1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytania świeżaka.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez H4c3r, Kwiecień 4, 2011.

  1. H4c3r

    H4c3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Siemanko, na forum jestem od wczoraj ponieważ zaczęły pasjonować mnie konsole, a dokładnie konsola Xbox360. Teraz mam kilka pytań odnośnie tej oto konsoli.:
    1)Czy możliwe jest żeby Xbox nie pasował do jakiegoś telewizora?
    2)Czy jak kupię xbox'a to od razu może wystąpić RROD? A jak tak co z nim robić?
    3)Czy każdagra pasuje do Xboxa? czy do elite są jedne itp?
    4)Jakie funkcje posiada Xbox poza grami oczywiście ?:D
    5)Ile kosztuje średnio teraz Xbox Slim 250GB?
    Jak coś sobie przypomnę/wymyślę to edytuję post albo napiszę pod waszymi odpowiedziami.
    Z góry dzięki. Pozdro H4c3r :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    1.Będzie pasował raczej do każdego tak jak każdy sprzęt typu DVD , czy inna konsola
    2.Nie, nie dostaniesz rrod to przeszłość spotykana w starych Xboxach z ok 2005-2007 Później falcon mniej awaryjny ( czasami się zdarzają chociaż ja mam 3 lata swojego i nic no ale bywa ) potem Jasper praktycznie 0 rroda , W slimie podobno jest to już prehistoria aczkolwiek na youtube i nawet na forum pisali że występuje rrod w slimach , Jak chesz kupić nowego slima 250gb to masz gwarancje i się nie martw o to
    3. Każda pasuje core , arcade ,premium , elite , slim to wersje wyposażenia ( oprócz slima wiadomo mniejsza i inny wygląd )
    4. Oglądanie filmów , ściąganie demek itp poczytaj o XBL-u
    5.Ok 1000zł , zależy czy ma jakieś gry w zestawie może bez gier za 900 kupisz
    Edit:
    Aaa i jeszcze jedno Slima na razie nie da się przerobić
     
  4. H4c3r

    H4c3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    u mnie na 1 TV chyba nie chodziło DVD(chodz sam tego nie sprawdzałem) i jak by nie działało na nim to na monitorze od komputera mogę sobie lajtowo pograć? :D

    EDIT:
    Telewizory które mam nie są LCD. Tylko monitor od komputera mam LCD jak by coś :p
     
  5. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Tak , jak masz stary TV kineskopowy to lepiej na Monitorze większa rozdzielczość do tego jest potrzebny kabel VGA oryginalny albo BigBena ( najlepsze kable do Xa ) ok 90-100zł , a podróbki ( nie polecam ) nawet po 15zł na allegro , podłączasz to pod jakieś głośniki albo chincze + ( masz przejściówkę na jack w zestawie ) i grasz
     
  6. H4c3r

    H4c3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a na takim zwykłym TV nie LCD musiał bym coś dokupywać czy tylko rozdzielczość słabsza?
     
  7. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Nic nie musisz dokupywać ale rozdzielczość i jakość obrazu będzie bardzo słaba , bardzo małe literki itp. ja się przesiadłem na monitor i różnica jest ogromna . Jak nie chcesz dawać kasy na oryginalny kabel M$ to już lepiej kup ten z allegro VGA bo i tak będzie lepsza jakość na monitorze niż na zwykłym TV
     
  8. H4c3r

    H4c3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Co do rozdzielczości to spokojnie przyzwyczaiłem się po moim komputerze. Nie wiem zbyt jak założyć te kable VGA(przejściówki) czy jak już bym miał na monitorze Xboxa to szybko się go rozłącza do zwykłego komputera? Na slimie jest Wi-Fi i dzięki niemu mogę wchodzić na strony internetowe itp?
     
  9. H4c3r

    H4c3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odpinasz kabel vga z monitora i możesz podłączyć pc, nie możesz przeglądać www
     
  11. H4c3r

    H4c3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    czyli żadnych przejściówek nie musiał bym kupywać tylko odpinać ten kabel od PC i podłączam Xa ? :)
    Jest może tu na forum albo youtube poradnik jak podłączyć Xa do monitora/tv?
     
  12. Gerrard845

    Gerrard845 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  13. H4c3r

    H4c3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Takie pytanko mam jeszcze. Czy do telewizora takiego grubego panassonica dało by rade bez przejściówek itp podłączyć ? ;)
     
  14. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    do takiego zwykłym kablem composite innym chyba nie da rady
     
  15. tomaszek20061

    tomaszek20061 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Edit:
    Aaa i jeszcze jedno Slima na razie nie da się przerobić[/QUOTE]
    co ty pie....lisz ? da się przerobić ;)
     
  16. papaj42

    papaj42 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Potwierdzam. Od niedawna Slim jest przerabialny, po ok. 60 zł na allegro.
     
  17. H4c3r

    H4c3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja i tak nie bd. przerabiał :D

    A ten kabel jest w zestawie czy trzeba dokupić?
     
  18. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Composite jest w zestawie.
     
  19. Arex962

    Arex962 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zagórzany
    Witam, ja mam parę pytań co do X'a jeszcze.
    1. Jak np. ściągam gry z XBL za MSP to jak wstrzymać pobieranie( i wyłączyć konsole i za 5h wrócić do pobierania w tym miejscu co się zatrzymało)?
    2. Czy da rady jakoś gry z XBL za MSP ściągnąć na kompie i potem wgrać na dysk poprzez adapter jaki można nabyć na allegro do transferu danych między dyskiem do x'a , a komputerem?
     
  20. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Nie wiem czemu jeszcze się pytasz ja już chyba wszystko wyjaśniłem , podłączasz pod TV ( kineskopowy) kable z zestawu , pod monitor VGA , do TV LCD, Plazma, Led itp HDMI , i nie ma czarów . Jak chcesz pod monitor to normalnie kupujesz kable VGA z jednej strony do xa z drugiej do monitora ( z tyłu ) tak jak zwykły kable od Pc > Monitor . Teraz tak jak masz Pc podłączony do monitora za pomocą kabla D-SUB 15 pinów ( niebieski ) to albo kupujesz przejściówkę taką > Przejściówka DVI-I wt / D-Sub gn 15pin HD VGA !! (1543343632) - Aukcje internetowe Allegro albo podpinacz PC za pomocą kabla DVI ( Tego białego ) o ile masz takie wejście w PC ( karta graficzna ) wtedy taki kable z PC do Monitora KABEL DVI - DVI 24+1 2M GOLD (1538425407) - Aukcje internetowe Allegro . I jak już masz tak podpiętego PC to xa wpinasz do wolnego gniazda w monitorze jakim jest D-SUB . Jest jeszcze ostatnia opcja bez dodatkowych kosztów jaką jest ciągłe przepinanie kabli do monitora czyli gram na Xie wpinam kable z xa siedzę na necie na kompie wpinam z kompa
     
  21. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Wszystkie te i inne pytania znajdziesz na naszym forum, wystarczy poszukać.
    Polecam:
    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/jak-uzywac-szukajki-poradnik-51677.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum