1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie - aktualizacja

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez flaque, Maj 28, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. flaque

    flaque Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie!
    Nie będę owijał w bawełnę i od razu przejdę do sedna:
    Moja konsola została niedawno przerobiona z LT 2 na LT 3, grałem w nowe tytuły ale zaczęły się pojawiać kolejne - Max Payne 3, Prototype 2, Skyrim itp. Zanim przerobiona została na LT 3 uległa RRoD (bodajże 1) po aktualizacji z Fify 2012 i stąd moje pytanie - jeżeli teraz zaktualizuję konsolę z Maxa Payne'a na przykład nie stanie się z nią nic? Nie chcę wrzucać kolejnych pieniędzy w błoto jak wcześniej. :x

    Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Możesz aktualizować ;) Nic się nie stanie.Dla pewności sprawdź w ustawieniach jakiego masz dasha.Jeżeli dash to 13599 lub większy to aktualizuj bez obaw, jeżeli mniejszy niż 13599 to będą problemy.
     
  4. mendrzej

    mendrzej Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    IRL
    Jesli bedziesz juz zabieral sie za aktualizacje zrob to przez pendrive nie aktualizuj z plyty.
     
  5. mendrzej

    mendrzej Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    IRL
    I jeszcze informacyjnie jesli nie posiadasz liteona ihas B przystosowanej do
    Nagrywania gier XGD3 to radze jej zakup przed aktualizacja Dasha gdyz az poniewaz gry wypalone zwykla nagrywarka na Dashu wyzszym niz 604 poprostu nie dzialaja.
     
  6. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    działają tylko nie można zainstalować ich na HDD
    Ale radze kupić bo można grać live(99% bezp.)
    a nie jest taka droga i jest na przyszłość nie wiadomo co M$ nam zaoferuje po E3;))
    Kup IHAS 124b i crossflas*** na 524b wtedy dożo zaoszczędzisz;))
     
  7. flaque

    flaque Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję obu za odpowiedź, a teraz do mendrzeja:

    Xbox ma napęd LiteOn, ja nagrywarkę mam Samsunga zewnętrzną kupioną tydzień temu. Nie mam aktualnie po prostu pieniędzy na kupno nowego sprzętu a nowa nagrywareczka dobrze śmiga. Rozumiem, że nie ma innego wyjścia niż kupno nowej nagrywarki? :x (PS. Nie mam stacjonarnego - laptop)

    @Dawid:
    Nie zależy mi na grze przez Internet (LIVE) a jak wspomniałem nie mam obecnie funduszy na nowe zakupy co do konsoli.
     
  8. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    czyt mój post wyżej!!!!
     
  9. matizeusz

    matizeusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrywarka ihasa z tego co wiem jako jedyna nagrywa dobrze płyty XGD3.
    Laptop nie jest przeszkodą do podłączenia takiej nagrywarki. Wystarczy odpowiedni adapter sata - usb
     
  10. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    tak jako jedyna dobrze nagrywa
    ale jak nagra zwykła to nagra 97% i taka grę nie można zainst na HDD
    i nie można z taką grać po live
     
  11. flaque

    flaque Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak tak, wiem - SATA/USB. Chcę nagrywać te gry i grać w nie po jak najmniejszej linii oporu - może być bez Internetu a obecne wypalanie płyt mnie zadowala :)
    Nie mam po prostu pieniędzy na komponenty do konsoli. Wydaje mi się, że pomoc została mi udzielona:

    mogę aktualizować z pendrive
    nie usunie mi to przeróbki
    nie mogę grać przez neta i instalować jej na dysku

    i tylko o tyle mi chodziło. :) DZIĘKUJĘ ZA POMOC UŻYTKOWNIKOM!
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jakiego masz teraz Dash'a?

    Możesz instalować gry na dysku --> trick z muzyką.

    Możesz grać online, ale dla większego potencjalnego bezpieczeństwa zalecany jest iHAS.
     
  13. flaque

    flaque Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć jeszcze raz, mam wielkie pytanie:
    Przeróbka LT 3.0, wgrałem najnowszego dasha z pendrive (CHYBA 14017, najnowszy), ale Max Payne i Sniper Elite V2 wymaga aktualizacji... nie wiem dlaczego. Jeżeli muszę zaktualizować to zrobię to, ale dlaczego?
    Proszę o odpowiedź.
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Aktualizuj, nic się nie stanie.
     
  15. mk1981

    mk1981 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Aktualizuj bez obaw...:)
     
  16. AdrianSwr

    AdrianSwr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam, mam pytanie odnośnie aktualizacji jaką wymusza na mnie gra.
    Na początek kilka danych: Konsola LT 3.0, aktualny dash: 2.0.13604, gry wypalam zwykła nagrywarką i chodzą bez niczego i bez problemu instalują się na dysku.
    Chcę zagrać w grę Men In Black: Alien Crisis, która wymusza na mnie aktualizację przed jej odpaleniem.
    Pytanie:
    1. Powiedzcie mi proszę czy ta aktualizacja nie zniszczy mojej przeróbki, oraz czy nie wniesie innych przykrych konsekwencji?
    2. W razie gdybym bez problemów mógł zaktualizować tego dasha, to robić to z płytki z grą, czy innaczej?
    Dziękuj z góry za poświęcony czas.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum