1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

pytanie na temat xlink

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez siabuba121, Sierpień 27, 2010.

  1. siabuba121

    siabuba121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Skoro w xbox 360 jest emu xbox to czy moge grac przez xlink w gre z xbox
    Pytam poniewaz na xbox nie ma limitu pingu
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szymon1519

    szymon1519 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Dołączam się do kolegi wyżej, tez chętnie bym pograł w gry z xboxa1 na xbox'ie 360 bez limitu do 30ms, jeśli ktoś wie czy to tak działa niech da znać
     
  4. siabuba121

    siabuba121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  5. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Na 90% tak. Chociaż teraz cud kogoś na xlinku spotkać :).
     
  6. siabuba121

    siabuba121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzieki za odpowiedz [ptrzebuje to nie po to by grac z byle ki m ale z kolegomi wszystkim nie schodzi ping ponizej 40 ms wiec w halo 3 ani mw2 nie pogramy
     
  7. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    siabuba121

    Ping można obniżyć :).


    @edycja

    Sprytna poprawka ktora pomoze ci obnizyc ping O 150 jednostek


    Poprawka wymaga tylko 2 malych wpisow w rejestrze Windowsa
    ktore obniza twoj ping w WoW o 100-150 i to tylko w 5 minut!

    Poprawka krazyla po roznych forach przez pewnien czas i musze przyznac ze bylem sceptycznie nastawiony do tego typu "czarow"
    ale kilku kumpli potwierdzilo skutecznosc tego myku
    wiec sam zechcialem sprobowac i obnizylem moj ping z wartosci 200
    do ok 70 (na Europie-serv)
    Podstawowo polega on na wylaczaniu pewnego algorytmu ktory obniza wykorzystanie lacza

    KROK 1 -Czestotliwosc TCP ACK
    uwaga: jezeli korzystasz z win vista myk moze nie poskutkowac
    jezeli jednak chcesz skorzystac poszukaj pewnego Hotfixa (aktualnie szukam ale bezowocnie) jednakże pod win xp dziala poprawnie!


    Podazaj za mna

    Start ->Uruchom ->Regedit ENTER

    powninno ci sie otworzyc biale okienko to jest wlasnie slynny edytor rejestru NIE RADZE GRZEBAC BEZ POTRZEBNEJ WIEDZY (radze rowniez zrobic backup rejestru!)

    Ok tera znajdz Klucz ktory znajduje sie w kat
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurentControlSet\Services\TcpIP\Parameters\Interfaces

    Powinienes znalezc kilka wartosci Interfejsu dla protokolu TCP IP
    znajdz ten ktorym domyslnie laczysz sie do internetu Zazwyczaj maja dlugasne nazwy np ( {7DBA6DCA-FFE8-4002-A28F-4D2B57AE8383})
    klikaj na kazdy ktory wyglada PODOBNIE jak w/w klucz PRAWIDLOWY PO KLIKNIECIU NA NIEGO P(rawym)P(rzyciskiem)M(yszy) PPM pokaze ci wiele opcji - to ten wlasciwy w koncu znajdziesz numer IP swojej maszynki
    Kliknij prawym nań i wprowadz nowa wartosc typu DWORD (alfanumeryczna) nazwij ją dokladnie tak : TcpAckFrequency nastepnie zaznacz wartosc prawym i przydziel jej wartosc numeryczna 1
    mozesz se zmienic na 2 aby wylaczyc poniewaz moze ta zmiana wplynac na inne aplikacje wykorzystujace protokol tcp ip ta wartosc mowi OS'owi(windowsowi w tym przyp) ile pakietow TCP ma "przeczekac" zanim wysle swoje ACK gdy wartosc jest 1 (w naszym przyp) nastepuje blyskawiczna wymiana pakietow nastepuje natychmiast po odebraniu pakietu TCP


    KROK 2 - TCP NO DELAY - TCP brak odczekiwania
    (IMO prosta czesc)

    i znowu Start -> uruchom -> regedit


    Teraz znajdz takowy klucz
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MSMQ\Parameters

    Dodaj nowa wartosc DWORD
    o warosci : TCPNoDelay

    i oczywiscie nadaj mu warosc numeryczna 1
    zapisz zatwierdz zmiany

    reboot pc i la voila!
     
Wczytywanie...

Poleć forum