1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Punkty z Allegro - WAŻNE

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez mojer, Marzec 11, 2011.

  1. mojer

    mojer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam
    Przy zakupie i ściągnięciu gry za punkty z Allegro, pod żadnym pozorem nie kasujcie gry z dysku. Podczas ponownego pobrania grać będzie można na koncie silver na którym została gra zakupiona. Jesli macie inne konto live gold z którego gracie (tak jak ja) gra się nie uruchomi. Wsykoczy komunikat że nie można uruchomić gry. Tak więc po ściągnięciu nie kasujcie jej z dysku - wtedy wszystko biega - jeśli usunięcie **** blada.
    Przerobiłem to na 2 kontach silver przy wymianie dysku
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dominik20212

    dominik20212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ale po roku od zakupu można ściągnąć ponownie na inny dysk i to nie jest oszustwo z tymi punktami.
     
  4. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    mojer moze masz feralna konsole lub dysk, bo mi normalnie dziala gra na swoim profilu po ponownym sciagnieciu jej
     
  5. mojer

    mojer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wczoraj ściągnąłem jeszcze raz AC i niestety. Na silverze mogę grać zaś na koncie z Goldem nie da rady. A kombinowałeś coś z licencjami (znak zapytania - klawiatura umiera)
     
  6. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Nic, te gry ktore kupilem za MSP w ogole nie potrzebuja licencji natomiast te konta na ktorych gry juz byly zakupione jedynie raz przepisalem licencje dawno temu a gra normalnie dziala po sciagnieciu jej na dysk
     
  7. mojer

    mojer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czyli robisz identycznie jak ja, tylko u Ciebie biega po ponownym pobraniu u mnie nie. Hmm ciekawe... Sądzę że sprawy hardwarowe tutaj nie grają roli, patent pewnie jest w czymś innym.
    Ciekawe czy ktoś jeszcze ma taki problem
     
  8. dominik20212

    dominik20212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mi tam śmiga wszystko ładnie. A może napisz email do tego co ci sprzedał i się spytaj o co chodzi
     
  9. mojer

    mojer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kupowane od różnych sprzedawców... ale ok. Skoro u was biega problem musi tkwić u mnie.
     
  10. Rafal86PL

    Rafal86PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kwestia jest tego typu, że konto może migrować tylko raz, czyli teoretycznie jeśli kupiłeś konto i je odzyskałeś na swojej konsoli to już następny raz możesz to zrobić dopiero po roku. Mam właśnie taki problem też.
     
  11. mojer

    mojer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dobra mam ptanko do kolegów, którzy mogą ściągać powtórnie i grać bez problemów. Czy kasowaliście konto po ściągnięciu i musieliście je odzyskiwać przez "odzyskaj tag gracza" czy też profile są w waszych konsolach. Z mojej strony ja usuwałem samo konto a później by pobrać ponownie je odzyskiwałem. Może tu jest haczyk
     
  12. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Raczej nie, jedna gre sciagnalem z konta zapisanego na konsoli natomiast przy drugiej juz musialem ponownie odzyskac tag gracza i zapisac profil na konsoli.W obydwu przypadkach gry dzialaja bez zarzutu na moim profilu i domyslam sie ze na wszystkich profilach w konsoli.Jako ciekawostke powiem jeszcze ze na starym dysku kupilem gre z MSP ale jej nie sciagalem, tylko kupilem a gdy podpialem nowy dysk i zalogowalem sie na tej profil to automatycznie zaczelo mi sciagac gre, odrazu po zalogowaniu i oczywiscie dziala ona na moim profilu
     
  13. mojer

    mojer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No dobra to mnie w takim razie przerasta... jęśli ktoś bardziej światły odemnie byłby łaskaw sięwypowiedzieć to zapraszam
     
  14. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Mi za każdym razem blokowali po kilku dniach konto. -,-
     
Wczytywanie...

Poleć forum