1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie: Czy dysk twardy o pojemności 4GB wystarczy do zapisania 3 gier? Na slima

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Traaxear, Sierpień 17, 2011.

  1. Traaxear

    Traaxear Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Mam zamiar kupić sobie xboxa 360 slim i nie wiem ile pojemności wystarczy mi i dlatego pytam:
    Czy dysk twardy o pojemności 4GB wystarczy do zapisania 3 gier lub 2 gier?
    Pozdrawiam, Traaxear.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. croixdefeu

    croixdefeu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    Nie wystarczy .Chyba , że mówisz o grach arcade , bo " normalne " gry są większe niż 4 gb.
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wystarczy do wielu zapisow stanow gry bo one zajmuja kilka no moze maks kilkanaście MB na gre, choc do instalowania gier juz moze byc gorzej i nawet jednej gry możesz nie zainstalować, gry arcane powinno ci sie zmieścić bo nie zajmują duzo
     
  5. Traaxear

    Traaxear Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sory ale jestem całkiem zielony i czy grę wwe smackdown vs raw2011 trzeba instalować czy nie?
    Bo zamierzam kupić.
    I jeszcze jedno jaki dysk wystarczy na 3 lub 2 gry?
     
  6. croixdefeu

    croixdefeu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    Nie trzeba instalować , chociaż po instalacji nie zużywa się tak laser , no i x jest cichszy , bo płyta w napędzie się nie kręci. A żeby instalować gry na dysku musisz kupić np. 250 gb.
     
  7. Rurek7

    Rurek7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Żadnej gry nie musisz instalować, możesz grać z płyty.

    @up wyprzedziłeś mnie o milisekundę :)
     
  8. Traaxear

    Traaxear Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    thx wielkie ale czy na dwie gierki opłaca się kupić 250 GB?
    Chciałbym tylko dwie sobie zainstalować. I w ile czasu ten laser może się zużyć? A ten laser to z xboxa czy z płyty?
    pozdrawiam
     
  9. croixdefeu

    croixdefeu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
  10. yaro555

    yaro555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2010
    Posty:
    330
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Skierniewice, Poland
    Ja bym ci jednak polecił kupić coś z większym dyskiem np. 120 lub 250 bo gra z płyty samej jest naprawdę irytująca momentami! Raz grałem już nie pamiętam w jaką grę ale wiem, że mało nie zwariowałem - często się wczytywało, głośno płyta chodziła, no i fakt, że mniej się napęd/laser zużywa.
     
  11. yaro555

    yaro555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2010
    Posty:
    330
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Skierniewice, Poland
    To już zależy od lasera.
     
  12. Traaxear

    Traaxear Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a i czy jak kupię drugi dysk twardy oryginalny drugi i wsadzę go za poprzedniego to nie zostanę jakiś zablokowany itp?
    I czy mógłbym wymieniać np.4GB(z takim dyskiem kupię konsolę) na 60 GB i na odwrót?
     
  13. croixdefeu

    croixdefeu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    Nic się nie stanie po zamianie dysków. I możesz sobie wymieniać zamiennie 4gb na 60 gb (tylko po co ? ).
     
  14. Darcik

    Darcik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pamięc flash 4gb znajduje się na płycie głównej konsoli pod napędem, jest wpięta w port ala usb.

    Ty najlepiej kup dysk 250gb, nie ma sensu przy obecnych cenach bawić się w jakieś 20 60 czy 120gb. Kupujesz, wkładasz w dziure która jest zasłonięta zaślepką z prawej strony konsoli i koniec.
     
  15. croixdefeu

    croixdefeu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    No patrz pan kur...a , a myślałem , że te 4 gb jest wyjmowane jak ten 250 gb. Człowiek uczy się całe życie. Dzięki Darcik za poprawienie mojego błędu.
     
  16. Traaxear

    Traaxear Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki wielkie wam wszystkim i jak będę miał jakieś problemy to jeszcze napiszę
     
  17. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    do slima?

    lepiej kupić 250GB, to nie takie duże pieniądze, a pojemność większa
     
  18. croixdefeu

    croixdefeu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    Też mu zaproponowałem 250 gb , ale napisał czy jest sens kupować duży dysk skoro chce zainstalować tylko dwie gry. Więc padło hasło z 20 gb lub 60 gb. Nie doczytałeś?
     
  19. aPoLhIzE

    aPoLhIzE Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2011
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No tak, teraz ma dwie gry, ale kolekcja może się powiększać. 250Gb i koniec, teraz jest w przystępnej cenie a pamięci nigdy nie za wiele.
     
Wczytywanie...

Poleć forum