1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytania odnośnie dysku twardego i usługi XBL

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Krzysiek - Zamość, Lipiec 4, 2011.

  1. Krzysiek - Zamość

    Krzysiek - Zamość Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam, posiadam konsole w wersji slim z 4GB pamięci flash i utworzyłem profil ma XBL. Niestety nie mam na stałe podłączonej konsoli do sieci bo porty zajmują dwa komputery. Dziś grając w Fable 3 zapisał mi się postęp w grze, po paru godzinach chcąc powrócić do gry i wczytać save konsola zapowiedziała mi ze muszę być zalogowany do XBL aby wczytywać stany gier. I mam takie pytanie: czy jak kupie dysk 120 GB i na nim będę zapisywał stany gier i same gry to mimo niepodłączenia do XBL będę mógł wczytywać stany gier??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jaki ty masz router z przełącznikiem na dwa rj45 ?
    Kup switch, co do save to nie wazne czy dysk czy pendrive czy wbudowane 4gb ma ci wczytac save, nie weim co tam mogles namieszać ale watpie zeby gra wymagala XBL do wczytania save, profil masz zrobiony na offiline czy online ?
     
  4. Krzysiek - Zamość

    Krzysiek - Zamość Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Router mam firmy Cisco, taki model: Cisco Model Epc2425 Eurodocsis 2 0 Wireless Residential Gateway, posiada on z tyłu 4 gniazda enthernetowe i antenę wifi. Z 4 gniazd tylko dwa są aktywne bo tak podpisana była umowa z MM Polska. Posiadam jeszcze w domu switch, którego aktualnie nie używam. Czy jak podłącze switcha pod któreś aktywne gniazdko np 1lub 2 i z switcha puszcze np 3 przewody to zadziała??. Profil miałem na początku online, poźniej offline bo tylko 2 gniazda aktywne a podłączone pod nie są na stałe komputery.
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  6. Cze'si0

    Cze'si0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No właśnie czemu nie użyjesz wifi... A co do pytania jeżeli podłączysz switcha do jednego z aktywnych gniazd tak powinno działać, poza tym czemu nie sprawdzisz sam tylko pytasz na forum.
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Gniazda jako tako sa zawsze aktywne to nie ta klasa routera zeby wyłączać poszczególne gniazda switcha, to co ci usługodawca dal to nic innego jak filtrowanie po mac adresie i po prostu wiecej niz dwa urzadzenia nie zostana podlaczone, ewentualnie router ten ma zmodyfikowany firmware i dzialaja tylko dwa gniazda, choc jak masz neta po kablu telefonicznym to router jest "spreparowany", sprobuj podlaczyc switch jak nic nie da to masz ograniczenie przydzielania ip do dwoch urzadzen, zmiana ustawień routera lub zmiana routera załatwi sprawę
     
  8. Krzysiek - Zamość

    Krzysiek - Zamość Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dlatego nie mogę puścić wifi bo 2 aktywne gniazda zawierają właśnie wifi: a więc mogę mieć jednocześnie podpięte albo dwa przewody, albo 1 przewód i wifi, albo dwa wifi, rozumiecie teraz moje pytanie :). Internet mam z Multimedia Polska.
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Twoj router ma od razu wejscie koncentryczne co nie zmienia faktu ze do wifi mozesz podlaczyc wiele urzadzen, nie mowiac juz o kablu
    A próbowałeś wogole podłączyć wiecej urzadzen ?
    Zaloguj sie na router i ustaw większy zakres przydziału ip
     
  10. Krzysiek - Zamość

    Krzysiek - Zamość Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    próbowałem podłączyć więcej niż 2 urządzenia i niestety nie da się, nawet przez wifi, tak jest skonstruowana umowa ze moga byc naraz 2 aktywne linie włączając w to wifi. Co do logowania się na router to nie mam jak bo on sterowany jest przez firmę i ich techników.
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To nie kwestia lini tylko przydzialu zakresu ip, usługodawca owszem moze czesciowo wplywac na router np wysylajac sygnal aktywacyjny czy tez konfiguracyjny ale nadal maja one tzw GUI czyli strone konfiguracyjna
    Wejdz w menu start, wpisz cmd, po tym wpisz ipconfig, bramka domyslna do adres routera wpisz ten adres w przegladarce
     
  12. Krzysiek - Zamość

    Krzysiek - Zamość Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    zrobiłem jak mówiłeś, wpisuje adres bramy domyślnej xx.xxx.xx.x gdzie x to cyfry, do przeglądarki mozilla, daje enter i wyświetla się komunikat o błędzie wczytywania strony. Save się zapisują prawidłowo, po prostu w Fable 3 nie byłem w "sanktuarium" a tylko tam się zapisuje gre:).
     
Wczytywanie...

Poleć forum