1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pykający napęd w Xboxie 360.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez krzychu26, Styczeń 15, 2010.

  1. krzychu26

    krzychu26 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Konsole mam już ponad rok, od maja ubiegłego roku jest przerobiona. Nie pamiętam dokładnie czy pykanie słyszałem już w maju grając na kopiach zapasowych czy dopiero od niedawna to się zaczęło nasilać. Bo mianowicie, kiedy wkładam płyte do napędu i napęd zaczyna ją czytac to słychać takie jakby chrobotanie, przeskakiwanie, pykanie napędu. Gry zawsze instaluję na dysk, ale ostatnio włączyłem gre bez instalacji i napęd pyka 2/3 czasu kiedy gram w grę. Czy to jest:
    -niebezpieczne dla napędu?
    -niezdrowe dla napędu?
    -czy to oznacza, że napęd się wali?

    Czekam na odpowiedź z Waszej strony. Z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Ja tak mam czasami (bardzo rzadko) przy włożeniu płyty, potem już nie. Na orginałach ta sama sprawa? Na jakich płytach nagrywasz?
     
  4. krzychu26

    krzychu26 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na oryginałach jest podobnie, może trochę rzadziej. Jeśli chodzi o płytki to 75% to Verbatimy.
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  6. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Prawdopodobnie przydałoby się wyczyścić lub wyregulować laser .
     
  7. krzychu26

    krzychu26 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie to nie Samsung. Napęd to pierwszy wypust Lite-onów.

    Ktos sie orientuje ile takie wyregulowanie lasera kosztuje i gdzie to można zrobić?

    I jeszcze jedno? Czy te pykanie może wpływać w jakimś stopniu negatywnie na napęd i doprowadzić np. do padnięcia napędu?
     
  8. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Czasem może taki napęd rysować płyty .
     
  9. krzychu26

    krzychu26 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha, ale zagrożenia jakiegoś wielkiego dla napędu nie ma?
     
  10. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Ciężko powiedzieć . Najlepiej ( ale trzeba zapłacić ) oddać do dobrego serwisu czy chociaż pójść się popytać co to może być i jaki koszt naprawy ( czyszczenie , regulacja ) .
     
  11. krzychu26

    krzychu26 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A np. płyta czyszcząca laser czy coś takiego mogłaby pomóc?
     
  12. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Jeśli chodzi o tą płytę z taką "szczoteczką" na powierzchni to raczej odradzam bo może zrobić więcej szkody niż pożytku . Gdyż może ( w skrajnych przypadkach ) nawet porysować soczewkę .
     
  13. matheok

    matheok Banned

    Dołączył:
    Październik 4, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie przejmuj sie. U każdego jest "chrobotanie" w napędzie, lecz nie brzmi tak samo. To poprostu napęd pracuje i doczytuje dane, tekstury itp. Nie przejmuj sie, bo to nie ma prawa uszkodzić napędu. Też mam LITE ON
     
  14. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jest na to rada - podkręć głośność w tv:).Graj , a nie nasłu****esz bo w jakąś nerwice popadniesz.Właśnie to jest problem xbox360- awaryjność , więc każdy się doszukuje wad w swojej konsoli i się boi- kiedy będzie RROD, E74 itp, to narasta z wiekiem konsoli, a zwłaszcza po przeróbkach i utracie gwarancji.Granie jest więc szkodliwe dla zdrowia i MS powinien jakieś odszkodowanie jeszcze płacić za używanie w stresie.Zapewne twoja konsola od początku tak się zachowywała , ale nie zwracałeś na to uwagi- większość X (jak nie wszystkie)stuka i skrobie jak stacje dyskietek w starych komputerach i to norma.Jeżeli nic się nie dzieje- nie rysuje płyt , wszystko działa to się nie przejmuj na zapas, jak nawet - awaria napędu jest chyba po kablach najbardziej błaha.Nie szukajcie ludzie problemu na siłę.Nic tam nie kalibruj , może przestaw w inne miejsce czy pozycję i nie nasłu**** .
     
  15. matheok

    matheok Banned

    Dołączył:
    Październik 4, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jerro masz racje z tym szukaniem błędu. Kiedyś też tak szukałem wady, ale chyba normą jest, że każdy tak robi przy nowym sprzęciku. Ostatnio miałem problem z płytami, po czym do kopi zapasowych kupiłem zestaw Verbatimek i problem na LITO NIE znikł;)
     
  16. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Na oryginałach nie ma tego problemu bo instalujesz grę na dyski, nie martwisz się o bana itp
     
  17. krzychu26

    krzychu26 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wszystkim, w takim razie już będę spał spokojnie ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum