1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Punkty alternatywne trynity

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez piotr 1310, Październik 26, 2013.

  1. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Witam,potrzebuje punktów alternatywnych dala punktów, R3B15 i FT4R2 na płycie głównej slim tynity.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Najpierw zrób obejście do FT4R2
    [​IMG]
    [​IMG]


    później zrób obejście do R3B15 tu ma być 33 Ohm [​IMG]

    następnie oddaj do kogoś bo zaraz nie będzie czego zbierać z tej trinki...
     
    1 osoba to lubi.
  4. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    A ty byś to naprawił?
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Oczywiście tylko jeśli nie czujesz się na siłach to nie kombinuj, bo może być problem znacznie większy, swoją drogą obecnie masz rroda jak pourywałeś te punkty....
     
  6. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Znalazłem coś takiego i czy to jest alternatywą tego R3B15 punktu?
    [​IMG]

    [​IMG]
    Jest ten FT3N2 ? i czy go mogą przylutować do po pomarańczowego kabelka na chipie Czy muszę do punktu R3B15?
     
  7. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czy masz tam jeszcze rezystor który pokazuje 33 Ohm? Jeśli tak to możesz z alt lutowac do chipa ważne żeby na tej linii było opór 33 Ohm.

    Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
     
  8. oxygen

    oxygen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Patrze na te luty z zawodu jestem elektronikiem, to dam rade przewody najlepiej najcieńsze najlepiej wziąć z skrętki lan, lub z tasiemki, najpierw końcówki przewodów ocynować topnik i cyna, uciąć jak najmniej i bez cyny wystarczy przyłożyć rozgrzaną lutownicą na 3 sekundy lutownicą , 30 wat kolbową dla tego pisze o lutownicy by nie przegrzać padów jeżeli nie mamy lutownicy z regulacją temperatury, i się samo przylutuje ponieważ cyna i topnik już znajduje się na przewodzie ocynowanym.

    Tak samo robimy jak nam się ścieżka urwie ścieżkę zdrapać lutownicą z cyną topnik ocynować, końcówkę przewodu też i 3 sekundy przykładamy bez żadnej cyny i gotowe.

    Przy takim sposobie lutowania i lutownicy posiadanej o małej mocy, nie narobimy szkód.
     
  9. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Tam nic się nie urwało tylko w tym miejscu
    [​IMG]

    co się lutuję jak delikatnie poruszam pomarańczowy kabelkem to widać jak lut się delikatnie porusza.Czyli mogę lutować od FT3N2 do chipa?Oczywiście że lutuję lutuję lutownicą z regulowną temperaturą
     
  10. oxygen

    oxygen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Od razu pisze akurat to nie jest na przelotce, trzeba mieć rękę chirurga aby się nie trzęsła, tutaj zeskrobanie ocynowanie pamiętaj o lutownicy odpowiedniej i topniku i weź pojedynczy włos z przewodu ocynowany i przedłóż ścieżkę .
     
  11. oxygen

    oxygen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Najlepiej oddaj sprawnemu elektronikowi ponieważ z ta precyzją to nabywa się z czasem i z praktyką a zapłacisz grosze.
     
  12. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
  13. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    To dlaczego u mnie od dołu płyty się znajduję jak go nie powinno być .Oto dowód
    [​IMG]
     
  14. xbjasper

    xbjasper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    3

    No to jest alternatywny punkt hana i jest w każdej konsoli trinity.
     
  15. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    A tak na przyszłość ten rezystor 33ohm na ile wat ma być?Pytam tak na przyszłość.
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  17. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Mi chodzi o jakiej ile wat
     
  18. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Montujesz od 0,25 do 2 Watt więcej nie potrzeba.

    Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
  19. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    I oto mi chodziło.
     
Wczytywanie...

Poleć forum