1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ptanie dotyczace TV

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez omega_pl, Kwiecień 4, 2012.

  1. omega_pl

    omega_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2011
    Posty:
    269
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    PRG
    Nabylem ostatnio telewizor toshiba tl 838 podlaczylem pod niego klocka przez kabel HDMI...
    Nie wiem dlaczego TV sam sie nie przelacza na zrodlo sygnalu... Macie jakies pomysly, jak to zrobic zeby sie sam przelaczal
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dommal4

    dommal4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pruszcz Gdański
    ja mam samsunga i też mi nie przełącza się automatycznie ale jak ktoś wie jak to zrobić dołączam się do pytania.
     
  4. Rainbowek

    Rainbowek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ciężko kliknąć przycisk na pilocie? Jeśli tak to polecam zajrzeć w ustawienia, to chyba oczywiste, że tam zmienia się funkcje telewizora.
     
  5. omega_pl

    omega_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2011
    Posty:
    269
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    PRG
    Nie jest ciezko kliknac, tylko bylo by latwiej jezeli samo by sie przelaczalo, a skoro jestes taki madry to podpowiedz czego szukac w ustawieniach TV bo ja nic pasujacego nie widze...
    Chyba ze trzeba w klocku cos ustawic
     
  6. Rainbowek

    Rainbowek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie, xbox nie ma opcji "wpływania" na funkcje telewizora. Jeśli nie znalazłeś tej opcji w ustawieniach to może spróbuj menu serwisowego - jednak nie polecam tej opcji komuś kto się zwyczajnie na sprzęcie nie zna - bo może tak zmienić opcje telewizora, że potrzebna będzie pomoc serwisanta.
     
  7. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    Z tego co pamiętam to przełączanie dostępne jest przez kabel HDMI w wersji 1.4 a w XBOXsie jest 1.3 wiec o przełączaniu nie ma co marzyć
     
  8. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    to nie zależy od kabla tylko od tego czy urządzenie wejścia wysyła kompatybilny sygnał sterujący. np kino domowe steruje moim TV na kablu hdmi 1.3. ale xbox już nie (kabel taki sam).
     
  9. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    U mnie jak włączam dekoder sam z HDMI przełącza na AV.
    Warto poszperać w ustawieniach w TV.
     
  10. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    ustawienia tv nic nie dadzą. tv automatycznie uzyskując sygnał sterujący od urządzenia przełącza się na wybrany port np. AV.

    u mnie np telefon też steruje tv.
     
Wczytywanie...

Poleć forum