1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytania początkujących o Xbox 360

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez MTTy2k, Grudzień 10, 2008.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Ostatnio na forum pojawia się coraz więcej pytań newbie na temat X360, wiadomo że początkujący wolą zapytać niż przeszukiwać forum i nie mieć pewności trafnej odpowiedzi. Po to powstał ten temat, zaoszczędzi on pewnie pracy moderatorom, i pomoże nowym użytkownikom (swoją przygodę na forum zacząłem właśnie od takiego tematu). Bardziej doświadczonych proszę o kierowanie się zasadą "Nie chcesz, nie pomagasz". Proszę o przyklejenie tematu.

    Przed zadaniem pytania warto przeczytać tematy poniżej, można tam znaleźć odpowiedzi na wiele pytań.


    /Przyklejony ... /Realizer
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xCinek

    xCinek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Cóż, znalazłem ten temat, a mam kilka pytań...


    Za jakiś czas stanę się posiadaczem XO Premium 60GB z napędem Lite-On, a jak już czytałem, chodzą pogłoski że za niedługo będzie można złamać ten napęd, bez jego wymiany... I tutaj rodzi się kilka pytań.

    1) Czy jeżeli przerobię konsolę bez wymiany napędu, to mogę liczyć na gwarancję u Microsoftu (np. powrócić do fabrycznych "ustawień"? Załóżmy że na przykładzie starszych napędów których nie trzeba było wymieniać...). Bo martwie się, że przerobię konsolę, po bardzo krótkim czasie wywali RRoD (wiadomo jakie XBoxy są awaryjne...) i dupa.

    2) Mam zamiar i wielką ochotę grać na XBL, jeżeli nie będe "szalał", i grał w gry przed premierą (nawet offline), a nawet kilka tygodni po premierze, to jest duża szansa że mnie zbanują...? XBL to chyba największa atrakcja...

    Narazie to wszystko, jak mi się coś przypomni to napewno dopiszę... Dzięki :)
     
  4. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    1. Jeśli będzie to sprawnie przeprowadzone, śladów nie będzie widać, można to sprawdzić patrząc na datę wgrania oryginalne firmware. Microsoft raczej tego nie sprawdza, więc często konsole po flashu przychodzą z serwisu naprawione. Tyle, że nikt nie Ci tego nie zagwarantuje na 100%.

    2. Nagrywaj gry z patchami, to zminimalizujesz zagrożenie banem. Chociaż Microsoft jest nieobliczalny z banami.
     
  5. xCinek

    xCinek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    OK, dzięki wielkie.. :)

    Zobaczymy jak to będzie, będe miał iks'ika, pogram troszku na legalu, potestuje, pojadę do jakiegoś punktu w Gdańsku gdzie się tym "profesjonalnie" zajmują (może jakiś znacie? :) ) no i będziemy działać...

    Dzięki
     
  6. wujek

    wujek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    ostrowiec
    Witam
    Mam pytanie z typu n00bie:
    Czy po sflashowaniu napędu w przyszłości (lite-on) i przy powiedzmy usterce typu RRoD będę mógł przed wysłaniem konsoli wrócić do oryginalnego key'a napędu ?
     
  7. xCinek

    xCinek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    We wcześniejszych napędach było to możliwe, więc w napędzie lite-on też pewnie tak będzie... ;)
     
  8. wujek

    wujek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    ostrowiec
    Podziękował i... szerokości :D
     
  9. terrick

    terrick Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hallo,
    Juz, dzis zamierzam kupic X 360 Premium 60GB, z wyjsciem HDMI (oczywiscie jesli dobre informacje uzyskalem w sieci...,bo sie nie znam)

    i mam kilka pytan, bo jestem calkowitym laikiem...

    Moge liczyc na pomoc ??
    Wiec , kilka pytan, narazie nie mam tv lcd, ani plazmy, ale wjedzie na salony za miesiac z hakiem, mam zwykly tv 26" , czy da sie na tym pograc, i czy bedzie roznica w grafice od PS2 ?
    Drugie, mam internet wifi w domu i latwo bedzie podlaczyc do niego konsole...?
    Trzecie czy sa jakies oplaty za granie w sieci i za sciaganie itp ? Jak to sie kupuje itp...
    Czwarte czy mozecie podac mi jakies inne konkretne informacje,dane i porady dotyczace modelu ktory wybralem i temu podobne...

    Dzieki , za pomoc...
    A i nie bede przerabial konsoli, nie uznaje piractwa..
     
  10. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Da się pograć, różnica będzie spora, choć HD to nie będzie:)
    Musisz dokupić coś takiego >> http://allegro.pl/item506834600_wireless_network_adaptor_najtaniej_nowy.html
    Musisz wykupić Gold'a >> http://allegro.pl/45872_zdrapki.html?order=t&view=gtext

    Model wybrałeś bardzo dobry.
     
  11. terrick

    terrick Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra utwierdziles mnie, zakladam nachy na dupke i lecy nabyc konsole, mam nadzieje ze bedzie na stanie w sklepie...

    A i jeszcze jedno pytanko, czy ten model nie ma problemow z chlodzeniem ?
     
  12. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    chłodzenie jest poprawione ale różnie bywa. o rodzajach możesz przeczytać tutaj: http://x360iso.org/showthread.php?t=4702
     
  13. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    a ja mam pytanie dość "debilne" jak wysunąć tackę gdy mam grę w napędzie czy da się przez pada (NXE) czy trzeba to zrobić ręczne ?
     
  14. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    ręcznie? :confused:
     
  15. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    aha no dzięki :) mówiłem ze debilne :p
     
  16. Fanatyk

    Fanatyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam kupiłem X 360 Premium 60GB, z wyjściem HDMI
    mam pytanko jak przerobić żeby piraty śmigały czy trzeba napęd wymienić ?
    czy wystarczy oprogramowanie zmienić?
    proszę o poradę lub linkę gdzie mogę się z góry dziękuje za pomoc
    poz Fanatyk
     
  17. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  18. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Jeśli kupiłeś nową konsole w sklepie to jesteś posiadaczem napędu LiteOn. Na dzień dzisiejszy ten napęd można przerobić tylko przez zgranie klucza i wymianie napędu na inny (Samsung, Benq, Hitachi). Na dniach ma pojawić się flash LiteOn (zmiana oprogramowania napędu), więc warto poczekać do świąt i sflashować napęd.
     
  19. Never

    Never Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jestem laikiem jesli chodzi o xboxa, konsole mam od niedawna. Do tej pory grałem bez problemu na kopiach zapasowych, az do wczoraj, kiedy probowalem wlaczyc Dead Space. Wyskoczyl mi komunikat, o tresci mniej wiecej:"Aby uruchomic gre musisz dokonac aktualizacji konsoli, czy chcesz zrobic to teraz". Nieswiadomy, kliknalem 'tak'. Xbox sie zrestartowal i probowal polaczyc z internetem (konsola nie jest podlaczona do neta). Wyskoczyl blad o tresci:

    Disc Not Detected
    Can't find the update disc. Please reinsert the disc.

    http://img84.imageshack.us/img84/9675/20081219074qb0.jpg


    Teraz po każdym uruchomieniu konsoli wyskakuje ten error, nic nie moge zrobic.
    Po kliknieciu 'continue' pojawia sie informacja:

    Update Failed
    Can't update your console. Please contact Xbox Customer Support or go to www.xbox.com/support.

    http://img98.imageshack.us/img98/1008/20081219075hf9.jpg


    W tej chwili nie moge korzystac z konsoli. Czy instalacja nowego dasha pomoze? Czy dalej bedzie mozliwosc odpalania kopii gier?
     
  20. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    http://download.microsoft.com/downl...84-936B-0E9161CCD6B2/$SystemUpdate_Fall08.zip
    to jest adres update do dasha. nagraj na pendrive lub płyte i wtedy spróbuj. włącz konsolę, włóż płyte i uruchom ją ponownie. ja osobiście aktualizowałem z pendraka
     
  21. Never

    Never Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety, nagralem 3 plyty i nic, xbox w ogole ich nie czyta, ciagle te same komunikaty. Probowalem z pendrive'm, to samo, jakby konsola wcale go nie widziala. Nagralem na niego folder z plikami dash'a, dioda pendrive'a miga, jakby probowal z niego czytac, ale wciaz ten sam error. Da sie jeszcze cos z tym zrobic, ktos ma jakis pomysl?

    Dodam jeszcze ze mam wersje arcade, z karta pamieci 256mb.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum