1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytania o Play 'n charge kit

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez PatrixOK, Styczeń 4, 2010.

  1. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam! Mam pare pytan na ten temat poniewaz nie wiem za bardzo ock w tym play 'n charge kit, otoz w tym momencie mam prawie rozladowana baterie i gdy chce ja naladowac na wylaczonej konsoli, gdy wkladam kabel pod USB włącza sie na ułamek sekundy zielone swiatelko na kablu i koniec... jak jest wlaczona konsola rowniez jest wylaczona dioda na kablu. ;/. Czy tak powinno byc?? Aha jeszcze bylo tak ze wlozylem kabel przy wylaczonej konsoli i bylo czerwone swiatelko, jak wyciagnelem i wlozylem jeszcze raz to juz bylo tak samo jak pisalem (zielone swiatelko na ulamek sekundy).

    Prosze o odpowiedz!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Wlacz konsole dopiero wtedy podpinaj kabelek i potem pada z aku

    Jak x360 jest wylaczony to usb nie moze dac papu dla p&c wiec nie laduje
     
  4. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok dzieki! Tylko ze jak raz mi sie udalo zrobic to wszystko to czerwona dioda swiecila sie na wylaczonej konsoli... tzn konsola chyba chodzila ale nie palily sie diody na konsoli takze nie wiem
     
  5. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Bo konsola wtedy przechodzi w stan 'uspienia'-czyli laduje pada,a jak naladuje to sie wylacza

    Zrob tak jak mowilem ze najpierw WLACZASZ konsole,potem wkladasz kabelek i potem podlaczasz do pada
     
  6. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A jak jest w stanie uspienia to konsola pobiera mniej pradu tak? Wiatraczki sie wtedy kreca? Czy GPU i CPU jest calkowicie wylaczony?
     
  7. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    @UP
    GPU nie dziala bo nie wyswietla obrazu-logiczne
    CPU-nie wiem
    Wiatraki sie wolniej kreca


    @2UP
    Mam podobnie,ale tylko gdy wkladam tego akumulatorka do QCK-z tym ze u mnie ciagle miga diodka(wkladam,czerwono 5 sekund,zielone,gasnie,5 sekund czerwone,zielone,gasnie),obstawiam zuzyty/zle ladowany akumulatorek
     
  8. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A czy jest jakas mozliwosc ladowania przez PC?
     
  9. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz ale powinno sie dac bo przeciez wazne jest tylko to zeby pradu dostarczalo przez z usb a z jakiego urzadzenia to wg mnie nie ma znaczenia
     
  10. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Zamienniki nie dzialaja z oryginalnym kablem p&c


    Nie oryginalne moga sie wylac,gwarka?zapomnij,to noname-.- a m$ masz gwarke d2d

    Ladowac lepiej pod koniec,jak juz prawie sie rozladowal.Jak sie raz wylaczy to podalczasz;)
     
  11. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nic sie nie swieci ;)
     
  12. Kimo

    Kimo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To ja o moich doświadczeniach z tym zestawem.
    1. Nie, nie da się ładować przez PC.
    2. Ważne. Ładowanie akumulatorków jest trochę jak ładowanie baterii w telefonie. Telefon osiąga wszystkie kreski może w 2h, ale to w ogóle nie znaczy, że jest naładowany. Tak samo z padem: te 4 kreski załadują się bardzo szybko (1h u mnie nawet) i jeśli wtedy odepniemy go od ładowania, to konsola myśli, że pad jest naładowany, dlatego wtedy ładowanie nie zadziała. Dlatego u mnie "play & charge" ogranicza się do charge, bo nigdy nie gram 8h bez przerwy. Krótko i zrozumiale mówiąc: pada podłączyć raz, a do końca ładowania (najlepiej przez noc). Mam nadzieję, że to zrozumiecie, bo trochę pogmatwałem;)
    3. Mam 2 pady i sam mam czasem problem, że pomimo tego że pad jest rozładowany, to nie da się rozpocząć procesu ładowania. Oto co robię. Wyjmuję akumulatorek z pada 1, wkładam do pada 2, podpinam do pada 2 zestaw- działa (dziwne), przekładam akumulatorek do pada 1, podpinam- dopiero wtedy działa. Jeśli coś mam doprecyzować to piszcie ;)
     
  13. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    1. Ja normalnie ładuje przez xboxa360, pc lub też adapter sieciowy usb podłączany do gniazdka
    3. Ja kiedyś też miałem tak, że nie chciało ładowac przez żaden z tych 3 rzeczy, poprostu wyjąłem aku i włożyłem go ponownie i już działało
     
  14. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Tak wystarczy ze masz kompa z podlaczonym netem ;] podlaczasz pada do kompa przez kabel play and charge i system ściąga potrzebne stery z strony microsoft'u no i zaczyna ladowac ;]
     
  15. d0nt

    d0nt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam pytanie. jeśli mam kupione normalne akumulatorki do pada, to załaduje je przez zestaw play&charge czy musze kupowac dwa zestawy ?
    bo chce miec w jednym padzie te z play&charge a w drugim kupione samodzielnie akumulatorki
     
  16. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Nie naładujesz zwykłych akumulatorków.
    Wystarczy że kupisz jeden zestaw do jednego pada.
    W tym że ładowanie przez konsole nie przynosi dobrych rezultatów.
     
  17. Caprones

    Caprones Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lubelskie :) :P
    Mam pytanko odnośnie play & charge, mianowicie czy bezprzewodowy pad + kabel z zestawu bez akumulatora = pad przewodowy ??. Mozna grać na takim padzie przewodowo bez bateriii lub akumulatora??Czy w ogóle będzie działać będąc podłączony tylko kablem bez akumulatorka??
     
  18. bzyczq

    bzyczq Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    306
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    tak, bedzie działać bez akumulatora :)
     
  19. bruck7

    bruck7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sędziszów
    ja kupiłem na allegro dwa akumulatorki po 30zł (jedne z najtańszych) pojemność 600 lub 800 , śmieszna :(
    ale trzymają nieraz po tydzień lub więcej
    nie narzekam
     
  20. wu_be

    wu_be Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na stronie microsoftu jest info, że zestawem play & charge mogę naładować akumulatorki AA, w tym wątku natomiast piszecie, że nie da się tak zrobić.

    Jak to w końcu jest? Szukam w sieci od dłuższego czasu informacji na ten temat i widzę sprzeczne opinie. Będę wdzięczny za rzetelną odpowiedz.

    Pozdrawiam.
     
Wczytywanie...

Poleć forum