1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie do mistrzów w temacie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez skeeteer, Styczeń 8, 2012.

  1. skeeteer

    skeeteer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pytanie do mistrzów w temacie przegrywania płyt

    Pytam ponieważ nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Posiadam xbox slim LT2.0 (nigdy nie podłączałem jej do netu), chciałem przegrać kopię gry np. NFS Run. Robiłem to w następujący sposób: 1. tworzę obraz .iso kopii IMGBURN'em, 2. Zapisuję obraz na CD tym samym programem. I tutaj pojawiają się schody. Jak wypalam plytę na standardowych ustawieniach IMGBURN wszystko pięknie-płyta nagrana, wkładam do xboxa a tu lipa- nie czyta płyty. Natomiast gdy dodam plik .dvd ( w notatniku LayerBreak=1913760 nazwa_gry.ISO), nagrywarka kończy sesję w 91% i wywala błąd. Co prawda płyty nagrywałem w laptopie. Zmarnowałem 50pln na płyty i dlatego proszę o odpowiedź jak wypalać kopię gry?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Layerbreak=2133520 do xgd3
     
  4. skeeteer

    skeeteer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy ustawienie Layerbreak=2133520 załatwi sprawę? nie chcę uwalić następnej płytki , nagrywam na TDK
     
  5. Kozi3214

    Kozi3214 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Wrocławia
    Tak załatwi:D
    Na przyszłość sprawdzaj zabezpieczenia gier:D
     
  6. skeeteer

    skeeteer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy jest spis gier z wykazem zabezpieczeń?
     
  7. skeeteer

    skeeteer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jeszcze jedno Czy przegram kopię na zwykłej nagrywarce czy muszę mieć IHAS?
     
  8. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    jeżeli nagrasz na zwykłej to nie będziesz mógł wgrać gry na hdd... Jeżeli chcesz bezpiecznie grac live i wgrywać gry na hdd musisz kupić iHas i wgrać firmware LT Max od c4eva. tylko wtedy nagrasz gre w 100%
     
  9. Kozi3214

    Kozi3214 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Wrocławia
    Wykazu gier XGD3 chyba nie ma (możliwe że znajdziesz :D), ale jak obraz ma ponad 8,5gb to na pewno XGD3.
     
  10. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
  11. skeeteer

    skeeteer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I kolejna plyta zmarnowana tym razem VERBATIM, Layerbreak=2133520 nie pomógł, czy może ktoś wyjaśnić o czemu nagrane płyty nie chcą się odpalać na xbox.
     
  12. xfanx

    xfanx Banned

    Dołączył:
    Luty 27, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Layerbreak ustawiłeś w pliku .dvd czy w programie?
     
  13. Szakal123

    Szakal123 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja również miałem grę NSF TR i nagrałem ją w clonedvd... Bez żadnego pierdo****a... Nagrałem bez żadnych błędów, nagrane 100 %, a na konsoli wszystko pięknie działa, żadnej ściny, wyłączenia konsoli, itd.
    Więc polecam Ci nagrać programem CloneDVD, poczytaj w necie jak nagrać grę na Xbox 360 tym programem...
    Pozdrawiam ;)
     
  14. skeeteer

    skeeteer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w pliku .dvd nagrywałem CloneCD i lipa...
     
  15. Szakal123

    Szakal123 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pobierz najnowszego i tam musisz dać taką opcje nagrywanie... CD coś tam coś tam
     
  16. Szakal123

    Szakal123 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A i na 100 % nagra ci na płytę Verbatim, próbawałem na Emtec i nic ;l
     
  17. skeeteer

    skeeteer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam najnowszą wersję Clona i nie daję rady z tym nagrywaniem. Czy jest ktoś kto może pomóc?
     
  18. skeeteer

    skeeteer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oblatalem już chyba wszystkie poradniki i każda wypalona płyta trafia do kosza... Proszę o konkretne rozwiązanie...
     
  19. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Edytuj posty!
    Na jakich płytach nagrywasz?
    edit: widzę że nagrałeś na
    Verbatim... A czy ta kopia była nagrana na ihas w 100%?
    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  20. skeeteer

    skeeteer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    właśnie NIE, co prawda nagrywałem na lapku i to może być przyczyną?
     
  21. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Wydaje mi się, że jeśli jest to gra xgd3 i nie była nagrana w 100% to nie ma możliwości jej przegrania. Ale to tylko moje domysły:p

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum