1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie co do odflashowania

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez [PL]Kadrom, Marzec 10, 2011.

  1. [PL]Kadrom

    [PL]Kadrom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Odrazu przepraszam, jeżeli się powtażam

    Posiadam kamlota z wgranym firmem napędu LT+. Jednak od dawien dawna pocinam na oryginałach. Kumpel stwierdził, bym wgrał oryginalny firmware do napędu to będziemy se mogli razem pograć online. I tu nasuwa się kłopot. Otóż raz mi się zdarzyło, że usiłowałem połączyć się z LIVE. Podczas testu połączeń gdy ładował się pasek pod Xbox live nie łączyło dalej. Chciałbym sprawdzić czy mój klocek nie jest czasem oflagowany. Mam program XVal 2.0 jednak jest tam wymagany jakiś encrypted X value.

    1. Z kąd wziąść ten encrypted X value?
    2. Jeżeli już otrzymam wynik to co dalej

    P.S. Nie biorę pod uwagę kupna nowej konsoli gdyż nie chce mi się bawić w handle a granie z lt= na live też mi się nie widzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    1. Dane Systemowe w konsoli na samym dole linijka X:
    2. Jak będzie Secdata clean to bez flagi

    Jak masz przeróbkę to musisz mieć płytę z oryginalnym FW idziesz do kogoś kto się na tym zna i Ci wgrywa
     
  4. [PL]Kadrom

    [PL]Kadrom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jak by była flaga to jak ją ewentualnie usunąć (jakiś tutek czy cuś)
     
  5. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    nie da rady, ale coś słyszałem o przywracaniu secdata.bin po przez grzebanie w NAND ale nie wiem czy to prawda
     
  6. [PL]Kadrom

    [PL]Kadrom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dobra jak wgram oryginalny flash założe nand write protector i sprawdze dzienx
     
  7. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    na nand write protector to chyba już za późno będzie, to jest przełącznik żeby osoby trzecie nie miały dostępu do zgrywania gier na dysk oraz łączenia się z Live i aktualizacji konsoli, a że ty już masz flagę to chyba sam protector nie pomoże
     
  8. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    właśnie się dowiedziałem że jest możliwość wyzerowania pamięci NAND koszta od 99zika w zależności od konsoli, po drugie nie wiadomo czy to pomoże bo jeżeli jesteś już na czarnej liście to bana i tak dostaniesz, jak na razie jesteś w logach a ban rzeczywisty może przyjść jutro albo za kilka miesięcy, ogólnie jak ci nie szkoda hajsu to polecam i może wtedy zrób nand protector
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    to już lepiej pozbieraj i kup sobie konsolkę samą bez okablowania np tylko do live......i bedziesz mial pewniaka....
     
Wczytywanie...

Poleć forum