1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie dotyczące dysku twardego

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Bombel2009, Wrzesień 11, 2009.

  1. Bombel2009

    Bombel2009 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.Otóż znalazłem taką aukcje:

    .:KOMPLETNA OBUDOWA NA DYSK TWARDY / HDD /ROBSON:. (733226717) - Aukcje internetowe Allegro


    Waszym zdaniem warto zainwestować w tą obudowe.Czy podłącze do tej obudowy każdy dysk 20/60/120 zarówno orginalny Microsoftu jak i nieorginalny???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Do tej obudowy podłączysz każdy dysk SATA 2.5. nie ważne czy oryginalny czy nie.
     
  4. Bombel2009

    Bombel2009 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A który z dysków byś polecił(najlepiej allegro,[Wawa] itd)
     
  5. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie wiem nie znam się na tym za bardzo:) Ale ja bym brał oryginalny.
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ale działać będzie tylko oryginalny albo wd
     
  7. Trigun

    Trigun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pyskowice
    Polecam Ci .:NAJWIĘKSZY DYSK W OBUDOWIE 120GB HDD / ROBSON:. (737873196) - Aukcje internetowe Allegro
    jak dobrze pamiętam to właśnie u tego allegrowicza kupiłem sobie taki dysk :) co prawda cena jest trochę spora ale M$ nigdy nie był tani. Ew. możesz kupić używkę tańsza co osobiście odradzam (pyt czy masz nowa konsole czy stara, jesli nowego Jaspera arcade masz to bym brał nowy jesli stara konsole to może jakaś używkę)
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a co ma konsola do dysku???? :)
     
  9. Trigun

    Trigun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pyskowice
    Na co ci nowy dysk jak masz stara konsole która może w każdej chwli chu trafić :) Możesz sobie kupić nowa konsole i dysk zostawić ale wtedy nie pozostanie ci nic innego jak wersje arcade bo po co brać premium czy elite jak masz dysk no chyba ze 2 podepiesz z drugiej strony jak potrafisz :D ?, no + taki ze ew. mozesz sprzedać konsole wtedy gdy sie zepsuje najwyżej twardziel podniesie troche cene towaru bo na gwarancji :)
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    tyle to ja wiem :)
    bardziej mi chodzi o ta czesc twojej wypowiedzi :)

    "jesli nowego Jaspera arcade masz to bym brał nowy"

    co ma wiek konsoli do dysku ????? tak czy owak nie opłaca sie nowki oryginału od MS :)
     
  11. Trigun

    Trigun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pyskowice
    Bo gwarancje masz :) na dysk ile 24 m-ce albo wiecej, cały zestaw masz 36 w M$ :) No chyba ze masz juz własny dysk a konsola wcześniej dostała po pi..e i nie działa to został bym przy starym ktory smiga biarac pod uwagę fatk ze stać nas na sama konsole arcade. Bo jak nie to i z pustego Salomon nie naleje i trzeba jak to mowia kombinowac CYCU :D

    Opłaca nie opłaca :) M$ to sępy wiec tutaj nie ma co duzo gadać :D ale wybierajac arcade w prem czy elite to bym brał elite bo bardziej przemawia do mnie
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    na dysk jest 12m jak na wszystkie akcesoria ....
     
  13. Trigun

    Trigun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pyskowice
    oo no widzisz :) zawsze to coś :D
     
  14. motomouse

    motomouse Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeśli jesteś konsumentem w rozumieniu ustawy, to masz 24 m. na ewentualne zgłoszenie ( przy zachowaniu innych warunków ) niezgodności towaru z umową do sprzedawcy - I żadne zapisy tego nie zmienią :)

    ABC konsumenta – co warto wiedzieć o zakupach i reklamacji
     
  15. Trigun

    Trigun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pyskowice
  16. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Kolega raczej miał na myśli czy każdy dysk będzie działał niż sam fakt podłączenia pierwszego lepszego dysku 2,5".Tak czy siak musisz kupić odpowiednią wersje dysku.Radzę przeczytać odpowiedni temat w dziale poradników.
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    motomouse - to takie sranie w banie. czesto ludzie to cytuja (szczeglinie posiadacze ps3) a jest to odpowiedzialność sprzedawcy nie producenta. watpie czy ktokolwiek kiedykolwiek cos ugrał w ten sposob.
    jak masz rok gwarancji producenta to naprawiają i tyle. a ten drugi rok to juz uznaniowa sprawa sprzedawcy - uzna albo nie, ze zainstniała niezgodność towaru z umową. możesz co najwyżej isc do sadu ....
     
  18. motomouse

    motomouse Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Owszem, mylisz się - nie ma opcji "nie uznania" - a na upartych jest Rzecznik Praw Konsumenta - całkowicie za darmo wystąpi w Twoim imieniu do sprzedawcy i samo to w 99% wypadków daje oczekiwany efekt. Jeśli nie, to mają inne formy nacisku na opornych.

    Zauważyłeś może, że od dłuższego czasu np. laptopy mają dwuletnią gwarancję ( prawie wszystkie ) ? I wszyscy producenci się tym chwalą ? Prawda jest taka, że to sprzedawcy wymusili niejako na dystrybutorach taką gwarancję, właśnie ze względu na wspomnianą ustawę :)
     
  19. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    znam ludzi co pracuja w MM i wiem jak jest. z tego co slyszalem nie spotyka sie zeby ktos do sklepu z taka sprawa przynosil ps3. z padem bedzie podobnie. teoria swoja droga zycie swoja...:(
     
  20. motomouse

    motomouse Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To, że ludzie dają robić się w bambuko to już nie mój problem. Ja tylko piszę o tym jak wygląda sprawa od strony formalnej dla kogoś, kto nie boi się dochodzić swoich praw :)
     
  21. brazil

    brazil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dokładnie tak!! bardzo często sprzedawcy bazują na niewiedzy klientów... Znam przypadek mojego kolegi jak to sprzęt na 12 miesięcznej gwarancji producenta popsuł się po tym czasie, ale przed upływem 24 miesięcy. Poszedł więc do sprzedawcy i musieli mu go naprawiać - oczywiście łatwo nie było, ale w tym przypadku wystarczyło wygadanie i znajomość kilku paragrafów.
    Tak jak wyżej kolega wspomniał w razie czego są odpowiednie służby.

    Nie należy podpisywać gwarancji producenta (zwłaszcza jak sprzedawca nalega) jeśli jest na krócej niż 24 miesiace - no chyba że decydujemy że nam to wystarcza. I ZACHOWAJ paragon :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum