1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytania dotyczące kupna XBOXA 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tkid, Maj 29, 2010.

  1. tkid

    tkid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Otóż kupiłem dawno temu xboxa 360 z flashem 1.4. Sprzedałem go 6 miesięcy temu znajomemu. Niedawno znów zachciało mi się xboxa 360. Kiedyś się w tym orientowałem, a teraz jestem prawie, że zielony.
    Interesuje mnie tylko X 360 elite. Mam teraz kilka pytań do szanownych forumowiczów :

    1. Chciałbym kupić najnowszego elite z najnowszym napędem (jak takiego rozpoznać w sklepie bez otwierania ??)
    2. Czy wszystkie xboxowe napędy da się przerobić ??
    3. Jaka jest najlepsza przeróbka tzn flash??
    4. Na czym polega przeróbka tzn jakieś chipy, lub zmiana fimware ??
    5. Jak bym miał przerobioną konsolę i coś się z nią stało,jak bym przywróciłbym
    oryginalne fimware, to panowie z microsoftu skapli by się??
    6. Czy na zflashowanym napędzie poszły by gry od znajomego które były/są pathowane pod 1.4??
    7. Czy na najlepszym flashu trzeba pathować gry ??
    Proszę o pilną odpowiedz, z góry dziękuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1.Napedu nie da sie rozpoznac , mozna probowac zobaczyc po dacie konsoli lecz jesli nowy ze sklepu to na 99% bedzie to liteon v3.
    2.Tak , mozna przerobic wszystkie . Jednak w liteonie v3 bedzie trzeba lutowac sciezki , jednak kto sie na tym zna zrobi ci to bez problemu.
    3.Najnowsza przerobka to iXtreme LT.
    4.Teraz stosuje sie wgrywanie firmware jedynie.Polega to na wgraniu oprogramowania do napedu konsoli.
    5.Mozesz do nich wyslac , jest mala szansa ze beda wiedziec ze cos robiles.Wazne jest to aby na konsoli byly nie naruszone plomby.
    6.Na iXtreme LT pojda ci takie gry.
    7.Na iXtreme LT nie trzeba nic patchowac.
     
  4. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    1. Najnowszy nie znaczy koniecznie najlepszy. Obecnie sa montowane LiteOn'y i mozesz je kupic w 3 wersjach. Wiecej przeczytasz tutaj:

    http://xboxforum.pl/sprzetu-f11/data-konsoli-=-jaki-naped-zbior-informacji-41866.html

    Mozesz sprawdzic na tej stronie wersje napedu po dacie produkcji konsoli: Xbox 360 Drives - List

    2. Tak, jedne taniej, drugie drozej.
    3. ixtreme LT 1.1
    4. Zmiana firmware przy uzyciu modchipów (liteon v1), trickiem z wysunieciem tacki (liteon v2), cieciem sciezej (liteon v3).
    5. Jak beda ciete sciezki lub jak zostana uszkodzone plomby (to napewno sprawdzaja) to moga sie skumac.
    6. Na ixtreme LT wszystkie.
    7. Na ixtreme LT nie.

    edit: Ups, uprzedili mnie ;D
     
  5. tkid

    tkid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podobno najmniejsza integracja w sprzęt wiąże się z utratą gwarancji, więc lepiej chyba wziąść konsole z napędem v2 ??
     
  6. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Na tym forum sa osoby co wysylaly v3 i wymienili im bez problemu.Tak jak mowilem , najwazniejsza rzecz to plomby.
     
  7. tkid

    tkid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wysyłali przerobione v3, czy mieli przerobione i przed wysyłką wgrali oficjalne fimware ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum