1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pyt dot. flashu

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Laska, Kwiecień 15, 2008.

  1. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam mam kolegę uciułał na x360 kupił go już a teraz mnie męczy żebym mu przerobił osobiście za tym nie jestem ale zawdzięczam mu parę spraw więc chce mu pomóc w tych wszystkich turtorialach piszę, że muszę mieć kontroler Sata na chipsecie Via lub nforce i teraz pytanie bo za bardzo tego nie rozumiem mam w swoim komputerze płytę główną

    Gigabyte GA-K8NF-9

    i teraz nasuwa się moje pytanie czy ja muszę kupować ten kontroler ?? Jeżeli takie coś już było to proszę o odpowiedź i o zamknięcie ja na tym forum nic nie znalazłem więc pytam bardzo proszę o szybką odpowiedź. Jak coś to rodzaj napędu to Benq
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Pyt dot. flashu

    Gigabyte nie ma chipsetu via więc musisz kupić kontroler via na allegro za 30zł.
     
  4. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Pyt dot. flashu

    Aha czyli zwykłym kabelkiem SATA nic nie zdziałam ? A i zapomniałem dodać, że na pudełku od mojej płyty głównej jest napisane nFORCE więc sam już nie wiem
     
  5. Ukano

    Ukano Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2007
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Pyt dot. flashu

    Zrobisz - ja mam taka plyte i zrobilem
     
  6. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Pyt dot. flashu

    Aha czyli nie muszę nic kupować ?? Jeżeli robiłeś flasha na takiej samej płycie to czy mógłbyś mi dać link do strony z poradnikiem z którego korzystałeś podczas flashu ?
     
  7. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Pyt dot. flashu

    Nie, do benq jednak wystarczy ci nforce i intel. Więc powinno być ok. Nie doczytałem wcześniej że chodzi o benq więc sorry za wprowadzenie w błąd ;)
     
  8. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Pyt dot. flashu

    No ok więc ja wszystko opiszę żeby nie zadawać miliarda pytań

    X-Box

    Napęd Benq

    Komputer

    Płyta główna którą wyżej wymieniłem a procesor mam Athlon 3000+ 1,8 GHZ

    i tu nasuwa się moje kolejne pytanie czy po prostu wezmę kabel sata i z jednej strony podłącze do napędu od xa360 a z drugiej do płyty głównej (bezpośrednio) to czy wszystko się uda i proszę o zdjęcie kabla do uziemiana i czy on w ogóle jest potrzebny ?
     
  9. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Pyt dot. flashu

    kabel jakikolwiek przewodzący prąd, weź kawałek drutu, zaciśnij na obudowie od x'a a drugą stronę drutu na obudowie pc.

    Łączysz napęd z płytą główną kablem SATA, uruchamiasz pc na iprepie, robisz dumpa, reset, wgrywasz firmware. Koniec .
     
  10. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Pyt dot. flashu

    Spajkusiu najukochanszy jak zwykle mi pomogles i chwala Ci za to :D :*:*:*::*:*:*:*:*:*:*:

    Ukano dzieki za rade no to raz kozie smierc sprobuje i powiem co wyszlo :D

    Spike mozesz mi jeszcze dac link do firmware ?? :D
     
  11. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
  12. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Pyt dot. flashu

    [​IMG]



    I już zaczynają się schody co mam dalej robić ??
     
  13. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Pyt dot. flashu

    a kolega ma sterowniki do płyty wgrane? musisz dać aby iprep listował SCSI i wtedy wybierasz sobie sata
     
  14. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  15. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
  16. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Pyt dot. flashu

    Mam znów problem

    "Łączymy Xbox 360 i PC

    Wyłączamy konsolę i PC, uziemiamy obudowę xbox’a z obudową PC za pomocą kabla (najlepiej z „krokodylkami” na obu końcach). Odłączamy wszystkie napędy w PC. ""

    JAk wygląda ten kabel ???

    ------------------------------------------
    Podłączamy kabel SATA z Xbox 360 do kontrolera w PC i odpalamy komputer z przygotowanego wcześniej PenDrive.
    Xbox 360 powinien być wyłączony!!!

    Wpisz komendę używając 4’ro cyfrowego numeru portu z iPrep’a w miejscu xxxx i wciśnij enter.

    DosFlash r xxxx 1 a0 1 4 orig.bin 0


    Z kąd mam mieć ten 4 cyfrowy numer ??

    -------------------------------------------
    1. Wczytujemy dowolne iXtreme firmware, iPrep wymaga tego aby utworzyć dyskietkę startową.
    2. Force Device List powinno być zaznaczone.
    3. Zaznacz Custom Serial ATA.
    4. Z rozwijanej listy wybierz swój kontroler SATA. W okienkach Dev ID i Dev IO powinny pojawić się wartości, pierwsze 4 cyfry z okienka Dev IO to numer portu potrzebny nam dla DosFlash’a
    5. Wybierz swojego PenDrive z rozwijanej listy.
    6. Zaznacz Format/Make device bootable
    7. Wciśnij Do it!
    ------------------
    nie mam nic takigo jak okienka Dev ID Dev IO


    teraz okno mojego iprepa wygląda tak

    [​IMG]
     
  17. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Pyt dot. flashu

    Aj aj aj masz stary poradnik od starego iPrepa ;P
    Teraz to jest dziecinie proste :D

    Jak kumasz angielski to tu masz poradnik:
    Kod:
    http://rapidshare.com/files/81300678/BenQ_iPrep.rar
    Jak coś nie jasne to pisz :D

    PS. Jak chcesz to mogę ci podać linka do filmiku - także po ANG ;)
     
  18. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Pyt dot. flashu

    No możesz mi dać ten link i kierując się poprzednim poradnikiem tutaj jak odpalam kompa z pena do wszystko inaczej jest
     
  19. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
  20. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
  21. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Pyt dot. flashu

    Erno już wszystko przygotowałem doszedłem do kroku gdzie trzeba włączyć konsolę aby na ekranie komputera zmienił się status napędu robię to a status się nie zmienia co mam robić ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum