1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytania poczatkujacego posiadacza xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lukaszkulpinski, Październik 15, 2011.

  1. lukaszkulpinski

    lukaszkulpinski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Witam.
    Od dzisiaj jestem szczesliwym posiadaczem xboxa slim 4GB z kinectem.
    Mam pare pytan dotyczacych tej konsoli:
    -Czy wersja 4gb rozni sie czyms od wersji 250gb oprocz dysku?
    -Jak to jest z gwarancja,czy jest ona na 12ms czy na 24ms?(konsole kupilem na allegro i tam bylo napisane gwarancja producenta 24ms door to door,co to znaczy?
    Konsole odebralem osobiscie i dostalem paragon na xboxa i na kinecta
    -czy na podstawie paragonu wystawionego w zwyklym sklepie z grami video w razie czego microsoft uzna gwarancje?
    -czy konsole trzeba gdzies rejestrowac?
    -gdzies na tym forum wyczytalem ze w wersji 4gb sżybciej sie zuzywa laser,tak jest naprawde?i po jakim czasie moga byc pierwsze oznaki?
    -jak to jest z grami na xbox live?jak je pobrac?dostalem konto gold na miesiac za darmo(dokladnie chodzi mi o gre Fruit Ninja)
    -Czy jest mozliwosc powiekszenia dysku w tej konsoli?
    -jest jakas infolinia dotyczaca tej konsoli?
    -Dysk mam 4gb jednak w ustawieniach pokazuje mi dostepnosc 3gb,czemu?
    -czy jest mozliwosc zakupu uslugi gold po okresie promocyjnym przez sms premium?
    -do pada dostalem zwykle paluszki,czy jak beda caly czas w padzie to nie ma ryzyka ze sie wyleja?czy moze lepiej zaopatrzyc sie w jakies dobre akumulatorki?
    -polaczenie z wifi mam poprzez samsung galaxy tab z limitem miesiecznym 7gb,czy podczas ciaglego polaczenia konsoli z siecia duzo pobiera transferu?
    Sorka za tyle pytan ale po prostu chce dokladnie wiedzie jak to wszystko wyglada :)
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. JaworeXxXPL

    JaworeXxXPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wielkopolska
    Nie jestem w stanie odpowiedzieć na wszystkie pytania ale odpowiem chociaż na część :

    -wersje nie różnią się niczym poza pojemnością dysku , kolorem obudowy (w zwyjłym slimie jest to mat. czarny , a w 250 GB jest błyszczący czarny)

    - z tego co wiem to nie trzeba nigdzie konsoli rejestrować

    -aby pobrać gry musisz wejść w zakładke menu (rynek usług gier > gry na żadanie ) ale potrzebujesz do tego MsP (waluta) , za ktróre już trzeba zapłacić . Ponad to jeżeli masz wersje slim to razczej żadnej gdy nie kupisz (za mało miejsca na Hdd)

    - możliwe jest powiekszenie Hdd do 250 GB kupując DEDYKOWANY dysk twardy do X360 slim . Wkłada się go w obudowe ( pod spodem konsoli jest kieszeń )

    -usługe można kupić np. przez allegro (tzw. karty przedpłacone - ja z tego korzystam )

    -myślę że baterie rozładują Ci się szybciej niż myślisz ,ale jeżeli się boisz to zakup sobie play & charge kit

    -bezpośredniego połączenia nie powinieneś odczuć .

    Mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam
     
  4. MuchaPolska

    MuchaPolska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2011
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    -Czy wersja 4gb rozni sie czyms od wersji 250gb oprocz dysku? Kolorem obudowy
    -Jak to jest z gwarancja,czy jest ona na 12ms czy na 24ms?(konsole kupilem na allegro i tam bylo napisane gwarancja producenta 24ms door to door,co to znaczy? W instrukcji jest 12mc
    -czy na podstawie paragonu wystawionego w zwyklym sklepie z grami video w razie czego microsoft uzna gwarancje Nie powinno byc problemu
    -czy konsole trzeba gdzies rejestrowac? Trzeba tylko jak masz jakąś awarię to na stronie xbox.com
    -gdzies na tym forum wyczytalem ze w wersji 4gb sżybciej sie zuzywa laser,tak jest naprawde?i po jakim czasie moga byc pierwsze oznaki? Laser zużywa się tak samo jak z 250GB jeśli grasz z płyty :)
    -jak to jest z grami na xbox live?jak je pobrac?dostalem konto gold na miesiac za darmo(dokladnie chodzi mi o gre Fruit Ninja) Musisz wykupić sobie punkty MSP
    -Czy jest mozliwosc powiekszenia dysku w tej konsoli? Tak
    -jest jakas infolinia dotyczaca tej konsoli? Tak
    -Dysk mam 4gb jednak w ustawieniach pokazuje mi dostepnosc 3gb,czemu? Nigdy nie ma całości do wykorzystania na dysku są pliki systemowe itd.
    -czy jest mozliwosc zakupu uslugi gold po okresie promocyjnym przez sms premium? Nie. Możesz sobie kupić konto na allegro tam jest taniej i otrzymujesz kod
    -do pada dostalem zwykle paluszki,czy jak beda caly czas w padzie to nie ma ryzyka ze sie wyleja?czy moze lepiej zaopatrzyc sie w jakies dobre akumulatorki? Nie wyleją się jak są alkaliczne
    -polaczenie z wifi mam poprzez samsung galaxy tab z limitem miesiecznym 7gb,czy podczas ciaglego polaczenia konsoli z siecia duzo pobiera transferu? Cięzko powiedzieć zależy w co grasz
     
  5. lukaszkulpinski

    lukaszkulpinski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Dzieki za odpowiedzi tylko jeszcze 2 pytania
    Czy do konsoli jako dodatkowa pamiec moge podlaczyc np dysk twardy adata 500gb?
    jaki jest numer infolini,chcialbym tam zadzwonic i dopytac sie pare rzeczy :)
     
  6. FaAbZoR

    FaAbZoR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin, Poland, Poland
    numer znajdziesz na google a dysku nie mozesz podłaczać innego niż oryginalny ... można zrobić z pendriva dysk ale nie z dysku twardego
     
  7. lukaszkulpinski

    lukaszkulpinski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Czyli moge kupic jakiegos pendrive-a np kingston 32gb i uzywam tego jako domyslnego dysku w konsoli?
    Ma znaczenie do jakiego portu usb w konsoli to wloze?
    dzieki wam wszystkim
    pozdro
     
  8. FaAbZoR

    FaAbZoR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin, Poland, Poland
    tak , mozesz kupic pendriva ale odpowiednio go sformatować , i obojetnie gdzie go wlozysz ;]
     
  9. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    nie jestem pewien ale xbox chyba obsługuje pendrive do 16 gb na pewno jest tak w przypadku phatów
     
  10. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A nie da się z BEVS'a zrobić dysku?
     
  11. Ivalhoe

    Ivalhoe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. lukaszkulpinski

    lukaszkulpinski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Jeszcze mam jedno glupie pytanie ale kto nie pyta nie bladzi :)
    Jak prawidlowo zmieniac gry w xboxie tzn.gram w jakas gre i powiedzmy ze mi sie znudzila u chce wlozyc inna to jak prawidlowo wymieniac plyty?
    Gdy na ekranie jest np menu gry to wystarczy ze nacisne przycisk otwarcia kieszonki z plyta i wloze inna gre czy najpierw trzeba np.wyjsc do menu konsoli i wtedy nacisnac otworz naped?
    Czy mozna wylaczyc konsole z plytą w srodku?
    Pytam bo w instrukcji obsugi konsoli tego nie ma.
     
  13. adiAdrianadi

    adiAdrianadi Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Zawiercie
    Można włożyć oczywiście inny niż oryginalny dysk do xboxa slima nie wiem jak to dokładnie jest ale to są te same dyski co do laptopów, możesz przejrzeć temat ale z tego co widziałem cenowo różnica między zastępczym a oryginalnym to około 30-40zł
     
  14. lukaszkulpinski

    lukaszkulpinski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    te 4 giga to jest pamiec wbudowana....dysk 250 gb wsuwasz i smigasz

    poza tym mozna kupic 250 gb z serii wd i wgrac mu bin i bedzie ok...zaoszczedzisz 80 zł
     
  16. lukaszkulpinski

    lukaszkulpinski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Czyli kupuje ten dysk,wsuwam ja w konsole i wybieram w opcjach aby tam wszystko zapisywano.Czy na ten dodatkowy dysk 250gb bede mogl przerzucac gry z plyty i grac z dysku?
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak bedziwsz geal z dysku, plyta natomiast bedzie w napędzie(tak musi byc)

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  18. lukaszkulpinski

    lukaszkulpinski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    ok,dzieki
    Juz prawie wszystko wiem tylko jeszcze prosze o odpowiedz na post w sprawie wyjmowania i zmieniania gier ;-)
     
  19. radher

    radher Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Najlepiej wyjdź do menu konsoli ( po przez przytrzymanie przycisku xbox 'HOME' na padzie ) i wtedy wysuń płytkę i włóż inną.
     
  20. lukaszkulpinski

    lukaszkulpinski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Dzieki wam wszystkim za wyczerpujace odpowiedzi.
    Moge spac spokojnie :)
    Pozdrawiam
     
  21. lukaszkulpinski

    lukaszkulpinski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ja mam z tylu na konsoli napisane MFR DATA 03.04.2011
    Czy to jest data produkcji konsoli?
    To znaczy ze mam wersje Valhalla?

    Wyklikane z SE X10
     
Wczytywanie...

Poleć forum