1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytania dotyczące przeróbki

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Xaarkes2, Listopad 29, 2011.

  1. Xaarkes2

    Xaarkes2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mielec
    Witam. Posiadam xbox'a 360 Arcade Jasper z grudnia 2008. Prawdopodobnie napęd to liteon. Ostatnio zastanowiłem się nad przeróbką. Xbox'a chciałbym sam przerobić. Rozumiem że do tego potrzebny mi jest PMT Probe V3? Kolejne pytanie, czy to jest oryginalny Probe v3? PMT Probe - USB, Probe v3, MOLEX, Sputnik360 (1955116034) - Aukcje internetowe Allegro W mojej okolicy nikt nie przerabia xbox'ów, więc chciałem się tym zająć. Czy dzięki temu narzędziu będę mógł przerobić wszystkie xboxy, nawet Slimy? A i jeszcze jedno. Jak sprawdzić czy mam wgraną cichą aktualkę?

    Za odpowiedzi z góry dziękuję :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. katido

    katido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pabianice
    w zupelnosci ci to wystarczy ale do slimek i tak bedziesz musial ciac sciezki w napedzie lub nawet wiercic w chipach,a czy masz wgrana cicha aktualizacje to sprobuj odpalic kopie zapasowa w formacie xgd3 oczywiscie z wgranym lt 2.0
     
  4. Xaarkes2

    Xaarkes2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mielec
    Ok, za chwile zamawiam Probe i zaczne się bawić :)
     
  5. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Tak, USB Probe V3 da ci możliwość PMT Hack, z starymi Xboxami 360 będzie działać 100% bo też mam natomiast Slima nie próbowałem. NIby pisze na aukcji że obsługuje ale musiał byś się dopytać gościa.

    Masz w chwili obecnej konsole nie przerobioną więc nie masz jak sprawdzić, ale nawet jak masz wgraną tą cichą aktualizację to puki nie uruchamialeś pirackich gier jestes bezpieczny (nie oflagowany)

    P.S jak już kupisz i bierzesz się za przerabianie poczekaj na nowego dasha (6 Grudnia) i LT+v3.0
     
  6. Xaarkes2

    Xaarkes2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mielec
    Ok, musze też kupić HDD, bo mi sie nowy dash nie zmiesci na karcie pamiecia ;p
     
  7. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Pendrive 2GB wystarczy.

    Ja na karcie pamięci trzymam tylko aktualizacje systemu a wszystkie Save'y oraz profile na pendrivie 2 gb.
    Ale dysk tak czy owak się przydaje, ja mam od kompa SATAII przez USB podlączony :)
     
  8. Xaarkes2

    Xaarkes2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mielec
    A i jeszcze jedno pytanie. Czy mój kontroler sata będzie odpowiedni? Nie wiem jak to sprawdzić. Moja płyta to DFI P35 T2R
     
  9. katido

    katido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pabianice
    z tym to bywa roznie ja np musialem kupic kontroler do samsungoe i benq ale litkiu imi chodzily na sterowniku z plyty glownej
     
  10. Xaarkes2

    Xaarkes2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mielec
    Wie ktoś może jak sprawdzić jaki mam kontroler Sata?
     
  11. Xaarkes2

    Xaarkes2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mielec
    A i mam jeszcze jedno pytanie. Czy gry XGD3 wymagają nagrywarek liteon ****B? Czy nagram je na zwykłej nagrywarce LG GH22NS70?
     
  12. sirtox

    sirtox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Czarna B.
    maiłem też lg i zwaliłem z 10 płytek .czasami nagrywało ale nie instalowało sie na konsoli .albo wywalało błędy.kupiłem liteon ihas124 b przerobiłem według poradnika na tym forum i gry nagrywają sie wypaliłem około 8 i spaliło mi 2 .Używałem wcześniej i teraz płyt verbatim.wcześniejsze gry nagrywały sie dobrze na nagrywarce lg.więc nalelzy nagrywać liteon ihash124 b przerobionym.
     
  13. Xaarkes2

    Xaarkes2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mielec
    To jednak zrezygnuje z tego flasha. Dwa tygodnie temu kupiłem tą nagrywarkę, bo stara mi się zepsuła ;/ Teraz kupie golda i pozbieram na bf 3 i bede pykac w bf3 :)
     
  14. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Ja mam lg w kompie i normalnie wypalam xdg3

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  15. Xaarkes2

    Xaarkes2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mielec
    Na serio? Wszyscy piszą, że na LG się nie da.
     
  16. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    To zależy od stanu nagrywarki ,ale forza 4 ma dodatkowe zabezpieczenie CIV.
    Dlatego polecają nagrywarki Liteon od 1 do 6 z Rev. B i jest specjalny soft dla tych palników.
    Ja mam najnowszą 6 i słabo gryzie płyty 1,5 min trzeba czekać jak zacznie palić - ale kopie moich oryginałów są za to idealne.
    Do tego jeszcze ona wypala w szybkości do 12x , a na razie nie ma takich płyt :) .
     
  17. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    No wszystkie gry wypalam na lg i dzialaja.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  18. Xaarkes2

    Xaarkes2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mielec
    Czyli tylko Forza 4 potrzebuje tej nagrywarki? Czy są jeszcze jakieś gry który posiadają CIV?
     
  19. Flesh

    Flesh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    Wszystkie gry z nowymi zabezpieczebiami. Ją nagrywa na Hitachi bez problemu zero błędów.

    Wysłano z X8 z użyciem Tapatalk
     
  20. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Według mojej opinii nagrywarka od c4 jest zupełnie niepotrzebne. Ewentualnie do F4 ale szkoda zachodu.
     
  21. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    I tu nie prawda. Wszystkie gry chodzą po wypaleniu zwykłą nagrywarką, tylko F4 się pluje. A chyba F4 nie jest aż taką super gierą by kupować nową nagrywarkę, co nie? Możliwe że w przyszłości pojawią się kolejne gry typu F4 ale póki co można spać spokojnie :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum