1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytania zielonego - X 360 elite/arcade

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Asghan, Maj 16, 2010.

  1. Asghan

    Asghan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Londyn
    Witam :D
    O istnieniu Xbox'a dowiedzialem sie 3 lata temu... a jak 5 dni temu dowiedzialem sie ze to Mcsoft to zrobil to mi prawie oczy wyskoczyly :p. Wiele razy pytalem kolegi o to co do tego potrzeba itp.
    Za kazdym razem slysze to samo:
    - praktycznie kazdy plaski teleizor
    - zapas baterii...

    Oczywiscie jak sie dowiedzialem iz mozna kupic akumulatorek do Xboxa to sie ucieszylem :p u mnie to wydatek ok $5...
    Tak wiec i nie wieze w to ze tylko plaski telewizor to ruszy poniewaz ludzie by tak chetnie tego nie kupowali ^^

    I tu sie zaczynaja pytania:
    1. Mam stary maly telewizorek z "****", czy np. GTA IV ruszy mi na tym... ( euro jest :p bo w tych starszych nie bylo :p
    2. Za pare miesiecy dostane LCD 32", ale na razie mam do wykorzystania lapcia i ten telewizor... co lepsze (jezeli lapcio to jak podpiac Xbox'a... slyszalem ze na niektorych mozna)
    3. Xbox 360 Elite i Arcade roznia sie pojemnoscia dysku, kolorem i tym ze ten pierwszy ma HD odtwarzacz... wiec jak mi sie wydaje obydwa ruszaja wszystkie gierki tak samo?
    4. Xbox live jest na abonament ale jak np. GTA IV ma tryb multiplayera to tez place zeby sie polaczyc czy nie?
    5. Mam w domu router ale w innym pokoju niz bym gral... czy Xbox ma wbudowanego wirelesa?
    6. Czy sa pady na kabel (lubie posiedziec z 7-10 h przed gierka w dni wolne :p:p Jezeli nie to ile tak mniej wiecej takie baterie/akumulator wytrzymuje??

    Dziekuje i czekam na odpowiedzi ^^

    Ps. sorka ze nie mam PL znakow poniewaz mam ENG kompa.
    Ps2. jezeli znajdziecie jakies orty to tez sorka ale nie pisze na codzien w Jezyku Polskim ^^
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    1. Ruszy ci na wszystkim ale na starych telewizorkach jakoś może być nie tyle słaba co tragincza.
    2. Nie da sie lapcia z xbox'em z tego co mi wiadomo ,a te kilka miechów przetrzymasz na tym tv. A na lcd 32 cale to już będzie poezja
    3.Jednym czym się różni arcade i elite to dysk w zestawie i czarna obudowa to wszystko. A do arcade tak i tak można dokupić wyjdzie na to samo.
    4.Są dwa rodzaje kont silver i gold na goldzie możesz grać przez multi na silver nie dotyczy każdej gry.
    5.Nie ma musisz sobie taki sprawić ,a koszt tego maleństwa graniczy do 200 zł
    6.Są pady na kabel ale są one mało stylowe lepiej kupić play&charge możesz ładować i grać. A co do akmulatorków dobrych to można na nich jeździć bardzo długo.
     
  4. Potocky

    Potocky Banned

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bytom
    1. tak, ruszy, gowno prawda ze tylko plaskie :)
    2. wg mnie telewizor
    3.Arcade nie ma dysku, tylko wbudowana pamiec 256 lub 512 na demka, a Elite dolaczony do zestawu 120GB. Wszystkie odtwarzaja HD jesli maja gniazdko HDMI.
    4. Placisz raz na jakis czas, wykupujesz abonament np na rok i za nic nie placisz juz przez rok...
    5. Niestety nie ma, trzeba dokupic.
    6. Sa :) Moje akumulatorki przy uzywaniu 2-3H dziennie starczaja na 3 tygodnie :)
     
  5. soundbass

    soundbass Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1. jeśli jest euro to pójdzie, ponoć ludzie grali na 12" crt :p
    2. złącze z laptopa to wyjście (jeśli chodzi o hdmi)
    3. różnice to tylko kolor, dysk, akcesoria
    4. płacisz
    5. potrzebny jest adapter który kosztuje coś chyba od 200-300 zł :p
    6. http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/play-charge-czy-akumulatorki-53977.html z tego tematu można wywnioskować że ponad 3 tyg :> ale przy intensywnej grze (tak powiedzmy 10h dziennie) pewnie z tydzień wytrzymaja ;)
     
  6. ProEloHajter

    ProEloHajter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mrągowo
    1. Nie martw się o TV jak masz jak podłączyć ale grafa będzie że żal **** ściska.
    2. Nie wiem bo nie mam laptopa
    3.Elite od arcade się różni jedynie okablowaniem i że Elite ma dysk 120gb a arcade nie ma.
    4. Nie bój nic 1 miesiąc golda masz za free a potem allegro lub sklepy się kłaniają. A co do podłączenia to pod XBL za free ale będziesz miał blokadę jak będziesz nie mieć golda na multi.
    5. Musisz dokupić takie coś żeby mieć WLAN XBOX 360 WIRELESS NETWORKING ADAPTER 4CONSOLE! (1038087740) - Aukcje internetowe Allegro
    6.Baterie tak z 1 tydzień ciągłego grania (chodzi mi te 7-10h dziennie) a akumulatorki nie wiem
    |
    |
    |
    \/ @edit o panowie szybsi .
     
  7. Asghan

    Asghan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Londyn
    Ok :D Mnie to tam grafa narazie pikus bo to miesiac moze 2 i bd mial nowy telewizor ^^
    Co do multiplayer to troche lipa ;/ ale no coz w 1 tez duzo zabawy :p

    Dziekuje za odpowiedzi :D
     
  8. Jubyszonek

    Jubyszonek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    1. Myślę że pójdzie
    2.Niestety nie wiem
    3.Tak ruszają wszystkie gry tak samo.Elite ma np dysk 120gb,a arcade ma kartę pamięci 256mb a arcade nie ma headseta
    4.Płacisz co miesiąc,co 3 miechy lub za rok. Polskie ceny: 1 miech 20-30zł,3miechy(45-55zł),rok 100-120zł są to ceny z allegro
    5.Nie trzeba dokupić,niestety jest drogi ;/
    XBOX 360 WIRELESS NETWORKING ADAPTER ** CHUDY333 (1038592982) - Aukcje internetowe Allegro
    XBOX 360 WIRELESS NETWORKING ADAPTER 4CONSOLE! (1038087740) - Aukcje internetowe Allegro
    6. Są chyba pady na kabel ,ale lepiej kupić albo akumulatorki(Żywotność i "wystarczalność" nie wiem jak to nazwać ;p, zależą główni od firmy) lub oryginalny Play&charge od M$ ,nie kupuj tylko podróbek za 20zł bo to gówno
     
  9. Asghan

    Asghan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Londyn
    Ceny to ja mam o wiele mniejsze bo w UK mieszkam ^^
    Aha i przypomnialo mi sie pytanko...
    Mialem gierki na lapcia ale niestety ze to laptop to mam gigantyczne FPS lagi ;/ nawet jak gram w gierki takie o bajkowej grafice i na low ustawieniach... po prostu im mniejsza rzecz tym gorsza jakosc :D
    Czy na Xbox 360 Elite (ponoc lepiej lazi) zdarzaja sie FPS lagi?
     
  10. soundbass

    soundbass Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    gówno prawda >.< arcade i elite mają takie same bebechy, różnią się dodatkami, a doczyty ponoć są, jeśli masz gry na dysku to zmniejsza doczyty ;>
     
  11. Asghan

    Asghan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Londyn
    A jak mam gre na plycie to moge ja jakos na dysk wrzucic ?

    No i jeszcze jedno... bo tak siedze na forum i czytam i czytam i w prawie kazdym temacie napisane jest cos takiego jak Jasper itp.... wydaje mi sie ze jest to cos w rodzaju softu badz napedu :p Jaka jest roznica pomiedzy tymi 3 napedami/softami (oczywiscie chodzi mi o orginalki, bo mi sie nie oplaca przerabiac jezeli kupie najnowsza gierke za 30$ max ze wszystkim - fan pack :p a sama gierka 20$)
     
  12. key

    key Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To nie napędy, tylko płyta główna. Jasper jest najnowszy i najlepszy.
     
  13. rogal_88

    rogal_88 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Co do zwykłego tv to warto powiedzieć, że musi mieć 60hz bo inaczej niektóre gry nie ruszą...
     
  14. Asghan

    Asghan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Londyn
    Ok dzieki wam wszystkim za pomoc ^^
    W ramach rewanzu daje po dziekuwce :D:shisha:yeye::DD
     
Wczytywanie...

Poleć forum