1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Pytanie]Jaki router...

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez MyManiek555, Czerwiec 24, 2012.

  1. MyManiek555

    MyManiek555 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.Chcę podłączyć się do xbox live i niewiem jaki mam kupić router.Mam kabel internetowy radiowy.7 mb neta.Chcę pograć trochę w fife 12 z kumplem przez neta :)
    Mam internet z MEGABIT.Coś tu jest napisane:
    Realtek PCIe GBE Family Controller
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Router z wifi byle jaki
     
    1 osoba to lubi.
  4. chudy456

    chudy456 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    53
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    TELFORD
    Kasa

    A ile chcesz wydać?
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Oczywiście że jest różnica!! Albo kupujesz router z modemem DSL albo ADSL w zależności od protokołu którym dostarczany jest internet od twojego ISP.
    DSL (pppoe) ADSL (pppoa).

    Jak będziesz już szukał to polecam coś TP-LINK'a u mnie stoi dość potężna sieć "sąsiedzka" na urządzeniach tej firmy i sprawdza się już pare lat.
     
    1 osoba to lubi.
  6. chudy456

    chudy456 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    53
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    TELFORD
    1 osoba to lubi.
  7. pwn3r1337

    pwn3r1337 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Wrocław
    przecież są routery xDSL obługujące wszystkie DSLki
    Do tego przecież nie musi wydawać 350 zeta na router
    co do TP-Linka sie zgodze, mają raczej niezawodne i proste w konfiguracji routery (wgrać linuksa, podpiąć usb dysk i ściągasz sobie filmy bez włączonego kompa :D)

    #edit
    popatrz
    tu masz router za stówke i jakie bajery ma
    http://allegro.pl/router-tp-link-tl-wr841nd-xdsl-wifi-n300-kablowka-i2440082165.html
     
    1 osoba to lubi.
  8. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    ja mam router Planet za 70 zl i zasieg WIFI w calym domu, obsluguje oba protokoly, latwy w konfiguracji, dziala bezproblemowo, nie wiem po co kupowac jakies cuda nie wiadomo za jaka kase ;)
     
  9. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Wszystko zależy do czego potrzebujesz router, ja mam Linksys WRT54GL i jestem z niego bardzo zadowolony. Jest to oczywiście droższych i bardziej skomplikowany router w konfiguracji, ale niezawodny. Mogę za jego pomocą m.in. podzielić statycznie łącze dla wszystkich użytkowników.
     
    1 osoba to lubi.
  10. Kamu29

    Kamu29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też mam E2500. :) Ostatnio nadarzyła się dobra okazja, żeby go kupić (w Euro AGD za 199 zł (!!), a już dość długo się czaiłem na niego. :)
    I potwierdzam, sprawuje się super, mam piętrowy domek i żadnych obiekcji co do zasięgu nie mam.
     
Wczytywanie...

Poleć forum