1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie co do CK3 prosze o pomoc fachowca

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez InPirats, Grudzień 5, 2009.

  1. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Na początek to witam wszystkich serdecznie.

    To tak może za 3 miechy planuję kupić sobie CK3 do xbox360 a dokładnie coś takiego:

    [​IMG]

    i tu moje pytanie odnośnie tego to tak w komputerze mam dwa wejścia na kable jedno to mam w to niebieskie monitor mam podpięte i obok tego niebieskiego jest białe i podejrzewam,że to jest na portc com czy jakoś tak i teraz tak powiedzcie mi czy dobrze mówię to tak ten czarny kabel co jest na rysunku to podłączam pod to wejście biale obok tego na monitor w komputrze tak? następnie zasilania już z konsoli nie biorę ino podłanczam to zasilanie z ck3 i finito tak? proszę o odpowiedz czy dobrze to mówię.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Z tego co napisałeś wynika, że chciałbyś podłączyć konroler na COM do wejścia DVI na karcie graficznej. Lepiej sobie odpuść to CK3.
     
  4. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    a jak najłatwiej podłączyć?
     
  5. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  6. mattbos

    mattbos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    berlin
    elo najlepiej kup inny zestaw nowszy one naja jeszcze dodatkowo mini usb:)) z tym raczej sobie poradzisz i pamietaj ze potrzebujesz tesz specjalny kontroler via powodzenia
     
  7. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    chciałbym o szybką odpowiedz na to pytanie co teraz zadam to tak jak sobie kupię to urządzenie

    [​IMG]

    i teraz tak powiedzcie mi czy teraz dobrze mówię:

    to tak;

    po zakupieniu tego ck3 lite pro nie chce lite mi wystarczy i teraz tak ten kabel RS232 SERIAL CABLE co jest na rysunku ten czarny podłancza się go pod port com w pc czyli u mnie jest tak:

    [​IMG]

    czyli wychodzi na to,że ten port com po dktóry trzeba podpiąć RS232 SERIAL CABLE jest to zielone wejście bo nawet po tych wtykach widzę dobrze mówię?następnie wiadomo kabel ten na rysunku niebieski(zielony) czyli ten:[​IMG] podpiąc do tej płytki Xcuter a drugą końcówkę do napędu liteon jako zasilanie bo już z konsoli nie bede brał zasilania skoro ck3 podłączam no i właśnie to by było na tyle bo konwenter RS232 mi jest nie potrzebny bo przecież mam wejście na kabel RS232 z tyłu kompa.Bo jak bym kupil ck3 pro to bym musiał jeszcze kabel usb podłączac a jak kupie ltie to nie ma tam kabla usb czyli to wszystko co opisalem to dobrze? jest? i jeszcze wazne pytanie mam kabel molex taki:

    [​IMG]

    i tak wiem,że tutaj trzeba go podpiąć

    [​IMG]

    a nie wiem właśnie gdzie drugą końcówkę kabla molex podpiąc w pc? w które miejsce?


    i teraz tak dla podsumowania szybko powtórze to i powiedzcie mi co żle mówię a co dobrze:


    Instaluje Sterowniki: PortIO32,
    Instaluje VIA SATA 5.30c
    Instaluje CK3 PRO USB Drivers

    konwerter RS232 TTL lub popularny Connectivity Kit v3/pro wybieram Connectivity Kit v3 lite

    nastepnie podłączam wszystko czyli sata do pc w miejsce sata na płycie głównej a drugą końcówkę do napędu następnie zasilanie nie biorę już z konsoli ino z ck3 czyli podłączam ten niebieski kabel do napedu w miejsce zasilania tam gdzie był bialy kabel zasilający od konsoli i tak usb nie mam kabla bo kupie zestaw ck3 lite czyli zostaje mi do podłączenia ino kabel molex i RS232 czyli kabel RS232 białą końcówkę podłanczam do tej płytki Xcuter w odpowiednie miejsce a drugą końcówkę podlanczam w to wejście umnie akurat zielone bo tam jest port com no i zostaje podłączenie kabla molex no to tam jak na rysunku podłanczam do Xcuter a drugą końcówkę gdzieś do pc pewnie gdzieś na płycie głównej no i to by było na tyle i teraz tak powiedzcie czy to dobrze napisalem chodzi mi głownie o tą ostatnią wiadomość czyli tą co teraz napisałem.


    Proszę was o odpowiedz,czekam niecierpliwie.
     
  8. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Molex podpinasz w zasilanie. Jak masz dysk twardy IDE to do niego idzie taki kabelek i właśnie on dostarcza prąd do dysku. Taki sam kabelek podpinasz do CK3, aby napęd konsoli miał zasilanie.

    Ogólnie to wygląda tak, że chyba nie można tego źle podłączyć. Jak dostaniesz to w łapy to raczej powinieneś wiedzieć jak to podłączyć.

    Aha i jeśli coś nie będzie pasiło do odwróć do góry nogami!
     
  9. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    ale z tego co opisałem to jest dobrze do tego molexsa to wszystko jest dobre co napisałem?czyli nie potrzeba mi kabla usb jak kupie ck3 lite czy potrzeba? ogólnie niech ktoś mi powie czy dobrze to opisałem czy nie to co mam zamiar zrobic?
     
  10. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    od wczorajszego dnia mineło trochę czasu wiec mogę napisac nastepnego posta.

    Tak więc proszę o odpowiedz na to pytanie co zadałem 2 posty wyżej niech ktoś kto się na tym zna niech mi odpowie na te pytania byłbym bardzo wdzięczny.

    //Daruj sobie pogrubienie, nie da się tego czytać! Sloniu

     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie możesz napisać następnego posta, bo możesz go napisać po 24 godzinach!
    Zapoznaj się lepiej z regulaminem...
     
  12. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Kolego jesli chcesz uzywac tego CK3 to muisz miec usb i sata, mostek w pc obojetny pod intelem tez ida napedy bez problemu.
    Co do com to nie wiem moze z przelotka to dziala ja mam na usb bez problemu robie kazdy naped ;)
     
  13. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    naprawdę wyjaśniłeś tak,że nie rozumiem oczym ty do mnie napisałeś,

    edit;prosze nadal o pomoc i odpowiedz na tamte pytania co zadałem we wcześniejszych postach
     
Wczytywanie...

Poleć forum