1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

put disc in xbox 360 to play

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gajdzik92, Czerwiec 2, 2015.

  1. gajdzik92

    gajdzik92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Ostatnio kupiłem na allegro konsole xboxa 360 w dziale uszkodzone (za 19 zł ;p). Ogolnie Xbox na sto ma uszkodzony napęd, nie wysuwał się do końca, po rozkręceniu go udało mi się jedynie "naprawić" go do momentu ze cały wychodzi i wchodzi, jednak nie czyta płyt. Jako, że mam druga konsolę przełożyłem napęd z jednej do drugiej i wszystko chodzi ładnie pięknie typu demo itp jednak po włożeniu każdej oryginalnej gry wyskakuje takie okienko:
    [​IMG]

    Przeglądałem to forum i większość piszę coś o zgraniu klucza z napędu itp. Moje pytanie brzmi czy da się to jakoś objeść (i jak - prosiłbym wytłumaczenie dla "laika", z poprzednich tematów nie wiele rozumiem ew. zarzuceniem linku do jakiejś instrukcji) oraz czy opłaca się szukać jakiegoś używanego napędu na allegro i wsadzenia w tą konsolkę. W tej mojej pierwszej konsoli wszystko śmiga ładnie pięknie. Różnica w tych napędach to jeden rok(2008,2009).

    Pozdrawiam i z góry dziękuję
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28059
    Polubienia:
    3212
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Klucze nie pasują, teraz to możesz tylko muzykę i filmy odtwarzać...
    musisz wgrać klucz z tego napędu co był do tego co teraz masz i będzie banglać, inaczej się nie da...
     
  4. gajdzik92

    gajdzik92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czytałem roźne fora i doszedłem do tego samego wniosku.
    Moje pytanie brzmi:
    czy jak kupię inny napęd mogę z niego zgrać ten klucz i wgrać do xboxa tak aby wszystko działało?
    Czy też muszę z tego oryginalnego?
    I podstawowe pytanie: Jak? :)
    Pozdrawiam
     
  5. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28059
    Polubienia:
    3212
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    http://xboxforum.pl/forums/artykuly-lt-xbox-360/
    Tu są tutki jak odczytywać klucze.
    Nie, musi być odczytany z tego oryginalnego napędu co tam był albo z płyty głównej.
    Jak nie masz jak tego zrobić i nie czujesz się na siłach to oddaj to na serwis zrobią to za grosze.
     
    Ostatnia edycja: Czerwiec 3, 2015
  6. Szymon640x480

    Szymon640x480 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2014
    Posty:
    107
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nieprawda, w konsoli bez RGH/JTAG klucz w napędzie właśnie musi być oryginalny. Po autorze tematu wnioskuję, że takiego nie ma, więc pozostało zrobić RGH (jak jest stary dash to i wykorzystać okazję dla JTAG'a).
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Seth nie dal przecinka po nie
     
  8. gajdzik92

    gajdzik92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jeśli bym kupił taki sam napęd i tą płytkę z poprzedniego przełożył i przylutował te 6 kolorowych (żołty,biały,czerwony,czarny) kabelków?
     
  9. Szymon640x480

    Szymon640x480 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2014
    Posty:
    107
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Normalnie mógłbyś tak zrobić, o ile masz pewność że w płytce z poprzedniego napędu jest oryginalny klucz lub po prostu poprzedni napęd był w konsoli od nowości. Ale możesz zrobić to prościej - przeflashować napęd, na forum jest poradnik który wygrał nagrodę nobla w kategorii Najlepszy Artykuł.
     
  10. gajdzik92

    gajdzik92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    NA 99% sadze ze był od nowości problemem jest to że on wsuwa się z płytą i wysuwa po kilku sekundach (próbowałem czyścić tą gumkę i te trybiki jednak bezskutecznie). Myślicie ze w serwisie dali by radę naprawić taki napęd?
    Jeśli nie to własnie jedynym rozwiązaniem będzie szukanie na allegro takiego samego i przylutowanie tej płytki.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak się wysuwa to źle działa czujnik lub bardziej możliwe uszkodzony southbridge
     
    Szymon640x480 lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum