1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytania szczegółowe o DOSFLASH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kolonet, Luty 21, 2011.

  1. kolonet

    kolonet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam
    Na wstępie chciałem się wytłumaczyć dlaczego zakładam temat skoro o flash-u i samym dosflashu jest tysiące postów. Jest jednak kilka szczegółów których nie znalazłem na forum, a mogą się przydać także innym użytkownikom.Mianowicie...
    1) Jak to jest z portami urządzenia w doshflash - w tutku na forum jest napisane ze porty należy spisać JF a potem podać w dosie do LO_Erase, a na filmiku Dextera widać, że używa portu który wykrył sam DOSFHASH - jak to jest do końca (porty w JF i DOSFLASH są zawsze inne)
    1) których portów należy używać ?
    2) Czy jak użyjemy nieprawidłowego portu to coś możemy uszkodzić ?
    2) czy jeżeli nasz chipset w dosflash wykryje na liście napęd xboxa to mamy 100% pewności że jest 100% kompatybilny i nie uwali napędu podczasz czyszczenia i wgrywania firmware?
    3)Mam notebooka HP na procku AMD i chipsecie ATI - czy ktoś probował na podobnym sprzęcie flashu?
    4)Czy do samego wymazania-wgrania firmwere (podsiadam dump.bin i na jego podstawie sworze FW dla siebie) trzeba wysuwac tacke i odłączać zasilanie napędu czy normalnie podłączemy - flas***emy - odłączamy, może istnieje także jakaś kolejność podłączenia zasilania itp?
    Pierwszy FW wgrywał mi koleś teraz chcę spróbować sam z IE1.6 na LT+1.1...
    Proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie podałes jaki masz napęd.
    Spróbuj wgrać najpierw w jungleflasherze
    Teraz rzadko kto ma problemy z JF

    Co do pytań to port sprawdzasz w JF.
    W dosflashu możesz wpisywać port ale nie musisz. Zależy od wersji dosflasha
    Jak masz klucz napędu to nic nie popsujesz
     
  4. kulbon

    kulbon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    krk
    Ostatnio flashowałem kilka miesięcy temu więc mogę dokładnie nie pamiętać ale spróbuje odpowiedzieć
    1. Nie wydaje mi się żeby porty w JF i DF były inne(wydaje się to trochę nielogiczne), ja zawsze flas***e w DF i w nim patrze do jakiego portu przypisany jest napęd
    2. nic nie uszkodzisz, bo jak wpiszesz zły port to nie znajdzie urządzenia pod nim, no chyba że będziesz miał coś do sata podpięte
    3. tak
    4. Wysuwanie tacki potrzebne jest tylko do odczytu, jak masz 100% pewności że masz swój klucz napędu to możesz od razu wymazywać dosflash liteon e nr_portu (jakoś tak, może nie dokładnie :p), pozniej dosflash, w, cfw.bin :p

    jedynie co możesz zepsuć to przy wysuwaniu tacki, podłączyć odwrotnie zasilanie :)
     
  5. kolonet

    kolonet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jeśli chodzi o napęd to mam 8385C V1. Jednak nasunęło mi się kolejne pytanie. Czy do tworzenia nowego FW LT+ najlepiej wykorzystać oryginalny dump soft czy ostatni CFW z IE1.6 - oba posiadają ten sam KEY napędu...
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    nie ma znaczenia który wykorzystasz klucz w nich zawarty jest taki sam
     
  7. kolonet

    kolonet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Pozwolę sobie odświeżyć temat flashowania pod dosflashem a konkretnie w wersji 1.8. Chciałem zapytać czy metoda dump key w dosfhash jest pewna i jak ja się dokładnie wykonuje(tacka,power itp). Mam napęd liteon 8385C V1 z wgranym aktualnnie IE 1.6.

    Jak ktoś wie proszę o pomoc
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    przeciez mozna w jungle.....dummy from ixtreme
     
  9. kolonet

    kolonet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak to wiem ale nie mam kompa z chipsetem via ani kontrolera zewnętrznego - plan jest wykonać wszytko na notebooku podłączając napęd zamiast dysku hdd pod sata...to co ktoś wie testował ten motyw...
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    nie musi być koniecznie via.....spróbuj na byle jakim...moze akurat
     
Wczytywanie...

Poleć forum