1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie a'la NOOB

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Gnoyek, Październik 6, 2011.

  1. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    Mam lamerskie pytane. Bo czytałem już tutaj sporo tematów ale i tak nie jarze jednej kwestii.

    Mianowicie

    Posiadam konsolę xbox 360 slim 4gb data produkcji 2010-09-08 z napędem LITEONA DG-16D4S

    Posiadam również klucz napędu od poprzedniego sprzedawcy. Aktualnie lt 2.0 do mojego napędu jest jeszcze w fazie testowania. A przeróbka którą aktualnie posiadam to lt 1.92.

    I tak jeżeli wyjdzie już lt 2.0 do mojego napędu to czy będe go mógł wgrać samemu poprzez jf przez dogranie fw do napędu? Czy za każdym razem trzeba coś kombinować z cięciem ścieżek bądź nawiercaniem? Bo nie mam pojęcia. Jeżeli za każdym razem trzeba to się za to nie biorę a jeżeli można wgrać samemu to byłoby już super.

    Ewentualnie jeżeli będe mógł to sam wgrać to jak to się dokładnie nazywa te śmieszne urządzonko co zasila napęd przez usb bo w moim slimie kabelek zasilania jest skąpy (krótki) i nie bardzo wygodnie wyciągnąć i włożyć sekcje zasilania do napędu :)

    OK Proszę o wypowiedź osób co się naprawdę na tym znają. Nie jakichś pseudo znawców :)

    Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki za odpowiedź.

    Ewentualnie jeżeli te drugie czyli wiercenie to polećcie kogoś słownego który zrobi to dobrze i odeśle konsolę sprawną spowrotem :)


    EDIT

    Ewentualnie czy nie lepiej dokupić w takiej sytuacji nowy napęd i wgrać do niego mój key z oryginalnego napędu. I pomęczyć się troche z wsadzeniem go do konsoli?

    Ewentualnie ktoś sprytny może wskazać mi jaki napęd do konsoli slim się nada?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ponawiam pytanie bo nikt nie czyta dalej niż pierwsza strona
     
  4. XboXGG

    XboXGG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    powiem tak
    jestem tez nowy , a klilka razy juz sie spotkalem z tym jak przerobic konsole
    ja ez myslalem nad nowym napedem , ale trzeba spoof robic, by byl widziany jako ten pasujacy do konsoli
    sa tez urzadzenia
    USB ProbeV3 720p HD - YouTube
    USB Probe v3 Przerób sam Xbox'a Najpopularniejszy (1854990006) - Aukcje internetowe Allegro

    i niby latwo sie robi
    sam tego nie robilem i chyba nie bede robil
    lepiej kupie sobie 2ga konsole :p i tam bede grzebal < stara i zbanowana , bo to tanie >
    to dla laika chyba najlepsze
     
  5. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ponawiam pytanie gdyż poprzednia wiadomość nie jest satysfakcjonująca.

    Proszę mi powiedzieć czy muszę nawiercać za każdym razem czy jak? bo nie mam pojęcia. Być może naczytałem się głupot albo i nie ale wolę sprawdzić. Nie chce komuś naprawiać ale tylko i wyłacznie sobie. Bo przecież jeszcze nie jeden lt przed nami prawda :)
     
  6. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Przede wszystkim musisz rozkrecic konsole i sprawdzic jaki chip. Od tego zalezy czy bedziesz musial drillowac w chipie czy wystarczy ciac sciezki.
     
  7. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok ok. A czy jak aktualnie mam przerobioną konsolę to chyba już to było zrobione nie?? czy to się robi za każdym razem?? wczoraj rozkręcałem kosnolke i wszystko wypisałem ale zapomnialem zobaczyć jaki mam chip. Tylko spisałem model dvd romu :)

    Bo nie wiem czy pomoże mi coś probe v3

    Jak możesz to się wypowiedz jeszcze raz byłbym bardzo wdzięczny. Ewentualnie jak rozpoznać czy jest już ochrona zapisu zdjęta na stałe czy nie. Bo nie wiem. Pomóż laikowi :)
     
  8. dzieciorób

    dzieciorób Banned

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no ale myślisz że 5 razy przerabiasz to 5 razy wiercisz i po stu przeróbkach masz ser szwajcarski czy jak to sobie wyobrażasz?
    napęd raz modyfikujesz i to tylko żeby ODCZYTAĆ klucz napędu - jak masz klucz to 90% z głowy

    do zapisu nie trzeba żadnych modyfikacji - ba, nawet sama konsola z updatem dashboardu może wgrać nowy firmware co właśnie nie dawno miało miejsce
    z tym że no klucz odczytać trzeba, a napęd to jedyne z dwóch miejsc jego przechowywania do którego do tej pory był dostęp
     
Wczytywanie...

Poleć forum