1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie co do flasha samsunga

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez mateusz232, Marzec 23, 2009.

  1. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jutro lub po jutrze powinien dojsc do mnie naped samsunga :)

    I czytam na waszym forum o flashu i mam co do tego pare pytan otoz:


    1.

    Kod:
    Wyłączamy konsolę i PC, uziemiamy obudowę xbox’a z obudową PC za pomocą kabla, który przewodzi prąd. Odłączamy wszystkie napędy w PC.
    Czy można to rozwiązać kładąc część obudowy ( tej metalowej) Xsa na obudowie komputera ? Powinno tez uziemiać :)

    2.To pytanie mnie najbardziej nurtuje :(

    Kod:
    Należy pamiętać aby tacka była do połowy otwarta czyli jeżeli nie korzystamy z Xecuter connectivy kit lub Xtractor 360 to podłączamy zasilanie z konsoli i po uruchomieniu konsoli ręcznie wysuwamy tackę napędu do połowy po czym podłączamy kabel SATA z komputera do napędu.
    Wychodzi ze mam odpalić konsolkę wysunąć napęd i przy włączonej konsolce (napęd podczepiony) podczepić kabel sata do kompa od napędu ale czy nie będzie żadnego zwarcia ? Oczywiście rozumiem ze komputer ma być wyłączony.

    Pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. martini

    martini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gniezno
    1.Tak,wyjdzie na to samo
     
  4. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to teraz tylko potrzebuje odpowiedzi na to drugie :) czy nic się nie stanie jak podepnę kabelek sata od kompa do konsolki podczas gdy konsolka będzie działać ? Czy może źle zrozumiałem tutorial ?


    I pytanko czy do flasha sie nada GA-M61SME-S2 ?
     
  5. tomasz0992

    tomasz0992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    częstochowa
    1.Nic sie nie stanie
    2.Tak, plyta jest w porzadku
     
  6. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    wypnij zasilanie z napedu i potem podlacz sata
     
  7. mariuszb89

    mariuszb89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przy włączonej konsoli trzeba wyjąć zasilanie? nic sie nie stanie?
     
  8. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak chcesz moge Ci pomoc w flashu juz sie nauczyłem dobrze :)
     
  9. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
  10. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Jeśli mam Samsunga przerobionego ixtreme 1.4.1, to przy chęci sflashowania go do ixtreme 1.5.1 muszę wgrać najpierw fabryczny bios napędu, a potem przerabiać na ixtreme 1.5.1, czy może od razu z ixtreme 1.4.1 zaktualizować bios do ixtreme 1.5.1?

    Drugie pytanie - czy jeżeli będę korzystał z DosFlasha, muszę mieć kontroler VIA na płycie głównej?
     
  11. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    Wszystko zależy od tego czy masz oryginalny klucz od napędu już gdzieś na dysku. Jeżeli nie to nie martw się, odczytanie go i przygotowanie nowego firmware to dosłownie 15 min. Rób wszystko dokładnie tak jak na filmiku, godzinka roboty (max) i masz wersje 1.51.

    A co do drugiego pytania to nie będziesz potrzebował koniecznie kontrolera VIA. Musisz mieć po prostu kontroler SATA. (nie wiem czy każdy się nada ale na 99% myślę że tak). :D

    p.s. nie odpowiedziałem na pytanie które zadałeś. :p Nie musisz przywracać starego firmware. Wystarczy wgrać nowe. Zobacz filmik do którego link podałem wcześniej. Dzięki niemu powinieneś zrobić wszystko bez najmniejszego problemu. Nagraj go sobie na cyfrówkę (bezpośrednio z monitora) lub zrzuć na telefon i krok po kroku rób to co mówi Dexter. Powodzenia! :D
     
  12. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie wszystkie sata sie nadaja :p Tylko Nforce i jeszcze jakis tam
     
  13. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    mateusz232, to dlaczego w changelogu dosflasha pisze:
    Hmm?
     
  14. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    no powiedzmy że zdecydowana większość :p:p:p
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12098
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
     
  16. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Robię wszystko wg. tego wideo tutoriala. Wyłączam konsolę, wciskam "Y", w status pisze "0xD1", włączam konsolę i status zmienia się na "0x80" i dalej nic się nie dzieje. W czym tkwi mój problem?
     
Wczytywanie...

Poleć forum