1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytania :)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez turysta, Maj 11, 2010.

  1. turysta

    turysta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    Witam!
    Mam kilka pytań odnośnie tej konsoli a ponieważ zbytnio sie na tym nie znam, mogą sie wydawac głupie

    1. który model wybrac? arcade czy premium?? słyszałem ze któryś z nich ma lepsze chłodzenie, a jezeli nie to jakie sa różnice. A i które żadziej łapią rroda ;/

    2. Czy mozna podłączyc pod ta konsole zestał głośników 5.1 od komputera??

    3. Czy gry sa instalowane na dysk? (pewnie nie wszystkie ale podobno zainstaalowane sie nie przycinaja i nie mają problemów z ładowaniem tekstur)

    4. Czy na zwykłym telewizorze kineskopowym będzie grafika dobrze wyglądac bo taki akurat posiadam.

    5. Czy jak będę miał starszy soft (przeróbka) to mogą mi nie pójść niektóre gry?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1. jaspera (to ten z lepszym chlodzeniem jak to ujales) elite (120gb dysk), premiumow juz praktycznie nie ma :) koniecznie patrz czy Xbox to jasper
    2. nie, ale pod TV tak
    3. tak, ale i tak potrzebujesz plyte zeby zagarac w gre (instalowanie na dysku oszczedza laser w napedzie)
    4. jak masz maly to kiepsko, ale da sie grac
    5. wszystkie pojda (najlepiej zalatw przerobke LT)
     
  4. Potocky

    Potocky Banned

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bytom
    1. Chlodzenie takie same w Arcade i premium - zalezy tylko i wylacznie od plyty glownej. Najlepiej zeby byla Jasper (produkowana chyba od wrzesnia).

    3. Tak, mozna instalowac na dysk lecz Arcade go nie posiada, chyba ze dokupisz. Tak, to prawda ze nie maja klopotow z teksturami i radziej przycinaja.

    4. Jedynie 'napisy' w niektorych grach na kineskopowych sa kiepskie, reszte da sie przebolec :)

    na 2 i 5 odpowiedzi nie znam ;)

    @up
    jak zaczalem pisac nie bylo posta ^^
     
  5. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    1. Jasper najlepiej arcade
    2.Raczej nie
    3.Wszystkie gry możesz instalować na HDD
    4. Ja gram na starym daewoo
    5. Najlepiej Ixtrem LT
     
  6. turysta

    turysta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    a i jeszcze jedno pytanie, czy mozna na tym sprzęcia odpalac filmy dvd lub divix'y ?
     
  7. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak. Nie czyta tylko napisów.
     
  8. turysta

    turysta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    słuchajcie, mam okazje kupic jaspera z dyskiem 60 2 pady za niecałe 600 lub z dyskiem 20 ale nie wiem czy nie będzie za mały zeby grac swobodnie w kilka gier. Dodam ze nie chce wydawac za dużo pieniędzy. ile zwykle zajmuje zainstalowana gra??


    edit.
    wszystki gry trzeba instalowac?
     
  9. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Na 20 GB HDD wejdą ci 2 gry.Nie opłaca się kupować dwudziestek.Zależy od gry jaką masz np BBC 2 zajmuje 4.9GB. Pamiętaj jeszcze ,że 7GB zajmują elementy systemowe.
     
  10. ques

    ques Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jedna gra zajmuje od 3,5gb do 6,8gb ,no chyba ,że jest na 2 płytkach ...Z dyskiem 20gb będziesz miał licho ... Polecam Ci dysk 60gb :)
     
  11. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    za ok 650 zł masz nowego Arcade
     
  12. turysta

    turysta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    no ale arcade moze złapac rroda a nie chciał bym tego ;/ czy cena 600zł z 2 padami i 60gb to dobra cena + gwarancja 12 miechów?? oczywiście jasper i jakies Ixtream 1.6<< co to?
     
  13. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    HAHA to jakas nowa teoria czy co?
    Arcade nie jest bardziej podatny na rroda. Pod tym wzgledem nie ma roznicy miedzy Arcade a Elite lub Premium
     
  14. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    iXtreme 1.6 to wykrywalna przeróbka można tak to ująć.
     
  15. turysta

    turysta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    mozecie mi powiedziec czy wystarczy mi telewizor hd ready do tej konsolki? czy lepiej zaopatrzyc sie w full hd? Zamierzam kupic max 32 cale, i jaką marke byscie polecali
     
  16. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Pewnie że starczy mówią że nie ma zbytniej różnicy między 720p a 1080p więc możesz brać bo większość gier i tak jest w 720p lub ok tego ale jak już kupujesz to może bardziej warto zaopatrzyć się już w Full HD tak jak ja to zrobiłem bo później się może przydać ja mam Samsunga więc mogę Ci polecić tak samo jak LG
     
  17. turysta

    turysta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    zasilacz 150 to z tym nowszym mniejszym prockiem?
     
  18. trochos

    trochos Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    172
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Toulon
    zasilacz 150 to Jasper z lepszym chłodzeniem :D
     
  19. moon

    moon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z przestrzeni kosmicznej :D
    Siemka, juz serwuje odpowiedzi na twoje pytania ;)

    1. Jezeli chcesz Dysk bierz Premium, Arcade go nie posiada (Lepsze chlodzenie ma Jasper, tzn. zostal zrobiony w lepszej technologii 45costam :D i ma najwieszka odpornosc przeciwko chorobie zwanej RRod + ja sam mam Falcona i nie narzekam :D)

    2. Tak, mozna podlaczyc glosniki ;), tutorial masz o tym na forum.

    3. Jezeli chcesz zainstalowac gre na dysk, to instaluj nie ma problemu ZADNA gra tego NIE WYMAGA ;) to twoja opcja chcesz, to instaluj nie to nie.

    4. No ja nie narzekam :D, sam mam CRT.

    5. Tak tj. najnowszy soft jest zawsze najlepszy ++ na iXtreme LT masz mneijsza mozliwosc zbanowania konsoli, no ale zawsze jakas jest...
     
Wczytywanie...

Poleć forum