1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie do posiadaczy X360+PS3

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Belic, Maj 22, 2011.

  1. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    Siemka mam pytanie do posiadaczy PS3 i X360 oto one: W jaki sposób macie połączone PS3 i X360 do sieci w taki spoób aby NAT był OTWARTY i na X360 i na PS3?

    chodzi mi o to czy macie którąś konsloę w DMZ albo przekierowane porty lub włączone UPnP?

    powiem dlaczego pytam was:

    Port 3074 jest odpowiedzialny za XBL na X360, natomiast w PS3 jest odpowiedzialny za COD BO. I tu mam problem ponieważ: jeśli przekieruję ten port 3074 na XBL oraz PS3 to NAT OTWARTY będzie tylko na jednym urządzeniu (które otrzymało port później). A ja chciałbym zrobić coś takiego opisze wam to na przykadzie:

    Przykład:

    Przypisałem port 3074 najpierw na PS3 potem na X360. Odpalam X360 i gram w COD MW na NATCIE OTWARTYM. po pewnym czasie mam ochotę zagrać w COD BO na PS3 również na NACIE OTWARTYM ale tu już jest problem bo kiedy wchodzę do gry pisze NAT OGRANICZONY(jako drugi dostał port więc moze być nieaktywny chyba??? ), próbowałem restartować router ale to nic nie dało... tak więc podsumowując:

    Co zrobic aby napierw móc grać na "1 porcie" a potem na innej konsoli ale tym samym porcie? jak zrobić aby były one aktywne na dwóch innych konsolach ale NIE JEDNOCZEŚNIE??? Wiem że to cholernie trudne ale to jest ten GŁÓWNY KŁOPOT...pomóżcie prosze pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Port Triggering

    P.S. No i nastepny temat o tym samym ?
    P.S. 2 Cholernie trudny to ty jesteś bo nie wazne co ci sie napisze ty i tak nie rozumiesz
     
  4. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    Brudsien jestem ZIELONY czy mógłbyś powiedzieć na spokojnie jak to zrobić? bo po angielsku trochę nie bardzo czaję

    jeżeli byś mi to wytłumaczył to pewnie skończyłby się moje PROBLEMY tak sądzę
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Przy tobie mozna wyjsc z siebie i stanąć obok, kliknij ze w link ktory ci dalem synek czy ty naprawdę jestes debilem
     
  6. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    Może nie tak zapytam czy router ZTE 831 AII ma opcję port triggeru? bo wg chyba nie ale nie wiem dokładnie
     
  7. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    Brudsien możesz mnie nazywac jak chcesz mi to nie przeszkadza mam CHOLERNIE MOCNĄ psychikę :) a tak na poważnie oglądałem to co mi dałeś ale nie wiem jak to zrobić z portami PSN i X360 (3074) pomóż mi przeciez to cię wiele nie kosztuje
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A to tak trudno wejsc w router i zobaczyc ?
     
  9. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    niby nie ma a powiedz mi czy TP-Link W8901G ma tą funkcję?

    Ty Brudsien a to PORT TRIGGERING to przypadkiem nie jest tylko na moment otwieranie portów?
     
  10. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    Brudsien a powiedz mi czy ten PORT triggering rozwiązałby mój problem? mógłbym korzystac z portu 3047 na PS3 i X360?

    // Proszę używać opcji edytuj i nie pisać post pod postem... Posty takie będą kasawane a autor karany warnem

    #jakubkameleon
     
  11. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    Probelm ROZWIĄZANY router Tp-Link W8901G CAŁKOWICIE rozwiązał problem nic nie musiałem nawet przekierowywać nawet nie wiem jak to możliwe i teraz nawet na obu konsolacj grając mam NACIK OTWARTY.pozdro router był problemem TEMAT do zamknięcia
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A no mozliwe bo tplinki maja domyslnie UPnP wlaczone
     
Wczytywanie...

Poleć forum