1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pyka napęd.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez mosakPL, Wrzesień 23, 2010.

  1. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Siema. Mam pytanie. Otóż jak włożę płytę do napędu (liteon v3) obojętnie jaką czy to Asasyn, czy to Forza 2 (oryginały) to zaraz po włożeniu tak stuka, puka (napęd) i jak się pokaże np. uruchom Assassin's Creed to już nie puka, ale jak kliknę a czyli wejscie do gry to pyknie kilka razy i to ustaje i płyta przestaje się kręcić (zainstalowane na dysk). Czy wy też tak macie? Czy już napęd się psuje? Dodam, że płyty nie porysowane. Konsola stoi pionowo.
    Podziękuję.
    Aha jeszcze jedno. Nie wiem, czy to było wcześniej, nie wsłuchiwałem się.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Sprawdz czy tak samo będzie stukać jak postawisz poziomo. U mnie stoi pionowo i nic nie stuka.
     
  4. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Postawiłem i pyka tylko jakby mniej. Ale to tylko przy włożeniu płyty.
     
  5. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    a jakie jest to pykanie? bo wiem, ze jak ja wkladam plyte (oryginały) to naped wydaje dzwiek, jakby wchodzil na najwyzsze obroty (wyzsze niz przy graniu z plyty) i tak przez 5-10s wyje, a potem przestaje

    mam tak od pol roku, i nadal zyje, moze to coś w srodku jest, i sie tyka jakiejsc czesci napedu ;p
     
  6. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To normalne że puka a płyta przestaje się kręcić ponieważ gra jest na HDD i napęd się wyłącza
     
  7. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Jak kolega wyżej napisał. Nic dodać nic ująć.
     
  8. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Dobrze, niektórzy nie wiedzą o co chodzi, więc zamieszczam film na youtube z tym pukaniem. Pukać zaczyna od 0:11 sec.

    Więc wy też macie tak samo? Bo na necie gdzieś wyczytałem że laser jest nieskalibrowany, i zaraz napęd nic nie odczyta... To prawda?
    Ocencie sami.
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  9. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Wiesz co to zależy kiedyś przy jednej grze miałem tak samo ale przy innych jest normalnie - spróbuj może z innymi... Nie wiem możliwe że się coś może poluzowało (?) albo laser siada - nie jestem specem w tym temacie - ale u mnie stało się coś takiego tylko raz :)
     
  10. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    ale ja mam tak na każdej. Nie wiem o co chodzi ...
    A kj5 i Piotrek ELO wy też macie takie samo pukanie? Bo już nic nie rozumiem...
    Jeden pisze, że nie ma, jeden że ma ....
     
  11. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    zależy jaka gra mnie xbox od nowości tak puka przy niektórych grach
     
  12. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    ale jak przy niektórych? Mi pyka na każdej ... A może na jakich Ci nie pyka?
     
  13. leksior

    leksior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    laser pewno przesuwa się po szynie, a szyna jest może za słabo nasmarowana ;D
     
  14. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Ale to jest nowa konsola. A Ty też tak masz?
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak każdy napęd tak ma soczewka się ustawia, zakończmy już ten durny temat
     
  16. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Każdy, a np.
    Dziend0bry nie ma tego stukania.
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Soczewka ustawia się na płyte dvd załapuje ścieżkę i jest dźwięk. Wystepuje to w każdym napędzie odtwarzaczu dvd, czy napędzie w komputerze.
     
  18. brook1234

    brook1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    dokładnie kolega ma racje ja mam to samo laser się ustawia i dlatego tak to jest
     
  19. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Laser zmienia swoją pozycje przez co robi taki dźwięk. Ja też tak mam od nowości i mi to nie przeszkadza. Jak grasz z płyty to też może ci się takie coś dziać i NIE MOŻNA(jeśli to taki dźwięk) się martwić że napęd jest uszkodzony.
     
  20. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To normalne u mnie puka u mojego kolegi i u drugiego kolegi puka
    Proponuję zamknąć temat
     
  21. ARIS

    ARIS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam podobny problem z tym pykaniem, tylko u mnie X nie czyta gier tzn. czyta do momentu (zagraj w grę) i co najgorsze nie pokazuje sie obrazek z danej gry który pozwala na zainstalowanie gry na dysku. A działaja tylko gry zgrane na dysk każda inna informuje o szmatce. Naped jest nowy sflashowany jakies 2 tyg temu lite-on.
    Jeśli ktoś wie o co kaman to było by fajnie znac przyczyne problemu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum