1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie do posiadaczy RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mdgwp, Czerwiec 17, 2012.

  1. mdgwp

    mdgwp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam.

    Konsolka, którą mam to Elite wersja Jasper. Kilka dni temu pewien allegrowicz zrobił mi rgh - na czipie matrixa. Wysłałem do niego maila, lecz ten mi odpisał, że jest to rzecz całkowicie naturalna dla RGH i trzeba się z tym pogodzić.

    Otóż włączając konsole czasami stanie na logu " Xbox 360 ". Całkowicie się nie zacina, gdyż widać, że animacja jest cały czas w ruchu. Jakby miała problemy z zalogowaniem się na mój profil. Po upływie jakichś 30 sekund po prostu restartuje konsolę i następnie bezproblemowo się loguje do freestyle dasha. Co też zauważyłem czasem normalnie się zaloguje, lecz np. przełączając okienka widać, że się one ścinają, nie chodzą płynnie. Wtedy też konsola się zawiesi.

    Na szczęście nie dzieje się to notorycznie. Na kilkanaście włączeń miałem takich może 5 incydentów. Jeżeli już ' poprawnie ' się zaloguje to mogę grać ile wlezie. Wczoraj przykładowo po meczu grałem ze znajomymi w pare gierek arcade i poważniejsze tytuły jak Mortal Kombat, Tekken etc. I graliśmy dobre 5 godzin i nic się nie zawieszało.

    Dash mam zainstalowany na dysku twardym ( oryginalny 120 gb )

    W czym tkwi problem ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Zacznij od wyczyszczenia danych w fsd. Jeśli animacja przy wlaczeniu nie zawiesza się (widać ruch) to wina tkwi w fsd.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Problem z lutami, kablami. Oddaj konsolę do poprawy, miałem ten sam problem
     
  5. mdgwp

    mdgwp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Na 100 % jest to problem z lutami bądź kablami ? Na chwilę obecną nie mam takiej możliwości, gdyż do serwisu w którym zrobiono mi rgh mam prawie 150 km.

    A może to być przyczyną też tego, że FSD nie został wgrany na sformatowany dysk twardy ? Wcześniej miałem zainstalowanych na dysku kilka gierek etc.
     
  6. kmes.serwis

    kmes.serwis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    112
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam
    Nigdy nie miałem takiego problemu by konsola w ten sposób się zacinała. Jednak RGH jest to modyfikacja konsol i oczywistym faktem jest, że coś może pójść nie tak i tego rodzaju cuda się ukażą. Jednakże serwis, w którym robiłeś moda powinien dołożyć wszelkich starań by ten efekt usunąć.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jest to normalny problem, z zwieszaniem sie na logu oraz na przewijaniu okien. Na poczatek sprawdz fsd skopiuj na nowo na hdd z innym skinem. Ten problem wystepowal dosc często na metrodash

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  8. mdgwp

    mdgwp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Możesz mieć rację gdyż nie używam standardowego skina. Tylko jakiś game skin czy jakoś tak. Taki mi już ustawiono w serwisie. Spróbuję wgrać od nowa czystego fsd.
     
Wczytywanie...

Poleć forum