty i nie mow ze sie nie da bo sie da, po ustawieniu standardowo restart routera
     
  16. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Chłopie on rzuca flarami i widzi jak atomówki lecą w MW2 tylko nie ogarnia tego co mu piszesz, gdyż w młodości był bity przez mamę i odbiło mu się to na psychice i umiejętności racjonalnego myślenia. Powinien otworzyć porty dla obu konsol, ale wszedł na wikipedię i wyczytał o tym UPnP i tak się tym zajarał, że nie dociera do niego to co chcemy mu przekazać. Musimy poczekać, aż emocje opadną - dopiero wtedy jakieś 2-3 h gadania do niego i załapie o co kaman.
     
  17. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    Oooo ale narobiłem :(. Dość tego za chwilę dam wam wszystkie DOKŁADNE dane IP,DNS... zarówno z X360 jak i PS3 a potem pokaże wam jak przekierowuje porty i powiecie mi czy zgadza się..jeśli nie to pomożecie mi jak będzie źle. za 15min wszystko wam pokaże dokładnie.To chyba jedyne rozwiązanie.


    Udało mi się szybciej:Oto wszystkie moje wpisywane dane na X360 PC i PS3:

    X360:

    -Ustawienia IP:Ręczne
    -Adres IP:192.168.1.3
    -Maska podsieci:255.255.255.0
    -Brama:192.168.1.1

    -Ustawienia DNS:Automatycznie
    -Podstawowy serwer DNS:192.168.1.1
    -Zapasowy serwer DNS:0.0.0.0


    PS3

    -Ustawienia adresu:Ręczne
    -Adres IP:192.168.1.4
    -Maska podsieci:255.255.255.0
    -Router domyślny:192.168.1.1
    -Podstawowy serwer DNS:192.168.1.1
    -Dodatkowy serwer DNS:0.0.0.0
    -Adres MAC:A8:E3:EE:F1:02:69

    PC:IPconfig
    -Sufiks DNS konkretnego połączenia:Home
    -Adres IP:192.168.1.2
    -Maska podsieci:255.255.255.0
    -Brama domyślna:192.168.1.1

    Dane Routera:
    -Adres IP:192.168.1.1
    -Maska podsieci:255.255.255.0
    -Nazwa hosta:modem
    -Nazwa domeny:Home
    -UPnP:WYŁACZONE

    Jakby co instrukcja jak przekierowywać porty w moim modemie TP - przekierowanie portów


    A tak wygląda moje przekierowanie portów podanych przez "KROSFAJERA"

    Dla PSN są porty:

    TCP: 80, 443, 5223
    UDP: 5223, 3478, 3479, 3658

    A dla XBL:

    * Port 88 (UDP)
    * Port 3074 (UDP and TCP)
    * Port 53 (UDP and TCP)
    * Port 80 (TCP)

    A tutaj zrzut z mojego przekierowania: [​IMG]


    Może to jest problemem ale podczas zatwierdzaniu portu 80 wyskakuje taki komunikat--->[​IMG]

    Ale mimo to tworzy port 80 w tabeli?

    MAM NADZIEJĘ ŻE WSZYSTKO JUŻ JASNE. Tak więc co wg was jest źle?
     
  18. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ahh Spider masz mnie! Do XBL jak i PSN potrzebny jest otwarty port TCP 80, więc jak zapewne nie zauważyłeś port XBL6 jest przypisany do adresu IP PS3. Przy obecnej konfiguracji przynajmniej w PS3 NAT powinien być otwarty, czyli chyba "Type 2".
     
  19. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
  20. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Gdzie xbox potrzebuje portu 53 i 80 ?
    Jak przekierujesz port 80 do kilku urzadzen bedzie konflikt no chyba ze beda uzywane na zmiane
     
  21. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    możesz dokładnie wyjaśnić bo nie bardzo cię rozumiem? czyli co mam zrobić? naprawdę już nie mam siły już TYDZIEŃ się męczę....proszę pomóż mi
     
Wczytywanie...

Poleć forum