1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytania laika o nagrywanie itp

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez jary1982, Październik 15, 2013.

  1. jary1982

    jary1982 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Jestem tu nowy. Mam Xboxa slima z dyskiem 250 gb i LT 3.0 ( data produkcji czerwiec 2011) i tu pojawia się pierwsze pytanie, czy zawsze musi być włożona płyta do napędu czy można grać z dysku ??
    Posiadam w komputerach nagrywarki - w laptopie hl-dt-st dvdram gt51n i w stacjonarce liteona - atapi ihas120 x ata device - która nagrywarką nagrywać płyty i jakie najlepiej kupować i w jakim programie nagrywać obrazy gier. ( na komputerze uzywam nero i ultra iso)
    I mam jeszcze jedno pytanie, jak jestem zalogowany to niektórych gier nie czyta, pojawia się tylko logo xboxa, a np fife2013 juz odczytuje, od czego to zależy ???

    Bardzo dziękuje za odpowiedzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    1. Tak płyta musi być cały czas w napędzie. Co prawda może być zainstalowana na dysku, wtedy xbox nie czyta z płyty tylko z dysku, ale to nie zmienia faktu, iż gra musi być w napędzie.
    2. Lepiej Liteonem ihas120. A najlepiej byłoby kupić iHas'a rev. B z wgranym BurnerMaxem.
    3. Verbatim
    4. IMGBurn
    5. Być może są nagrane pod inną wersję LT, lub nagrane nieprawidłowo.
     
  4. jary1982

    jary1982 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A z jaką prędkością najlepiej nagrywać ???
    Kolejny problem sie pojawił, kuipłem plytke verbatima, chciałem wypalic IMGburn i obraz zajmuje 8,334, a płyta 8,152 :( Co w takiej sytuacji zrobic ??

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  5. djzwierzac

    djzwierzac Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja polecam Ci albo prędkością 2,4x, ewentualnie 4x z opcją OPC.
    Jeśli wyskakuje taki błąd to możesz spróbować nagrać ze "skracaniem", ale o tytułach takich jak FIFA 14 z zabezpieczeniem CIV możesz zpomnieć
     
  6. jary1982

    jary1982 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrałem płytke, wypaliła się-zero błędów, zainstalowałem ją na dysk, po ok pol minuty wyskakuje Nie można autoryzować dysku - skontaktuj sie z supportem xbox ( mam dysk 250 gb )
    Po skasowaniu gry z dysku, gra z płyty działa bez problemu. Co to może być ???
    Gra to F1 2013
     
  7. dawidc6

    dawidc6 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nysa
    Kup sobie naped ihas z rewizja B do nagrywania gier z XDG 3 i twoje problemy zostana rozwiązane

    Tapnięte z Desire
     
  8. jary1982

    jary1982 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Koszt ok 180 zł ... wiec troche mi sie nie usmiecha...
     
  9. jary1982

    jary1982 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    chyba że ktoś chce sprzedać ?:)
     
  10. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Nie ok. 180zł, bo za 100zł też można kupić nowego iHasa. Do komputera stacjonarnego bez problemu podłączysz bez żadnych przejściówek także brak dodatkowych kosztów.

    EDIT: Wcześniej SETH Ci napisał żebyś nie pisał posta pod postem. Takie to trudne?
     
  11. jary1982

    jary1982 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zawsze to taniej jak jedna oryginalna gra. Nagrywarka ok ale można połapać dużo taniej.


    Wysłane z Galaxy S4 / Tapatalk 4

    "Twoja sprawa kiedy i po co chodzisz do piwnicy! Masz już przecież 14 lat! I pełne prawo chodzenia do piwnicy kiedy Ci się to podoba! Bądź mężczyzną!"
     
  13. Masstah

    Masstah Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    FZ
    Gra jest zabezpieczona i nie możesz instalować jej na dysku, ale grać normalnie z płyty możesz bez problemu, niestety dopóki nie kupisz ihasa to o instalowaniu na dysku zapomnij ;D
     
  14. trebol91

    trebol91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    451
    Polubienia:
    74
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    A tam bez ihas też można instalować gry na dysku tylko trzeba użyć tricku z mp3 i można grać.

    Sent from my NOKIA using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum