1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytania zielonego posiadacza Xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MarcysVonEylau, Lipiec 26, 2014.

  1. MarcysVonEylau

    MarcysVonEylau Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2014
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Iława, Poland
    Witam!
    Dostałem od wujka Xboxa 360 Jaspera. Wcześniej nie specjalnie interesowałem się konsolami ale kto by nie skorzystał :D Po odwiedzeniu Empika i sprawdzeniu cen gier omdliło mnie - nie będę płacił po 170 zł za grę :) Poczytałem i uznałem że skorzystam z dobroci RGH.
    Jednak nie do końca rozumiem o co chodzi z XBL - jedni mówią że lecą bany, a inni że skończyły się. Jak taka procedura bana wygląda? Konsola wysyła dane o podzespołach a ktoś w Microsofcie daje nam bana, czy to jakieś automaty? Chciałbym przerobić ale ban mi się nie przyda :/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. solisie

    solisie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2014
    Posty:
    94
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    RGH blokuje połączenie z live. No chyba że w jakiś sposób się połączysz (raczej nie zrobisz tego przez normalne użytkowanie konsoli)
    to zbanuje Cię automatycznie.
     
  4. Boll

    Boll Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2013
    Posty:
    214
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zduńska Wola
    Jeżeli chcesz RGH to sobie nie pograsz na XBL. Jeżeli chcesz grac przez neta na kopiach to polecam LT. Wtedy nagrywasz gre na płyte i grasz ( nowe gryn XGD3 wymagają nagrywarki IHAS 124B - koszt to jakies 200zł ). Na lt masz marne szanse na bana jak dobrze wypalisz gre.
     
  5. mik611

    mik611 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2014
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jeżeli przerobisz konsolę za pomocą RGH nie będziesz miał żadnego dostępu do XBL jest to blokowane podczas przeróbki abyś właśnie nie dostał BANA po sieci będziesz mógł zagrać tylko w gry OBSŁUGUJĄCE SYSTEM LINK a nie jest ich tak dużo i to tyle ile możesz zrobić na necie z przeróbka RGH, nie licząc innych opcji ale o XBL możesz zapomnieć ale gry odpalasz z dysku HDD przerabiając je do GOD lub XEX będzie widział dysk USB lub wew chyba do 1Tb bo oryginalny dash będzie widział tylko MAX 32GB bez względu ile będą mieły miejsca. Jeśli chcesz pograć LIVE to przerabiasz napęd opcją LT3.0 minus jest taki iż musisz posiadać oryginalny lub przerobiony (zgodny z seriami) dysk wew do konsoli pamięć USB będzie widziana tylko 32gb bez względu jaka będzie wielka, gry instalujesz na dysk ale DVD danej gry musi być w napędzie chcąc ją odpalić i GRY MUSZĄ BYĆ NAGRYWANE Ihas-em jest to dość drogi sprzęt mówie o rev B ale są jednak alternatywy tego rev EU np. musisz poczytać inną opcja jest jeszcze przeróbka DUAL NAND która zawiera obydwie opcje tzn RGH oraz LT które przełącza się przełącznikiem zamontowanym z chip-a osobiście posiadam taką przeróbkę zrobioną przez użytkownika ORSO baaardzo polecam wszelkie pytania i przeróbki kierować do niego dla użytkowników forum daje zniżki
     
    1 osoba to lubi.
  6. MarcysVonEylau

    MarcysVonEylau Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2014
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Iława, Poland
    Aaaaa... Czyli RGH blokuje Live z miejsca? Ok, też zastanawiałem się nad LT 3.0 ale koszt nagrywarki i przeróbki to prawie 300 zł + płyty i zachód z nagrywaniem. A czy z nowszymi grami działa ten fix z mp3 podczas uruchamiania gry?

    PS: Dzięki za szybką odpowiedź :D
     
  7. mik611

    mik611 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2014
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ale tak jak ci pisałem przeróbkę polecam u ORSO a ihas kupisz za 70zł nowego rev E i gry nagywasz na płytkach Verbatim MKM003 i działa jak należy sam szukałem Ihas rev B ale to drogo wychodzi więc jest na to alternatywa poczytaj bo nie wychodzi to az tak drogo i z nagrywaniem też nie ma bardzo dużego problemu a jeśli nie wiesz gdzie szukać pisz na PW
     
  8. solisie

    solisie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2014
    Posty:
    94
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak, działa.
     
  9. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    Na rgh nie potrzebujesz żadnych fixów, nie musisz omijać żadne civy itp, przerabiasz, wrzucasz i grasz. Fixy itp tyczą się lt.
     
  10. MarcysVonEylau

    MarcysVonEylau Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2014
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Iława, Poland
    W zasadzie to gry Online w jakie chciałbym zagrać to GTA V Online (ale dostałem razem z konsolą) i jakiś ewentualnie shakowany BF albo Watch Dog.
    A da radę RGH z dual nand i grać w Online na nieprzerobionej a potem przełączać (może kupiłbym coś .)?


    PS: Dzięki za szybką odpowiedź :D
     
  11. mik611

    mik611 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2014
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No to jeżeli nawet masz Oryginalną GTA to na przeróbke RGH zapomnij o graniu online bo XBL zablokowany a link nie obsługuje wiec albo nie przerabiaj konsoli do czasu az znudzi ci się GTA. Sam posiadam DUAL NAND jak mówiłem wykonaną przez użytkownika ORSO i tak. w RGH gram sobie np w Diablo 3 po linku i inne a na Oryginalnym +LT gram sobie w GTA Online :) i nie ma żadnego problemu napisz do użytkownika ORSO nawet na gg wszystko dokładnie ci wyjaśni i pomoże w każdej kwestii i doradzi. I WŁAŚNIE TAK TO WYGLĄDA PRZEŁĄCZASZ SOBIE MALENKIM PRZYCISKIEM KTÓRY DASH CHCESZ ODPALIĆ ORYGINALNY LUB RGH NA ORYGINALNYM GRASZ LIVE NA RGH ewentualnie link lub singiel
     
  12. MarcysVonEylau

    MarcysVonEylau Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2014
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Iława, Poland
    Można zrobić Dual Nand z opcją włącz/wyłącz RGH?
     
  13. solisie

    solisie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2014
    Posty:
    94
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Coś w tym stylu. Żeby spokojnie spać warto mieć dysk i konto pod RGH i oddzielnie do LT.
     
  14. MarcysVonEylau

    MarcysVonEylau Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2014
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Iława, Poland
    Ok, a można u kogoś zamówić gotowe gry pod LT 3.0? I ile kosztuje i u kogo taka przeróbka (RGH i LT z Dual Nand)?
     
  15. mik611

    mik611 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2014
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Użytkownik ORSO wykonuje to na chipie Matrix trident poszukaj w youtube jest dużo filmów jak to wygląda i jak działa w praktyce
     
  16. MarcysVonEylau

    MarcysVonEylau Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2014
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Iława, Poland
  17. Dawidovy

    Dawidovy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2014
    Posty:
    156
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Co wy macie z tym ihasem do xgd3 to nie wiem, bez problemów nagrywam wszystkie gry zwykłą LG GSA4167B i śmigają bez problemów na każdych płytach jakie kupowałem obecnie (emtec, platinum, verbatimy). Instalacja na dysku również działa, bez trików z mp3 :D
     
  18. loot2012

    loot2012 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2014
    Posty:
    211
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Up ; Właśnie miałem to napisać dobrze gadasz.

    Ja już kilkanaście gier wypalilem zwykła nagrywarka Lg, która miałem w kompie od początku na płytach verbatim ( nie tam na jakiś esperanzach czy omegach) nie dość że oszczedzacie po 200 zł na grę to jescze na plyty wam szkoda 5 zł zapłacić. Nie wiem po co kupować ihasy b czy nawet te tańsze eu/e skoro nagram grę zwykła nagrywarka zrobie trick mp3 i smiga aż miło. Jeszcze szybciej się przelacza na czytanie z dysku niż bez tricku :)

    Tapnięte sprzed xboxa przez Neo V :)
     
  19. MarcysVonEylau

    MarcysVonEylau Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2014
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Iława, Poland
    Czy jest jakiś złoty klucz do tych nagrywarek? Muszą mieć jakiś specjalny laser/ soft/ obroty?
     
  20. MarcysVonEylau

    MarcysVonEylau Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2014
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Iława, Poland
    Ok, na lt 3.0 jeżeli będę miał nagraną grę z 'wszystkimi linijkami na zielono' to nie będzie żadnych problemów. Ale co jeżeli będą jakiekolwiek żółte? Wtedy nie grać online?. I jeszcze jedno: mam laptopa i gdybym kupił nagrywarkę do tych gier to jak ją podłączyć? Jakiś temat o tym jest?
     
  21. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    618
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28


    gry nagrane zwykłą nagrywarką w przypadku gier XGD3(8.13gb) (nie ihasem lub inną zgodną do wykonania pełnej kopii 1:1) nie nadają się:
    1)wywala błąd o zabrudzonej płycie itp nie przechodzi autoryzacji
    2) do zgrania poprawnie w całości na dysk konsoli
    3) próba zagrania na xbox live w taką grę = ban na konsolę


    Ihas lub kompatybilne nagrywarki z softem burner max lub emulacją payload tool umożliwiają nagranie pełnej kopii i żaden inny sposób= najbezpieczniejsza jeśli chcemy zagrać w sieci xbox live na LT 3.0

    a co do trików z mp3 fix laserek dostaje straszny wycisk ,mieli płyty strasznie i głośno

    zwykłą nagrywarka to można sobie nagrywać gry xgd2 z xbox360(7.29) i xbox1 bez problemu , zwykła nagrywarka nie posiadająca emulacji burner max payload tool nagrywa w rzeczywistosci 97% obrazu ,reszta to brakujące dane

    są wyjątki co do nagrywarek(zachowują się jak ihas) , osobiście używam ihas rev b , rev eu i plextor (są w pełni zgodne)
    możliwe że istnieją inne które działają w podoobny sposób a nie są na żadnej liście wymienione
    Sony Optiarc 5280S-CB PLUS (Does not require burnermax firmware or payload tool. Burns full games without them).
    Sony Optiarc 5280S-CB Robot (Does not require burnermax firmware or payload tool. Burns full games without them).

    http://thegamescene.com/topic/219-burnermax-payload-tool-drive-compatibility-list/
     
Wczytywanie...

Poleć forum