1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytania Xbox Przeróbka Dash

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Matys0695, Kwiecień 5, 2012.

  1. Matys0695

    Matys0695 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Elo, Posiadam konsole xbox 360 Arcade Jasper, przerabiałem ją w Grudniu 2010r, grałem na niej w takie gry jak fifa 11, F1 2010, COD : BO.
    Z tego co czytałem posiadam LT 1.9. Choc nie jestem tego w 100% pewien, poniewaz sie nie znam.
    Zależy mi żeby zacząc grać w FIFE 12, dowiedzialem sie że posiada ona nie jakiego XGD2, ze wystarczy tylko aktualizowac Dasha.
    Moje pytanie brzmi, czy to prawda ze jak wgram nowego Dasha to bedzie mi fifa 12 chulać ?
    Bo dowiedziałem sie rowniez ze "Jeżeli masz dashboard niższy niż 13XX to po aktualizacji stracisz przeróbke."
    W Danych systemowych mam coś takiego : 2.0.12625.0
    To Musze pojść żeby mi wgrali nową przeróbke i Dasha czy na Samą FIFE 12 wystarczy ze sobie wgram nowego Dasha?
    Sęk w tym ze nie wiem jakiego i skad go sciagne.
    Licze na Pomoc. Dzięki za odpowiedzi :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  4. Matys0695

    Matys0695 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    a moge tego Dasha 599 wgrać na swoja konsole i bedzie wszystko ok?
    Jak tak to skąd Moge pobrać tego Dasha i Jak to mam zrobić.
    Slyszalem ze na Pena jak sie wrzuce ten caly plik podlacze do konsoli odpale ja i mi sie powinno zaktualizowac.
     
  5. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Co byś kolego nie zrobił, to i tak aktualizacja przefles***e ci napęd. Zanieś konsole do serwisu niech ci wgrają najnowszy dashboard i LT3 zero i masz święty spokój.
     
  7. Matys0695

    Matys0695 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    LT 3.0 i Najnowszy Dash tak ?
     
  8. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Jak nie chcesz rgh to tak
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    LT 3.0 i póki co Dash 14699. Jak nie zależy ci na RGH, to wgrasz sobie sam 14719 (najnowszego).
     
  10. Matys0695

    Matys0695 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  11. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Przeróbka, koszt ok 200zł nie musisz nagrywać płyt, masz darmowe dlc i arcade możesz podłączać wieksze dyski
     
  12. Matys0695

    Matys0695 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    hmm a ta przerobka starcza na dluzej niz te LT ?
    Czy tez jakos srednio co rok/pół trzeba ja zmieniac?
     
  13. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  14. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Przy RGH nie potrzebujesz nagrywać płyt, czyli odpada koszt zakupu liteon iHAS. Aktualizacji, które wymagały by "serwisanta" też już zostały wyeliminowane. Tak jak kolega wyżej napisał, RGH robisz raz i wszystko już później ogarniasz sam we wlasnym zakresie. Jest to spory wydatek na 1 raz, ale już nigdy więcej żadnych kosztów związanych z Xboxem. Tylko ściągać gry z neta i grać!

    FSD 2.2 MetroStyle Theme [Jtag / RGH] - YouTube
     
  15. Matys0695

    Matys0695 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Czyli tak Robią mi RGH na mojej konsoli.
    I co z tego mam ?
    Moge odpalać gry z Dysku Zewnętrznego bez Nośnika DVD lub z Pendrive?
    "Robić rzeczy we własnym zakresie" o czym mowisz?
    Sory, ale ja jestem bardzo świeży jezeli chodzi o x360.
     
  16. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Tak

    Darmowe dlc i gry arcade
     
  17. Matys0695

    Matys0695 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    a robić rzeczy we wlasnym zakresie? Juz nigdy nie bede musial zadnych aktualizacji pobierac dashow i tym podobnych ??
    I na czym polega to RGH?
    Tez cos jakby Flashowanie?
     
  18. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  19. Matys0695

    Matys0695 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    19. Czy będzie można normalnie aktualizować konsole jak już będzie na niej zrobiony RGH?
    O: Niestety Nie, trzeba będzie aktualizować system tak samo jak robi się w JTAG'acj, czyli tworzenie nandu i jego flashowanie.

    Boli mnie ten punkt bo to chyba oznacza ze bede musial oddawac konsole do serwisu aby mi ja z aktualizowali.
     
  20. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    O boże w jakim celu ? przecież jest poradnik na forum jak zrobić to samemu w 5 minut!
    Ludzie nie róbmy z siebie inwalidów umysłowych. RGH robi się raz w serwisie, potem cała obsługa w naszych rękach, od wgrywania gier po aktualizacje.
     
  21. Matys0695

    Matys0695 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    @!ESLORD

    Jestem w dziale świeżak stad chyba wiadomo ze nie ogarniam tego..
    Jeżeli mozna to prosiłbym do poradnika z aktualizacjami..
    Sory za Problem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum