1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie dotyczące przeróbki

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez kkthx, Listopad 28, 2010.

  1. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Witam,
    mam w zamiarze kupno Xboxa Elite 120GB, przerobionego i tutaj pojawia się moje pytanie, a ponieważ jestem zielony, zdecydowałem że napisze tutaj i będę bardzo wdzięczny za wszelakie wskazówki.
    Otóż, pytanie pojawia się gdy widzę na aukcjach pełno nazw które nic mi nie mówią jak

    - extreme 1.60,
    - iXtreme
    - iXtreme LT
    - extreme lt

    Na co zwrócić uwagę przy zakupie, chodzi mi o to żeby na konsolce dało się grać w kopie zapasowe i żebym mógł sam sobie ową kopię stworzyć z obrazu iso.
    Z góry dziękuję za wszelakie wskazówki i odpowiedzi,
    pozdrawiam.

    //edit

    Czy ta nagrywarka poradzi sobie z nagrywaniem płyt do Xboxa ? Optiarc DVD RW AD-7561S
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    iXtreme to nazwa przeróbki.
    Teraz najnowszą i koniecza do gry w najnowsze gry przeróbką jest wersja LT + (starsze wg daty -> 1.5, 1.51, 1.6, 1.61, LT, LT 1.1)

    Osobiście proponuję Ci kupić konsole z płytą główną JASPER, napędem LiteOn bądź BenQ i wgranym iXtreme 1.5 lub 1.6 (w zasadzie wszystkie oprócz LT i LT 1.1). Dlaczego? Otóż po kupnie konsoli będziesz musiał jeszcze przeznaczyć ok. 50zł na przeróbke do LT+. Ważne żeby przeróbka w konsoli była na 1.5 lub 1.6 bo wtedy wgranie LT+ jest dużo łatwiejsze do wykonania(nawet samemu w domu)

    Co do nagrywarki to jeśli obsługuje zapis na DVD+R Double Layer to będzie ok.
     
  4. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Czyli po prostu szukać już przerobionej konsoli z iXtreme 1,5 lub 1,6 ? A jak mogę przerobić do tego LT+ skoro można to zrobić domowym sposobem ? :)
     
  5. Polaczek2009

    Polaczek2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sławno
  6. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Jak nie będziesz grać na necie to z iXtreme NS najlepiej, wtedy obojętne jest czy gra ma zabezpieczenia czy ine.
     
  7. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Tak wiem, tak jak napisał użytkownik blazejp , tylko w jaki sposób ? Jakiś poradnik można prosić ?
     
  8. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Chłopie, nie jesteś na forum od dzisiaj. Samemu można trochę się wysilić
    Tutaj przybliżony tutorial - http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html
    Musisz najpierw wyciągnąć klucz z napędu a później go scalić z LT+ i takowy wrzucić do konsoli
    W poradniku masz ściąganie klucza z napędu do tej pory nie przerabianego więc na screenach są różne urządzenia.
    Przejrzyj z linka ostatnich 10-20 stron to tam jest sporo napisane, ale skoro w ogóle nie wiesz o co chodzi to radze ci się do tego nie dotykać
     
Wczytywanie...

Poleć forum