1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytania odnośnie zakupu Xbox'a

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez VanZan, Styczeń 22, 2010.

  1. VanZan

    VanZan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich mam parę pytań odnośnie konsoli. Kupuje od znajomego w hurtowni konsole, a dokładniej "Xbox 360 Elite Holiday 2009 Bundle".
    Trochę czytałem na temat specyfikacji konsoli i pytałem kumpli ale nie są pewni w 100% czy jest to Xbox z technologią Jasper, jeden znajomy stwierdził że jak konsola posiada bardziej rozbudowaną pamięć wirtualną jest to oznaką posiadania płyty głównej w technologi Jasper, jeżeli komuś by to pomogło posiadam pełną specyfikacje po angielsku.
    Jeszcze jedno czy istnieją jakieś strefy (ameryka, europa) w których trzeba mieć grę odpowiednią do niej ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Chyba pamięć wewnętrzną do zapisywania save itp. :)
    Jest ona w Xbox 360 Arcade (jasper) w Premium (jasper) i Elite (jasper) nie ma pamięci wewnętrznej.
    Jaspera rozpoznasz po zasilaczu (150W) i po amperażu 12.1A
    W USA obowiązuje system NTSC a w Europie system PAL.
     
  4. cinek_zlo

    cinek_zlo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    Jasper jest to nowa płyta główna dzięki której płyta CPU się nie spala dzięki czemu nie wyskakuje RROD(przegrzanie CPU. Gry są w regonach PAL-Europa NTSC-ameryka. Nie odpalisz gry z ameryki na konsoli z europy i odwrotnie
     
  5. VanZan

    VanZan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pewnie masz racje ale jeszcze fajniej by było jak byś odpowiedział na pytanie czy to Jasper :)
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    jak ma amperaż 12.1A to jest na 100% Jasper
    14.2A to Falcon
     
  7. cinek_zlo

    cinek_zlo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    Elite mają Jasper. I jezeli ten zestaw jest nowy to jest to na 100% jasper
     
  8. Nesta

    Nesta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Lol wutomg zal mi cie.

    Stare elite tez mogą miec falcona itd.

    Nie sugeruj się kolegą wyżej, bo cię w błąd wprowadza, jeśli jest to edycja z 2009 roku to najprawdopodobniej jasper, chociaż pewności nigdy nie mozna mieć do końca ;)
     
  9. Baldek

    Baldek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-g
    Najlepiej to poproś o otwarcie samego pudełka. Wtedy wyjmiesz konsolę (nawet nie wyjmując jej z folii) sprawdzisz czy to Jasper.
     
  10. matheok

    matheok Banned

    Dołączył:
    Październik 4, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1. otworz pudełko i sprawdz zasilacz
    2. Jeżeli jest wbudowane 512 pamieci to napewno Jasper
    3. Sprawdz przy okazji date produkcji

    Wniosek:
    Jeżeli to znajomy napewno pozwoli otworzyć pudełko;>
     
  11. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Elite niema wbudowanej pamięci!!!!!!!!

    Ten xbox to jest jasper.
     
  12. VanZan

    VanZan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam jeszcze jedno pytanie, w sprawie dysku twardego, czy będę mógł korzystać jedynie z tej 120, cz będę mógł podłączyć swój 1tb na którym mam filmy itp.

    I dzięki wszystkim za pomoc :)
     
  13. sOrOwEczkA

    sOrOwEczkA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie nie będziesz mogł, najwiekszy do xboxa ma 250gb.
     
  14. VanZan

    VanZan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    ALe po co Ci więcej? 120gb na serio wystarcza ;)

    Na allegro popatrz na ceny dysków/konsol z takimi dyskami
     
  16. sOrOwEczkA

    sOrOwEczkA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ok 300zł, a orginał pewnie jeszcze droższy
     
  17. VanZan

    VanZan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spoko wierze wam na słowo.
     
  18. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Pamiętaj, że jak nagrasz grę na dysk to i tak płyta musi być w napędzie ;)
     
  19. VanZan

    VanZan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O jeszcze jedno kolega mi mówił że mam duże szanse na trafienie nowego napędu, lite on v3 jeżeli dobrze pamiętam(sorry za błędy ale w tej dziedzinie jestem noob'em), i zastanawiam się nad jego przerobieniem czy są już na to sposoby, programowe albo hardware'owe ??
     
  20. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Tak da się już je przerobić - ale nie obejdzie sie bez lutowania ;] ( przeróbka hardwarowa jak i softwarowa napędu ;])
     
  21. VanZan

    VanZan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może ktoś zna kogoś w szczecinie lub w okolicach kto mógł by przerobić mi konsole ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum