1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pytanie o bana

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gr3atPip0, Luty 1, 2010.

  1. Gr3atPip0

    Gr3atPip0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeczytałem faq o banie żeby nie było.
    Raz podłączyłem konsolę do netu w fali banów i wtedy się pobrała aktualizacja i nic się o banie nie pojawiło, profil i wszystko chodziło normalnie.
    Sprzedałem konsole ostatnio (arcade była) a i koleś do niej dokupił dysk i mi mówi, że nie działa na konsoli tzn że ma bana.
    Czy jest jakaś możliwość żebym nie dojrzał bana ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adrian121

    adrian121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Konsola została oflagowana i jak ten komu sprzedałeś podłączył ją do sieci to od razu dostała info o banie. Druga opcja, może ''koleś'' powinien sformatować dysk. A informacji o banie raczej nie da się przeoczyć.
     
  4. ciacin9

    ciacin9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojnicz
    ewentualnie cie koles w konia robi zeby wychaczyc kase. konsola jest przerobiona??
     
  5. Gr3atPip0

    Gr3atPip0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak przerobiona,
    Przed przerobieniem grałem na necie, potem raz przed banem byłem na necie po aktualizacje, potem w fali znów po nią. i już nie było, koleś mi pisał że nie podłączył do neta.
     
  6. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    może kupił zbanowany dysk ( może to przez to )
     
  7. Folga360

    Folga360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabrze
    W konia Cie robi i tyle :p
    Nie daj sie!! :D
     
  8. Gr3atPip0

    Gr3atPip0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Brałem taką opcję tylko, że chcę mu jakieś argumenty dać i np żeby mi dał dowód że nie działa/ jest zbanowana, prosiłbym o pomoc...
    Bo kwota średnia do zapłaty najpierw chciał stówkę ale wynegocjowałem 50zł
     
  9. adrian121

    adrian121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Jak jest zbanowana to niech spróbuje przeprowadzić test sieci(co mu szkodzi) i niech Ci napisze jakie kody błędów wyskakują. Z kodów odczytasz czy to jest ban, a może to dysk jest uwalony...
     
  10. Denpasar

    Denpasar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    niema czegoś takiego jak zbanowany dysk
     
  11. Gr3atPip0

    Gr3atPip0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przy tescie sieci nie wyskoczy ban jeśli go nie było ?
     
  12. adrian121

    adrian121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Jak nie ma bana to test sieci zakończy się powodzeniem. Nie wyskoczą żadne kody błędów.
     
  13. Gr3atPip0

    Gr3atPip0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko mam jeszcze jedno, chyba najważniejsze pytanie.
    Czy podczas mojego użytkowania jest szansa, żebym przegapił info o dostaniu bana ?
    Bo ostatnie moje podłączenie do neta przebiegło sprawnie, popatrzyłem tylko na dema nowe i pobrałem wtedy aktualizacje.
     
  14. adrian121

    adrian121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Nie ma takiej opcji. Informacja o banie jest widoczna na ekranie. No chyba że grałeś pod "wpływem" to wtedy mogło Ci umknąć:). Jedyne co mogło się stać to oflagowanie konsoli. A ban dopiero wtedy gdy typek podłączył ponownie do neta
     
  15. macieo111

    macieo111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    warszawa
    Jak koleś kupuje przerobioną konsole to musi liczyć się z tym, że może dostać bana :)
     
  16. Gr3atPip0

    Gr3atPip0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko, że chodzi o to że ja na aukcji nie pisałem że ma bana, a ona ponoć ma bana.
    Tylko że ja nie miałem żadnego powiadomienia o tym że dostałem bana.
    Nie miałem też dysku żeby to sprawdzić
     
  17. macieo111

    macieo111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    warszawa
    Gr3atPip0 Ja niedawno też tak zrobiłem (na aukcji nic nie napisałem o banie) tylko że jest przerobiona) jeszcze jej nie wysłałem, ale myślę że u mnie nie bedzie sie czepiał:)
     
  18. adrian121

    adrian121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Jak nie dostałeś info o banie i łączyłeś się normalnie z Internetem to jest to niemożliwe.
    1.Gość podłączył się do Internetu i dostał bana.
    2.Zakupiony przez niego dysk jest niesprawny fizycznie, a nie przez bana.
    3.Są jakieś plotki ta temat tego, że jak się jest oflagowanym i wgra najnowszą aktualizację z pendrive'a lub CD to konsola zachowuje się identycznie jak po banie, ale to tylko plotki, ja za to nie ręczę
    4.Gość chce wyłudzić od Ciebie kasę. Dziwne, że tak łatwo zszedł ze 100 na 50 zł...
     
  19. Gr3atPip0

    Gr3atPip0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powiem mu o tym, tylko jeśli on się nadal będzie upierać to co mam mu powiedzieć ?
    A może zagrozić procesem o wyludzenie ?
     
  20. krs.

    krs. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    odpowiedz sobie sam.
     
  21. szabla30

    szabla30 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
     
Wczytywanie...

Poleć forum